Σύνταγμα: ‘Αρθρο 60


Ορκομωσία ψευτών και επιόρκων…

Άρθρο 60

 1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

Αυτό λέει το Σύνταγμα. Κείμενο που όλοι, …τάχα, σεβόμαστε και τηρούμε. Και πάνω απ’ όλους οι φύλακες (τρομάρα τους) της δημοκρατίας! Κι έρχεται ο κάθε κρετίνος και ανεπαρκής αρχηγίσκος και τσαλαπατάει το πρωταρχικό αυτό θεσμικό κείμενο, τη βίβλο (υποτίθεται) της δημοκρατίας στο όνομα μιάς εντελώς γελοίας έννοιας που τη λένε “κομματική πειθαρχία” και που δεν υπάρχει πουθενά στο κείμενο του συντάγματος (άρα δεν έχει καμία υπόσταση). Και διαγράφει τον όποιο βουλευτή του κόμματός του δεν ψηφίζει σύμφωνα με την εντολή του αρχηγού!  ΝΤΡΟΠΗ σας ρε “αρχηγοί”! ΝΤΡΟΠΗ ρε Γιωργάκη και ρε Αντωνάκη! Αυτό σας μάθανε, εκεί που σπουδάσατε, πλάϊ-πλάι στη “μεγάλη πατρίδα” ότι είναι η δημοκρατία; Να πετάτε στα σκουπίδια τη βούληση του πολίτη που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο βουλευτής;

Τότε τι τον θέλουμε τον βουλευτή ρε ρεμάλια της πολιτικής; για να ενθυλακώνει τον παχυλό μισθό και τα επιδόματα και να διακοσμεί τα έδρανα; Τότε γιατί δεν έχουμε μόνο αρχηγούς να βγάζουν φιρμάνια μόνοι τους και ανενόχλητοι; Τότε ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ στη βουλή, ωρέ κλεφτόπουλα; Γιατί όταν επικρέμαται η απειλή της διαγραφής, αυτό δεν είναι “…απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση” όπως επιτάσσει ο καταστατικός χάρτης που εσείς μεταχειρίζεστε ως μαλακό και απαλό softex, αλλά τραμπουκισμός και τρομοκρατία!

Και τι έγινε ο όρκος που δώσατε, ρέ λεβέντες, να φυλάσσετε τους Νόμους και το Σύνταγμα;  Αν πάει ένας πολίτης στο δικαστήριο και ορκιστεί ψέματα και τον πιάσει ο δικαστής τρώει κάμποσους μήνες φυλακή. Εσάς, τους κατάφορα, συστηματικά και ξεδιάντροπα επίορκους, τι πρέπει να σας κάνουμε ωρέ παλλικάρια;

Αμ θα σας κάνουμε! Μόνο που ο πολίτης αργεί να ξυπνήσει. Είδατε τι έπαθε ο Χατζηδάκης (ίσως ο λιγότερο βλαβερός όλων); ‘Ερχονται κι άλλα. Και θα φοβάστε και τον ίσκιο σας κάποτε και ούτε από την πόρτα σας δεν θα ξεμυτίζετε χωρίς μεραρχίες από μπράβους! Ρεμπεσκέδες!

Κοινοβουλευτικά μασκαρισμένη δικτατορία έχουμε, αδέρφια. Του χειρίστου είδους. Ακριβώς γιατί είναι μασκαρισμένη…

Advertisements

11 Responses to “Σύνταγμα: ‘Αρθρο 60”

 1. Konstantinos Kantakouzinos Says:

  Η αναφορά σας εις την “μεγάλη πατρίδα” τους είναι ακριβεστάτη: διότι εις τας ΗΠΑ ο βουλευτής-γερουσιαστής μπορεί να απέχει της κομματικής γραμμής (και το κάνει συχνότατα). Επιπλέον, η εκτελεστική εξουσία και η νομοθετική δεν έχουν την συμπλοκήν που έχουν εις τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι αρχηγός τού κόμματός του, όπως εις τα καθ’ ημάς. Έτσι, για να μην βρίζουμε τους Αμερικανούς: ορισμένα πράγματα εκεί (όπως το Σύνταγμα) είναι φτιαγμένα σοφά.

 2. Snowball Says:

  Σωστός!!! 🙂

 3. ευαγγελος Says:

  ΜΑΖΙ ΣΟΥ,εν τόπω,εν χρόνω και εν τροπω…!!!!!!!!!!!!!!

 4. zwaki Says:

  Συμφωνουμε, είναι γνωστή η υφή της δημοκρατίας μας, πρόκειται για συγκαλυμένη μορφή κάποιας άλλης μορφής πολιτεύματος. Πάντως, αυτό που ειδα σημερα στην τιβι με πονεσε αφανταστα, ειναι περα από καθε ανθρωπινη λογική να σηκώνει κανεις τα βρωμόχερά του εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως κομμάτι όχλου για να ανοιγει τις σάρκες κάποιου άλλου ανθρωπου. Δε με νοιάζει ποσο τομάρι ειναι ο καθεις αλλα η βια ειναι περιττή. Υπάρχουν τοσοι τρόποι για να απενεργοποιησεις κάτι ή καποιον. Ντράπηκα τόσο για τον ξυλοδαρμό σαν να το εκανα εγω.

 5. Tasos Says:

  Υπάρχουν πολλών ειδών βία, μια εξ’αυτής και η κομματική πειθαρχία. Πάντα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει κοινοβουλευτική δικτατορία μιας και η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και ένα μεγάλο πρόβλημα του συστήματος διότι η αλλαγή πλειοψηφίας φέρνει συνεχές αλλαγές στη νομοθεσία και λειτουργία του κράτους και του επενδυτικού περιβάλοντος. Επίσης, προωθεί τον συνεχή ανταγωνισμό των κομμάτων που επιδιώκουν την εξουσία γιατί ως αντιπολίτευση ο ρόλος τους δεν είναι τίποτα άλλο από έναν θεατή με γνώμη.
  Αυτός είναι και ένας λόγος που όποιες αλλαγές και να γίνουν αν δεν άλλαξει το πολιτικό σύστημα σε ένα ποιό αξιόλογο και δημοκρατικό, μάταιες οι θησίες του Ελληνικού λαού!

 6. sonora Says:

  Καλησπέρα σε όλους.Μάλλον δεν διαφωνεί κανείς με τα λεγόμενά σου.

 7. ViSta Says:

  Γειά σου Heliotype…
  άσχετο σχόλιο… αλλά έλα που με ενδιαφέρει…;

  Βλέποντας το blog σου με το iPhone εμφανίζεται σε άλλο template… ειδικά βελτιωμένο για κινητά υποθέτω.. μήπως μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες που βρήκες το template και αν είναι ελεύθερο για download?

  Χαιρετίσματα και ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 8. kostas-sofia Says:

  καλησπέρα,
  Συμφωνώ &
  Σε χαίρομαι για την οργή σου

  Εδώ ένα τραγουδάκι που ακούνε τα παιδιά σήμερα!!
  Είναι με τα στιχάκια & νομίζω θα σε ενδιαφέρει

 9. heliotypon Says:

  >Konstantinos Kantakouzinos: ‘Οντως η “μεγάλη πατρίς” διαθέτει επαρκέστατον πολιτικόν σύστημα διακυβερνήσεως. Ιδίως το σύνταγμά των προκαλεί τον θαυμασμόν. Πάντα ταύτα εν τη θεωρία, καθ’ όσον εν τη πράξει καταπατούνται καταφόρως τα δικαιώματα πολιτών τε και μη και, ουσία, κυβερνούσιν οι όπισθεν πετασμάτων ευρισκόμενοι και αόρατοι εις το κοινόν, οικονομικώς κραταιοί δικτάτορες…

  >Snowball: Ευχαριστώ φίλε.

  >ευάγγελος: Κι εσένα σ’ ευχαριστώ.

  >zwaki: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και, προσωπικά, είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας. Ιδίως για τον Χατζηδάκη ήταν ιδιαίτερα άδικο γιατί, νομίζω, ειναι από τους καλλίτερους που διαθέτει η ΝΔ. ‘Ομως δεν μπορείς να μην διαβάσεις, πίσω από την επίθεση, την οργή του λαού που φουσκώνει σαν τη θάλασσα ή το ορμητικό ποτάμι που, τότε, δεν κάνει δικαστήριο για την ακριβή απόδοση ευθυνών, αλλά σαρώνει κάθε ύποπτο!

  >Tasos: Πράγματι, η πεποίθηση ότι έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία ενισχύεται μέρα με τη μέρα. Την κανονική βία μιας π.χ. χούντας, την πολεμάς με διάφορα μέσα και πολλές τέτοιες έπεσαν από το γενικό ξεσήκωμα. Με τούτην εδώ, την ύπουλη δικτατορία τι κάνεις; Πώς την πολεμάς;

  >sonora: Ναι, συχνά γίνεται μονότονη αυτή η συμφωνία…

  >Vista: Δεν την καταλαβαίνω την απορία. δεν ξέρω πώς φαίνεται το template στο i-phone γιατί δεν διαθέτω τέτοιο. Σου έστειλα e-mail.

  >kostas-sofia: Καλό το τραγουδάκι ως στίχοι αλλά, ξέρεις, δεν μου αρέσουν αυτές οι μονότονες απαγγελίες με μουσικό χαλί, συνήθως με φωνή επίτηδες “φτιαγμένη” harsh για να υποδηλώνει οργή. Δεν έχω καταλάβει αν αυτό το είδος είναι το “Wrap” ή κάτι άλλο.

 10. Anonymous Says:

  Exclamations, anger, exaggeration: a fine addition to mass hysteria.

 11. marianaonice Says:

  όταν επικρέμαται η απειλή της διαγραφής, αυτό δεν είναι “…απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση” όπως επιτάσσει ο καταστατικός χάρτης που εσείς μεταχειρίζεστε ως μαλακό και απαλό softex, αλλά τραμπουκισμός και τρομοκρατία!

  Ουδέν σχόλιον!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: