Πατάτες, κρεμύδια, καρότα με καρκίνο…


Φωτογραφία από το Blog Μη Μαδάτε τη Μαργαρίτα

Αδέρφια προσοχή: Για τον Ασωπό ποταμό και τη χημική μόλυνση που κουβαλάει θα έχετε ακούσει. Αυτός, λοιπόν, ο ποταμός, που μεταφέρει βαρειά μέταλλα, εξασθενές χρώμιο και άλλα …καλούδια, δεν μολύνει μόνο τη θάλασσα στην οποία εκβάλλει. Μολύνει και τις καλλιέργειες της περιοχής.  Σε πρόσφατο συνέδριο αναλυτικής χημείας αναφέρθηκε ότι τα τοξικά που περιέχουν τα λαχανικά αυτά από τη Θήβα και την ευρύτερη περιοχή που επηρεάζει ο Ασωπός, φτάνουν και μέχρι 700 φορές τα επιτρεπόμενα  όρια! Γι’ αυτό προσέχετε, όταν αγοράζετε τέτοια λαχανικά, να μην είναι από την περιοχή της Θήβας. Παλιότερα είχα ακούσει ότι τα τοξικά αυτά συγκεντρώνονται στις ρίζες των φυτών και οι πατάτες, τα κρεμύδια και τα καρότα είναι ρίζες.

Λυπάμαι για τους αγρότες της περιοχής που θίγονται και που, τελικά, μάλλον θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τέτοιες καλλιέργειες, αλλά ο καρκίνος δεν είναι αστείο!

Πηγή: Σταθμός RealFM, εκπομπή “Πρωινές Χειρηλασίες” των Γιάννη Καλαμίτση και Γιώργου Χουδαλάκη.

Advertisements

6 Responses to “Πατάτες, κρεμύδια, καρότα με καρκίνο…”

 1. Αθανασία Says:

  Γειάσου καλέ μου…ε, εμ αυτό είναι ένα πολύ κακό και λυπάμαι,που έχει φτάσει σε αυτό,το άσχημο σημείο η κατάσταση με τον Ασωπό ποταμό…ε, η ασυνηδεισία του ανθρώπου, δεν έχει όριο πιά…καλημέρες…

 2. amalthia Says:

  ό,τι και να κάνουμε τον καρκίνο δεν τον γλιτώνουμε…είναι παντού.
  πόσο ενημερωμένοι να είμαστε πια?

 3. sonora Says:

  heliotypon όλα είναι αλήθεια για τα λαχανικά,και το θέμα είναι πολύ-πολύ σοβαρό,ειδικά για τα μικρά παιδιά.Μας αποπροσανατολίζουν εκθειάζοντας τη μεσογειακή διατροφή,χωρίς κανείς να αναφέρει (ούτε οι ειδικοί)την ποιότητα που είναι τελείως διαφορετική απο το παρελθόν.Η άλλη συνοδοιπόρα έχει ασχοληθεί πολύ με το θέμα,αλλά τα χρόνια περνούν και λίγα αλλάζουν.Πρέπει να γίνουμε ολίγον χημικοί,και να τα καταφέρνουμε μόνοι μας απ’ότι φαίνεται.

 4. heliotypon Says:

  >Αθανασία: Το έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον… Νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι αυτοί, ενώ κι αυτοί γεύονται τους καρπούς των πράξεών τους.

  >amalthia: Μα να το τρως με τα λαχανικά σου ειναι πολύ….

  >sonora: Εγκλήματα κάνουν οι ασυνείδητοι… Ωχριούν τα εγκλήματα των ναζήδων μπροστά σ’ αυτά…

 5. GEORGE Says:

  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Ο ΑΣΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΒΑ?????ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΙΛ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ???

 6. heliotypon Says:

  >GEORGE: Δες εδώ:
  http://asopossos.wordpress.com/2009/01/27/%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B8%CE%AE%CE%B2%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B9%CE%BF/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: