Τα κομματικά κάγκελα (Ε)


Πριν 2+ χρόνια είχα αναρτήσει το παρακάτω κείμενο. Το ξαναδιάβασα τυχαία και το βρήκα ακόμη εξαιρετικά επίκαιρο.  (“Και ισχύει εις το ακέραιον” όπως έλεγε κι ο …Μπούλης).  Και πετυχημένο (είμαι μετριόφρων, το ξέρετε…). Οι τότε σχολιαστές μου έχουν εξαφανιστεί  και οι σημερινοί επισκέπτες μάλλον δεν το έχουν διαβάσει. Κι επειδή αφορά όλους μας, τον καθένα πολίτη που ψηφίζει, το ξαναδημοσιεύω.

Στην υπέροχη, αλλά εντελώς μαλακισμένη χώρα μας (όχι, όποιος έχει αντίρρηση να το πει…) , οι περισσότεροι από τους ενεργούς πολίτες της βρίσκονται πίσω απο πανίσχυρα κάγκελα φυλακής που οι ίδιοι έχουν φτιάξει. Τα κάγκελα αυτά είναι τα κομματικά και προστατεύουν πολύ αποτελεσματικά τον εγκέφαλό τους από το να “νογάται λέφτερα”. Από το σχολείο ακόμη (δεν ξέρω από ποια τάξη) ο συμπολίτης μας θεωρεί υποχρέωσή του να δηλώσει σε ποιό κόμμα ΑΝΗΚΕΙ! Α, ναι και σε ποιά ομάδα ανήκει. Και για μεν την ομάδα, πάει στο διάολο, δεν σχετίζεται άμεσα με τη ζωή του (εκτός κι αν τη ζωή του τη χάσει από θερμόαιμους που ΑΝΗΚΟΥΝ σε αντίπαλη ομάδα). Το κόμμα, όμως! Εκεί είναι ο μεγάλος κόμπος!

Και δεν μιλώ μόνο για τα κομματικά στελέχη. Αυτά στάζουν φανατίλα και παραλογισμό, έτσι κι αλλιώς. Συνδικαλιστές κάθε είδους (ιδίως αυτοί), καθηγητές και πρυτάνεις ΑΕΙ, δημοσιογράφοι, εκδότες, ακόμη και παρουσιαστές στα ΜΜΕ και όλοι όσοι έχουν, λόγω θέσης, κάποια ορατότητα, είναι δεσμευμένοι σε κάποιον κομματικό χώρο και ό,τι κάνουν ή λένε (νομίζουν ότι) πρέπει να συμβαδίζει με τις θέσεις του κομματικού χώρου που δήλωσαν ότι ανήκουν. Ακόμη κι αν οι άλλοι πουν ή πράξουν κάτι σωστό, αυτοί θα το κατηγορήσουν, θα ακυρώσουν το οποιοδήποτε θετικό, μόνο και μόνο γιατί αυτό επιτάσσει η κομματική τους ταυτότητα. Κι αν το δικό τους κόμμα κάνει συνεχώς πατάτες, αυτοί εκεί, ταγοί της κομματικής πειθαρχίας, θα το υποστηρίξουν μέχρι θανάτου και με κάθε μέσον! Και ό,τι επιτάσσει το κόμμα που βρίσκεται πίσω τους αυτό κάνουν. Ας είναι παράλογο, ας είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της ομάδας που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι υπηρετούν, αυτοί θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή. Ο παραλογισμός με βασιλική κορώνα. Διώξαμε (και καλώς) τους βασιλιάδες για να εγκαταστήσουμε τον παραλογισμό στον θρόνο της πολιτικής μας ζωής

Τώρα, αν αυτά τα “κάγκελα” περιέχουν λογική μην το ψάχνετε! Ο τόπος που γέννησε τη λογική την έχει χάσει εντελώς…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: