Η γυνή να φοβείται τον άνδρα… (Επανάληψη)


Πρίν χρόνια ανάρτησα αυτό το κείμενο (χωρίς τη φωτογραφία). Οι τότε επισκέπτες μου έχουν εξαφανιστεί όλοι από την μπλογκόσφαιρα (εκτός από τη Vista). Επειδή το θέμα είναι πάντα επίκαιρο, το ξανανεβάζω. Προσέξτε και τη φωτογραφία. ‘Εχει τη δική της σημειολογία…

Σε γάμο που βρέθηκα πρόσφατα. ξανάκουσα το επαίσχυντο:  “…Η γυνή να φοβήται τον άνδρα“! Κυρίες μου, πώς είναι δυνατόν να θέλετε να παντρεύεστε με θρησκευτικό γάμο, όταν οι υποτιθέμενοι “εκπρόσωποι” του “δημιουργού”, σας υποτιμούν με τέτοιες φριχτές εκφράσεις! Τρίτος κόσμος είπατε;….

Advertisements

18 Responses to “Η γυνή να φοβείται τον άνδρα… (Επανάληψη)”

 1. ria Says:

  εδώ μας λενε τα αγαθα του αβράαμ και της σάρας, που ο αβρααμ πούλησε τη γυναίκα του στο φαραώ, την απάτησε, έδωσε στο μούλικο περιουσία, και τελικά η σάρα τεκνοποίησε σε προχωρημένο γήρας. δηλαδή τι μας εύχονται; να μας κερατώσουν, να μας εκπορνεύσουν και να ταλαιπωρηθούμε να κάνουμε παιδί.

  βάλε με το μυαλό σου τι μας εχουν κάνει και εμείς πάλι εκεί!!!

 2. heliotypon Says:

  >Ρία: Πριν καιρό είχα βάλει ανάρτηση σχετικά με τις γραφές:
  εδώ
  όπου αναφέρομαι στα περί Σάρας και Αβραάμ…

 3. Αθηνά... Says:

  Καλά, σοβαρά τώρα, λέει κάτι τέτοιο ο παπάς;
  Μένω ενεή!
  Κι εγώ με θτησκευτικό γάμο παντρεύτηκα. Και πως δεν το άκουσα;
  Αααα, εκτός…
  Εκτός κι αν το είπε τη στιγμή που ήμουν απασχολημένη με το να φλερτάρω τον αδερφό του κουμπάρου μας…

 4. Αθηνά... Says:

  Διόρθωση τυπογραφικού λάθους: θρησκευτικό

 5. heliotypon Says:

  >Αθηνά: Ναι, ναι, δεν το ήξερες… 🙂 Και γατί παρακαλώ το αδερφό και όχι τον ίδιο τον κουμπάρο που είναι και …νόμιμος δικαιούχος; Δεν λένε “ο κουμπάρος την κουμπάρα δυό φορές την εβδομάδα”; Τζάμπα τα βγάζουν τα ρητά οι άνθρωποι; (Σημ.: Το “δύο φορές” εννοεί επισκέπτεται. ‘Οχι αυτό που, ίσως, νόμισες! Τώρα τι κάνει στην επίσκεψη; Ε, συζήτηση, φυσικά. Τι άλλο;).

 6. τζιμις μπαζουκας Says:

  καμια γυναικα δεν ειναι τελεια. στην φωτογραφια η εκ δεξιων υπερεχει ,στο σημειο αυτο .

 7. Αθηνά... Says:

  Μα, κάτι ερωτήσεις που γίνονται!…
  Προτίμησα τον αδελφό του κουμπάρου γιατί ήταν πιο νέος και πιο όμορφος. Άσε, που ο κουμπάρος, εκείνη την χρονική περίοδο, είχε σχέση με τον προϊστάμενό του!
  Κι εγώ, όλα κι όλα, ανάμεσα σε ζευγάρια δεν μπαίνω…

 8. menoima Says:

  Γιατί καλέ έχετε πρόβλημα με το φόβο; Σε τι βλάπτει δηλαδή. Σήμερα διάβαζα πως 25% των γυναικών δηλώνουν απερίφραστα (πριν παντρευτούν πως σίγουρα θα τον κερατώσουν ενώ το αντίστοιχο ανδρικό ποσοστό είναι 9%. Επίσης, παρά τις προσωπικές μου απόψεις για την χρησιμότητα των θρησκειών και των τελετών που απορρέουν από αυτές, την επίμαχη φράση, που είναι από τον απόστολο, πρέπει να την δώσουμε ολόκληρο, χάριν αντικειμενικότητας/

  “Οὕτως ὀφείλουσιν οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶν τὰς ἑαυτῶν γυναῖκας, ὡς τὰ ἑαυτῶν σώματα· ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ· οὐδεὶς γάρ ποτε τὴν ἑαυτοῦ σάρκα ἐμίσησεν, ἀλλ᾿ ἐκτρέφει καὶ θάλπει αὐτήν, καθὼς καὶ ὁ Κύριος τὴν Ἐκκλησίαν· ὅτι μέλη ἐσμὲν τοῦ σώματος αὐτοῦ, ἐκ τῆς σαρκὸς αὐτοῦ καὶ ἐκ τῶν ὀστέων αὐτοῦ· ἀντὶ τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δὺο εἰς σάρκα μίαν. Τό μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν Ἐκκλησίαν. Πλὴν καὶ ὑμεῖς οἱ καθ᾿ ἕνα, ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα οὕτως ἀγαπάτω ὡς ἑαυτόν, ἡ δὲ γυνὴ ἵνα φοβῆται τὸν ἄνδρα.”
  Το “φοβήται” του Παύλου μεταφράζεται σαν “σέβεται” στα νέα Ελληνικά.
  Εμείς λοιπόν πάλι χαμένοι, Πρέπει λέει να τις αγαπάμε όπως τον εαυτό μας κι εκείνες βλέποντας την αγάπη μας, απλά να μας σέβονται

 9. desa Says:

  το ρητό αυτό απορρέει από τη θρησκεία ή από την εκκλησία? η ερώτηση μπορεί να είναι λίγο χαζή αλλά εγώ συνηθως τα διαχωρίζω αυτά τα 2

 10. nefelokokkugia Says:

  Τιιιιιι? Δεν έπρεπε να τον φοβόμαστε?
  Τον άχρηστο
  … και φρόντιζε να μου το θυμίζει κάθε τρεις και λίγο.
  Σταδιάλα πια.

  @Αθηνά. Είσαι αστέρι. Σε λατρεύω.
  Εγώ η ηλίθια είχα μόνο μια κουμπάρα.

 11. Αθηνά... Says:

  @nefelokokkugia

  Εμ, τα προσέχουνε αυτά αγάπη μου.
  Ποτέ κουμπάρα, για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
  Και ποτέ όμορφο άντρα για σύζυγο. Επίσης για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
  “Τους όμορφους άνδρες τους έχουμε για εραστές, τους μετρίας ομορφιάς τους παντρευόμαστε”, έλεγε πάντα η θεία μου η Διηάνειρα!
  Σοφή γυναίκα…

 12. nefelokokkugia Says:

  @Αθηνά
  Εμ, δεν σε γνώρισα νωρίτερα… να ακούσω τις σοφίες της θείας της Διηάνειρας.

 13. the elf at bay Says:

  Η φωτό τα λέει όλα. Επίσημα.

 14. heliotypon Says:

  >Τζίμης Μπαζούκας: Ε, κάτι ξέρει ο γαμπρός…

  >Αθηνά: Καλά, έχεις πολύ χιούμορ! Κι εγώ που δεν έχω κουμπάρα (ούτε αδερφό έχω) τι θα κάνω; Βλέπεις δεν σκέφτηκα την κουμπαριά ως μέσον…. 🙂 Να μην φοβάστε την “απιστία” και να την ενθαρρύνετε. Και να την εφαρμόζετε. Ανανεώνει τη σχέση σας… Ξέρω, ξέρω, φρικιάτε οι κυρίες, αλλά σοφία αιώνων την έχει καθιερώσει, εις πείσμα των περί του αντιθέτου αντιλήψεων….

  >menoima: Το να “απατήσει” το θεωρώ φυσικό και επιβεβλημένο. Δεν μπορείς να τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό! Είτε άντρας είσαι είτε γυναίκα. Τώρα, το “φοβήται”, ακόμη κι αν σημαίνει “σέβεται” (τον Παύλο δεν τον έχω σε καμία εκτίμηση…) γιατί το θέτει μονομερώς; Αμφότεροι πρέπει να σέβονται…

  >Nefelogokkugia: Είδες η θεία Διηάνειρα σοφία; Ο θείος Αναρχίων να δεις…

  >The elf at bay: Μια χαρά είναι η φωτογραφία! Την πραγματικότητα εκφράζει!

 15. Rizobreaker Says:

  “the elf at bay:
  Η φωτό τα λέει όλα. Επίσημα.”

  Προσυπογράφω! ;p

 16. maria i. Says:

  Αρχικά δεν βρίσκω κανέναν λόγο που παντρεύονται οι άνθρωποι. Δεύτερον δεν βρίσκω για ποιόν λόγο πάνε στην εκκλησία. Τρίτον, στη τελική οι άντρες φοβούνται τις γυναίκες. Αφού ποτέ δεν θα μάθουν ούτε αν ο οργασμός τους ήταν αληθινός, ούτε τίνος είναι τα παιδιά. Αφού εκείνο που σέρνει το καράβι δείχνει το δρομο ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι ο καπετάνιος.

 17. heliotypon Says:

  >Rizobreaker: Η φωτο είναι τέλεια! Πολύ θα ήθελα να την είχα πάρει εγώ και να συζητήσω το θέμα με τους ενδιαφερόμενους!

  >maria i.: Το πόσο συμφωνώ μαζί σου, σε όλα, δεν φαντάζεσαι… Μακάρι να υπήρχαν πολλές “φωτισμένες” (κατ’ εμέ) γυναίκες, όπως εσύ.

 18. viSta Says:

  Ο γάμος είναι για την ώρα (στο μέλλον σίγουρα θα έχουν αλλάξει τα πράγματα) πιο ευνοικος όταν κανείς έχει σκοπό ή τέλος πάντων δεν αποκλυει να κάνει παιδιά. Εμείς πάντως παντρευτηκαμε με πολιτικό… Εκκλησιαστικός γάμος μεταξύ ορθοδόξων και καθολικων είναι λιγουλακι πιο πολυπλοκος απο όσο τα νεύρα μας θα άντεχαν… το ότι κάποτε αργότερα χωρισαμε δεν είναι απόδειξη για το αν υπάρχει λόγος η όχι για το γάμο. Τα λόγια του Παππά, στο μυστήριο δε θα τα πέρναμε στα σοβαρά, απλά θα τα δεχομασταν ως κομμάτι της παράδοσης.

  Όσο για το φόβο… (που οπως λένε φυλάει και τα έρημα….; ) αν δεν κανω λαθος μερικοι παπαδες δε το λενε γιατι και εκεινοι με την σειρά του φοβούνται την αντίδραση των γυναικών που πατούν τότε πραδειγματικα το πόδι του άνδρα 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: