Του Παγ(κάλου)…


Με ενοχλεί πολύ όταν η κριτική εναντίον ενός προσώπου περιλαμβάνει, εκτός από τις πράξεις του και τα σωματικά χαρακτηριστικά του, τα οποία ανάγονται στην απολύτως προσωπική και ιδιωτική σφαίρα του/της. Αν κάποιος είναι χοντρός, άσκημος, ανάπηρος, κακοφτιαγμένος, δεν μπορεί να είναι αυτά τα γνωρίσματα στόχοι της κριτικής. Αναφέρομαι στις κριτικές εναντίον του  Θ. Πάγκαλου που, περισσότερες απ’ αυτές δεν παραλείπουν να αναφερθούν, με κακό τρόπο, στο βάρος του, που δεν βλέπω σε τι τους ενοχλεί. Εγώ θα αναφερθώ σε άλλα:

Με εκπληκτική ειλικρίνεια ο Θ.Π. ομολόγησε πώς λειτουργούσε(-γεί) το πελατειακό σύστημα. Οι ψηφοφόροι, είπε, πουλούσαν την ψήφο τους (και τις ψήφους του οικογενειακού και φιλικού κύκλου τους) στους πολιτικούς, με αντάλλαγμα τις αργομισθίες στον δημόσιο τομέα.

Δεν μας ήταν άγνωστη αυτή η κατάσταση και πολλοί φωνάζαμε, με όποιον τρόπο διαθέταμε, γι’ αυτά τα άτοπα, τα εγκληματικά, που γίνονταν στην τριτοκοσμική χώρα μας. ΑΛΛΑ η ειλικρίνεια του κ. αντιπροέδρου μόλις τώρα, μετά από 50+ χρόνια πολιτικής ζωής,  βρήκε τη δυνατότητα να εκδηλωθεί; Μόλις τώρα, με τη χώρα να βρίσκεται έτοιμη να πέσει από τον γκρεμό, βρήκε ο κ. αντιπρόεδρος το κουράγιο να ομολογήσει, ή να καταγγείλει, το όργιο της κομματικής συναλλαγής; Αν αυτός βρίσκεται εκτός αυτής της συναλλαγής, γιατί δεν βγήκε ευθαρσώς να την καταγγείλει μόλις αντελήφθη τι γινόταν, μέσα στα και πίσω από τα πολιτικά γραφεία;

Αλήθεια, τι γυρεύει ένας τίμιος πολιτικός σ’ ένα κόμμα που λειτουργεί τόσο ανήθικα; Του αξίζουν συγχαρητήρια για την, έστω και όψιμη, ειλικρίνεια, αλλά πού ήταν τόσα χρόνια όργιου κομματικής συναλλαγής του κόμματός του; Πού ήταν όταν ο Α. Παπανδρέου “τα έδινε όλα” (μέσω Τσοβόλα), προκειμένου να εισπράττει “ζήτω” και ψήφους; ‘Οταν δανειζόταν ασύστολα, προκειμένου να ικανοποιήσει κομματικά συμφέροντα; Και όταν, σε μιά άλλη κρίση ειλικρίνειας, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι “σαν βουλωμένη τουαλέττα” γιατί δεν απαρνήθηκε αυτή τη βρωμιά και δεν έφυγε από το κόμμα που την υπέθαλπε;

Να τον συγχαρώ, να τον κακίσω, να τον λυπηθώ; Τι απ’ όλα αξίζει στον όψιμα ειλικρινή πολιτικό άνδρα;

Advertisements

8 Responses to “Του Παγ(κάλου)…”

 1. Snowball Says:

  Πολύ σωστός…

  Να συμπληρώσω ακόμα ένα παράδειγμα της ποιότητας του ανδρός, εδώ:

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=234200&cid=6

  Πρόκειται για ένα απόλυτα φασιστικό και άξεστο υποκείμενο, εφάμιλλο του “αείμνηστου” παππού του…

 2. ευαγγελος Says:

  …δεν τον χέζεις τον κοπρίτη,φιλαράκι!!το πορτρέτο του νεοέλληνα το γνωρίζεις άλλωστε….fuck them all.

 3. zwaki Says:

  Νομίζω ότι ο Πάγκαλος το μόνο που ήθελε να πετύχει με την επίθεση στους δημόσιους υπαλλήλους ήταν να γίνει αρεστός στον λαουτζίκο και να εκτονώσει το σύνδρομο καταδιώξεως που τον διακατέχει μονίμως . Ούτε να εξομολογηθεί ήθελε ούτε να απολογηθεί ούτε και να σώσει την ελλάδα. Ας παραιτηθεί αν νοιώθει τύψεις. Ή, επιτέλους, ας αποστασιοποιηθεί με κάποιο τρόπο από το καθεστώς το οποίο τάχα στηλιτεύει. Πράξεις θέλουμε, από βρισιές και λαϊκισμούς β΄ποιότητας χορτάσαμε. Όλοι ξέρουμε ότι το δημόσιο κατα μεγάλη πλειοψηφία στελεχωνεται από νωχελικά κοματσόσκυλα. Το γεγονός ότι ένας πολιτικός όψιμα το παραδέχτηκε δεν πρέπει να μας παρασύρει σε χειροκρότημά του αλλα΄να μας γεννά απορίες.

 4. zoyzoy Says:

  Στο ότι είπε τα πράγματα με τ’ονομά τους τον παραδέχομαι αλλά αυτό το “μαζί τα φάγαμε” δεν του το συγχωρώ.!
  Αλλωστε φαίνεται ποιος απ’τους δυό μας τα’φαγε!
  Και στο κάτω κάτω εγώ το πλήρωσα έμεινα άνεργη για να τρώει αυτός και οι ομοιοί του!

  Όμως δεν μπορώ να μην εκτιμήσω το καιχιούμορ του

 5. kaliadni Says:

  Αυτός και κάποιοι βυζαντινοί αυτοκράτορες που θυμήθηκαν να ”σβήσουν” το αιματηρό παρελθόν τους μετανοώντας στα 70 τους με αποτέλεσμα να αγιοποιηθούν κιόλας.
  Σίγουρα έτσι κάπως λειτουργεί το σύστημα του ελλαδιστάν αλλά η τακτική”τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι” δεν είναι αποδεκτή από μένα.Ακόμα περισσότερο ο ισχυρισμός του ότι ο κόσμος είναι υπεύθυνος για την διαφθορά της χώρας και κανένας απ τους καθαρούς πολιτικούς.Έλεος πια.Έλεος.
  Και ένα παράδειγμα αυτού, μια ξαδέρφη μου καθαρίστρια στο δήμο σε νησί απειλήθηκε ανοικτά απ την αρχή ότι αν δεν τους ψηφίσει ξανά μάλλον θα χάσει την θέση της.Τι κάνεις λοιπόν όταν είσαι χωρισμένη με δύο παιδιά;
  Ποιός πρέπει να ντρέπεται απ τους δύο;Ο έχων την πραγματική ανάγκη ή αυτός που μιλά από θέση ισχύος;
  Χαιρετισμούς.

 6. heliotypon Says:

  >Snowball: Συχνά τον λυπάμαι. ‘Ισως το πάχος του του έχει επηρρεάσει σοβαρά την ψυχολογία….

  >ευάγγελος: Ναι, το προτραίτο του νεοέλληνα το γνωρίζω πολύ καλά. Ελπίζω, μόνο, να μην ταιριάζει και σε μένα και να μην το έχω καταλάβει…

  >zwaki: Σίγουρα έχει μιά μεγάλη δόση λαϊκισμού ο λόγος του. Κατάλαβε ότι είναι η εποχή που όλοι κατάλαβαν τι σημαίνει δημόσιος υπάλληλος (υπάρχουν κι εξαιρέσεις) και πόσο έχει συμβάλει στην πτώχευση και τη γενικότερη κακοδαιμονία…

  >zoyzoy: Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει… Τα έφαγε “μαζί”, αλλά όχι μαζί σου. Σκέψου όμως με πόσους άλλους μαζί!!!

  >kaliadni: Πόσες φορές έχω πει από τούτο το βήμα ότι ζούμε σε μιά κοινοβουλευτική δικτατορία; Η δικτατορία δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί με τανκς. Λειτουργεί και με άλλα μέσα. Συχνά αηδιαστικότερα και φονικότερα!

 7. Ηλιαχτίδα Says:

  Eμένα πάλι ναι, με αηδιάζει & το τρομακτικό βάρος του “κυρίου Πάγκα-κ-ου” αφού μου δείχνει πως το άτομο είναι έρμαιο του πάθους του για φαγητό & άρα πώς δε θα μπορεί να επιβληθεί στον εαυτό του & για πιό σοβαρά θέματα που αφορούν τις τύχες όλων μας!
  Αυτό που με θλίβει & με τρομάζει περισσότερο βέβαια είναι ότι ενώ όλοι τον απεχθανόμαστε ωστόσο όλοι τον ανεχόμαστε σαν “άρχοντά” μας & μάλιστα κάποιοι τον εκλέγουν ακόμη…!?

 8. heliotypon Says:

  >Ηλιαχτίδα: ‘Οντως, το πάχος του είναι ενοχλητικό στη θέα. ‘Ομως δεν μπορούμε να βασίσουμε την οποιαδήποτε κριτική μας σε αυτό. Δεν είναι σίγουρο ότι προέρχεται από μεγάλη βουλιμία. Θα μπορούσε να είναι ορμονικό ή άλλο, καθαρά ιατρικό, πρόβλημα. Το ερώτημα είναι γιατί τον εκλέγουμε. ‘Εχει πολλές φορές δώσει αφορμές για κριτική στις πράξεις και στα λόγια του και σήμερα τον έχουμε αντιπρόεδρο, στέλεχος, δηλαδή, μιας κυβέρνησης. Δεν φταίει αυτός, αλλά ο ΓΑΠ που τον ανέχεται κι εμείς που τον ψηφίζουμε. Δεν τον αφήνουμε να πάει να καλλιεργήσει τα αμπέλια του μπας και γίνει και λίγο παραγωγικός.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: