Ο σοβαρός πολιτικός…


Από τα καμώματα των δικών μας πολιτικών και σε σύγκριση με άλλων χωρών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτοί πάσχουν σοβαρά από έλλειψη σοβαρότητας. Και σοβαρότητα δεν εννοώ την μούρη και τον τουπέ και τη γραβάτα, που πολλοί μπερδεύουν με την πραγματική σοβαρότητα, αλλά την ευσυνείδητη και χωρίς περικοκλάδες και …νάζια άσκηση της εξουσίας. Και για να γίνω πιο σαφής θα προσπαθήσω να παριθμήσω τα προσόντα που θα θέλαμε να έχει ο πρωθυπουργός μας και οι άλλοι, είτε αυτοί είναι υπουργοί είτε είναι σύμβουλοι ή άλλου είδους συνεργάτες:

Γνήσιες προθέσεις: Οι προθέσεις τους, λένε, είναι να βοηθήσουν, να υπηρετήσουν τη χώρα. Πρόθεση, σχεδόν, κανενός απ’ αυτούς δεν είναι η βοήθεια της άμοιρης χώρας, αλλά η βοήθεια εαυτών και των συγγενών τους.

Μετρημένος: Με λόγο συγκεκριμένο, χωρίς λεκτικές υπερβολές, χωρίς πυροτεχνήματα του ενός ή του άλλου είδους. Οι δικοί μας αναλίσκονται σε ψέματα, υπερβολές, αλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, λογοδιάρροια, γενικώς, στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι είναι καλοί και οι μόνοι κατάλληλοι να μας κυβερνήσουν…

Ειλικρινής: Μας φλομώνουν στα ψέματα μονίμως. Αλλάζουν τις δηλώσεις τους εξαιρετικά εύκολα, ανάλογα με τις περιστάσεις. Από το “λεφτά υπάρχουν” μέχρι το “δεν υπάρχει σάλιο” η χρονική απόσταση ήταν μερικοί μήνες…

Συγκαταβατικός: Να συνεργάζεται με τους πολιτικούς του αντιπάλους για το καλό της χώρας και όχι να βρίσκεται σε συνεχή (λεκτικό) πόλεμο μ’ αυτούς, προκειμένου να τους ξεφτελίσει. Να σκύβουν όλοι πάνω από τα δικά μας προβλήματα (τα δικά τους μάλλον τα έχουν λύσει…), χωρίς βρισιές, έχθρες και κομματική προπαγάνδα!

Δημοκρατικός: Το σημερινό καθεστώς της “κομματικής πειθαρχίας” που ισχύει σε όλα τα κόμματα, είναι μιά βόμβα στα θεμέλια της (όποιας) δημοκρατίας έχουμε. Ο βουλευτής, του οποίου την απεριόριστη έκφραση της γνώμης επιτάσσει το σύνταγμα, να μην είναι διακοσμητικό στοιχείο, αλλά να έχει ενεργό ρόλλο στη λειτουργία της βουλής. Ο αρχηγός που επιβάλλει την κομματική πειθαρχία δεν διαφέρει και πολύ από τον Παπαδόπουλο, τον Μεταξά και τον παππού του Πάγκαλου!

Σίγουρα η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Θέλησα μόνο ενδεικτικά να προβάλω μερικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα να δω στος πολιτικούς μας.

Ζητάω πολλά;
Μήπως παραείμαι ρομαντικός;

Advertisements

3 Responses to “Ο σοβαρός πολιτικός…”

 1. nefelokokkugia Says:

  χαχχαχα θα κρατηθώ. Όχι θα κρατηθώ. χαχαχχαχαχαχχα
  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

 2. ria Says:

  και μετά ξύπνησες!

  σόρυ είμαι κακιά το ξέρω, αλλά και εσύ ψάχνεις βελόνα στα άχυρα!

 3. heliotypon Says:

  >nefelokokkugia: Ναι, το ξέρω… ‘Ολα τα ανέκδοτα τα ξέρω. Αφού όλα στην Ελλάδα συμβαίνουν…

  >ria: Ναι, μωρέ. Ξύπνησα και άκουσα στις ειδήσεις τον Παπακωνσταντίνου να λέει ότι πάμε καλλίτερα, ότι η ανάκαμψη άρχισε… Τι του λες τώρα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: