Η λίστα της ντροπής!


Τα πανέξυπνα όντα που λέγονται συλλήβδην “Ελληνική κυβέρνηση” και μάλλον κατόπιν σοφής έμπνευσης του  “μελλοντικού ηγέτη” της μεγάλης παράταξης που λέγεται πασόκ (λέγε με αντιπρόεδρο Μπένυ), έδωσε στη δημοσιότητα λίστα χρεωφειλετών του δημοσίου, για να τους παραδώσει στη χλεύη και στην καταφρόνια του λαού (καλά…). Πήγα, λοιπόν, εκεί και προσπάθησα να δω ποιοί αφιλότιμοι οφείλουν στο δημόσιο και πόσα. Βέβαια είναι πολλοί (περίπου 6.000) και δεν άντεχα να τρους διαβάσω όλους, για να ξέρω από αύριο να τους κόψω την καλημέρα (μπορώ να σας πω και την “καλησπέρα”) και τι είδα ο άμοιρος; Τον επαίσχυντο ΟΣΕ να είναι πρώτος-πρώτος, με πολλές άλλες ΔΕΚΟ, δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και εταιρίες που έχουμε να τις ακούσουμε δεκαετίες και όλοι ξέρουμε ότι έχουν πτωχεύσει και κλείσει από αμνημονεύτων χρόνων! Είδα Τράπεζα Κρήτης (λέγε με Κοσκωτά), είδα Ασπίς Πρόνοια Ασφαλιστική, είδα ΧΡΩΠΕΙ, είδα Μινιόν, είδα ΛΑΡΚΟ, είδα Ολυμπιακή Αεροπορία, είδα όλες τις πτωχευμένες που είναι τύπου: “παρ’ τ’ αυγό και κούρευτο” κια από τις οποίες  δεν πρόκειται να δει φράγκο τσακιστό το δημόσιο! Είδα καμιά διακοσαριά και όλες που ήξερα (τουλάχιστον 20) είναι πτωχευμένες προ πολλού και οι μέτοχοί τους βολτάρουν στον παράδεισο (ή στην κόλαση!).

Πόσο, μα πόσο μαλάκες μας θεωρεί ο επιβλητικότατος αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομίας για να μας πλασάρει τον εν λόγω κατάλογο! Ξέρετε, ο ΟΣΕ από αύριο θα ντραπεί ομαδικά και θα βάψει και τα τραίνα του κόκκινα από ντροπή, θα ανοίξει τα άδεια ταμεία του και θα πληρώσει ένα δις+ που χρωστά και το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι αποθαμένοι χρεωφειλέτες του δημοσίου!!!

Ντροπή Μπένυ, ΝΤΡΟΠΗ!

Advertisements

15 Responses to “Η λίστα της ντροπής!”

 1. koulpa Says:

  χαχαχα η ντροπή έιναι το πρώτο που καταθέτεις όταν εισέρχεσαι στον πολιτικό στοίβο.. 🙂 🙂
  .. και τι ήθελες να περιέχει η λίστα.. τους ίδιους και τους φίλους τους;.. 🙂 🙂
  την καλησπέρα μου.. καλό φθινόπωρο.. όποτε μας έλθει.. 🙂 🙂

 2. Αθηνά... Says:

  Κλασικό ΠΑΣΟΚικό δούλεμα. Ειδήμονες στο σπορ, χρόνια τώρα!

 3. Tasos Says:

  Και μετά βρίζουμε τους δανειστές μας…….

 4. zoyzoy Says:

  Το’χουμε ξαναπεί οι τύποι πιστεύουν ότι διοικούν 10.000.000 μαλάκες

  Τώρα θα πιάσουμε τα λεφτά μας και θα καλυφθεί και το χρέος μας!

 5. koulpa Says:

  χαχαχα ζουζου έχουμε αποδείξει ότι έχουν δίκιο στο χαρακτηρισμό.. το ποσοστό αναζητούμε τώρα.. 🙂 🙂

  χαχαχα τασο.. είχε κι ο σέιλοκ τις ευθύνες του στον έμπορο των εθνών.. τώρα απλά τους βρίζουμε.. κακό που πάθανε.. 🙂 🙂

  • Tasos Says:

   Δε νομίζω τους ενδιαφέρει και πολύ αν τους βρίζουμε Κούλπα,,, εμείς χάνουμε την ώρα μας.

 6. Πιπερατος Says:

  Μας πήρανε χαμπάρι πόσο ακίνδυνοι είμαστε και μας δουλευουν άνευ ενδιασμού πλέον…

  Χαίρε Ηλιότυπε!Χρόνια και ζαμάνια φίλε μου! 🙂

 7. dmast Says:

  Ναι. Αλλά όταν ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι η λίστα θέλει ξεκαθάρισμα, τον πήραν όλοι με τις πέτρες, διότι “θα κάλυπτε κάποιους”.
  Δε βρίσκεις άκρη…

  • Tasos Says:

   Σωστός! Οτι και να πεις ή να κάνεις στην Ελλάδα κάποιος θα σε βρίσει!!!

 8. houlk Says:

  Και να που κυκλοφόρησε και η καινούργια λίστα. Αυτή των οργανισμών για την εργασιακή εφεδρεία. Και … μου βγήκαν τα μάτια… Μουσεία εβραϊκά, Βορρέ, Λαλαούνη, Γουλανδρή … Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων … Ιδρυμα Γουλανδρή … Τελικά πόσος είναι αυτός ο “Δημόσιος Τομέας”;
  Μπα και είμαι και εγώ Δημόσιος Υπάλληλος και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ακόμα;;;;;;

 9. Tasos Says:

  Κάτι ήξερε ο Πάγκαλος που έλεγε “μαζί τα φάγαμε”, εννοούσε φυσικά τους Δημόσιους υπαλλήλους που όπως λες κανένας δε γνωρίζει πόσοι και πιοί είναι!!! Όπως λέει ένας φίλος, όταν δε παράγεις και πληρώνεσαι τρως. Πόσοι παράγουν κάτι στη χώρα; Ολοι οι άλλοι θα μπορούσαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!

 10. Αθανασία Says:

  Γειάσου αγαπητέ! και χααααααααααααααχααααχαααχααχαααααααα! ε, ντάξει ρε σύ το δούλεμα πάει, σύννεφο δε το ξέρεις τώρα θα το μάθεις??αλλά ρε παιδί που ξέρεις? μπορεί να υπάρχουν κληρονόμοι έν ζωή, των ‘φαλιρισμένων’ αυτών εταιριών, μπορεί να έχουν ‘περιέλθει’ πλέον στα χέρια, άλλων 😆 (παιδιών, εγγονιών, ανιψιών) και πάει λέγοντας και φυσικά, μπορεί να τη πληρώσουν αυτοί τη νύφη και πολύυυ ακριβά μάλιστα!!, πάντως θα’χει φάση να δούμε σε κάνα δελτίο ειδήσεων να ‘τραβολογούν’,κανέναν έν’ ζωή κληρονόμο στα δικαστήρια και να τον, απειλούν ότι θα τον χώσουν μέσα εάν δεν εξοφλήσει τις οφειλές τ ο υ???? στο δημόσιο!!!! 😆 χααααχαααααχααχααααααα! αυτό είναι που λένε-‘αμαρτίες γονέων?,παππούδων?,θείων? παιδέυουσι τέκνα’ θα γελάσει όχι μόνο το παρδαλό, κατσίκι…πάντως όποιοι ατύχησαν, να περάσουν στα χέρια τους, οι εταιρίες αυτές ε, τώρα μάλλον θα καταριούνται, την ώρα και τη στιγμή, που τις κληρονόμησαν και ίσως, θα φτύνουν και θα χέζουν? (μπορεί και να χέζουν, που ξέρεις?) στον τάφο αυτουνών που τους τις άφησαν…ή θα λένε σκατά στον τάφο του’ άστα…βίος και πολιτεία, πιάσε τ’αυγό και κούρευτο’ που λένε…καλησπέρες μετά από πολύυυ καιρό….

 11. heliotypon Says:

  >koulpa: Από τη μία γκάφα στην άλλη πάνε, οι ατζαμήδες! Μα τέτοια βλακεία να τους δέρνει!

  >Αθηνά: Αυτοί πριόνισαν το κλαρί επί 20 χρόνια. Το ίδιο κάνουν και τώρα, λες κι είναι βαλτοί!

  >Tasos: Ναι. ‘Εχουμε κι αυτό το θράσος! Τα τρώνε ακόμα. Τι νομίζεις; Πολλές χιλιάδες δ.υ. έφυγαν πρόωρα και πήραν συντάξεις και χοντρά “εφ’ άπαξ”. Λες και δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν μ’ έναν νόμο! Τώρα ετοιμάζονται κι άλλες 6.000 άκουσα!

  >zoyzoy: Μα μήπως τους αποδείξαμε ότι αυτό που πιστεύουν είναι σωστό; Τι κάναμε; Τους φέρνουμε στην εξουσία 20+ χρόνια τώρα, με μικρές διακοπές (για να φάνε και οι άλλοι ανίκανοι). Θα μου πεις και ποιοί είναι οι ικανοί; Δεν ξέρω. Σάμπως τους ψάχνουμε; Κι αν δούμε άγνωστα ονόματα, αντί να τους ψάξουμε, να δούμε τι καπνό φουμάρουν, τους …μαυρίζουμε.

  >Πιπεράτος: Ναι, χαθήκαμε. Μάλλον έχει απλωθεί μιά μελαγχολία στην βλογόσφαιρα! Ακίνδυνοι είμαστε μέχρι που έχουμε να φάμε. Μόλις πεινάσουμε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει!

  >dmast: Καλός κι ο Παπακωνσταντίνου! Τι έκανε για να περιορίσει τις δαπάνες; τις αύξησε… Γι’ αυτό οι Ευρωπαίοι χτυπιούνται. Κάθε χρόνο και περισσότερα έξοδα το αδηφάγο κράτος!

  >houlk: Μοιράζανε λεφτά. Δικά τους ήταν; Όποιος έγλειφε (και ψήφιζε) έπαιρνε. Ακόμη και έντυπα ήταν γεμάτα από διαφημίσεις του δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΟΤ, ΕΥΔΑΠ, υπουργεία, κλπ). Μας διαφημίζονταν για να τους προτιμήσουμε. Και στο πανηγυράκι της Θεσσαλονίκης έχει περίπτερο και η πυροσβεστική. Μπας και πάμε αλλού να μας σβήσουν τις φωτιές μας!

  >Αθανασία: Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, αλλά είναι χαμένες! Σιγά μην πάρουν λεφτά από τους κληρονόμους της π.χ. Πειραϊκής-Πατραϊκής ή της ΧΡΩΠΕΙ! Καραγκιοζιλίκια!

 12. Αθανασία Says:

  Μωρέ μην το λές, αυτοί είναι ικανοί για τα πάντα, παιδάκι μου! κι όταν λέμε για τα πάντα, εννοούμε για τα πάντα….ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ε, καραγκιόζηδες είναι οι άνθρωποι, καραγκιοζιλίκια θα κάνουν! λογικό είναι νομίζω…όντως είναι καραγκιόζηδες…μωρέ αυτοί εδώ ‘αγγιξαν’ ‘άτομα αδύναμα της τρίτης ηλικίας, και Αμέα και δε θα αγγίξουν τους κληρονόμους της ΧΡΩΠΕΙ, της Πειραικής και δε ξέρω κι εγώ ποιάς άλλης ‘φαλιρισμένης’ εταιρίας? αυτοί ΔΕΝ έχουνε τσίπα παιδάκι μου…και από τη μύγα ξύγκι που λένε, παν’ να βγάλουν!δε τους ξέρεις καλά μου φαίνεται δεν έχεις, καταλάβει και τόσο καλά τι καθίκια είναι, καλέ μου…

 13. Θεία Λένα Says:

  Καλησπέρα. Ημουνα χθές μαζί με τα παιδιά μου και κάποιους φίλους τους. Ακουσα με τα ίδια μου τ’ αυτιά κάποιους που λέγανε γιατί δεν μπορεί να απολύσει το Δημόσιο η κυβέρνηση. Λέγανε ότι οι πολίτες που θέλανε να εξασφαλίσουν θέσεις στο Δημόσιο, είτε για τους ίδιους είτε για τα παιδιά τους πλήρωναν μερικές χιλιάδες δρχ ή ευρώ, τους βουλευτές της περιφέρειάς τους ακόμη και τους υπουργούς , αυξάνοντας τη ταρίφα, οι οποίοι μια χαρά τα έπιαναν μέσω εισπρακτόρων. Οπότε έτσι και αγγίξουν τίποτα τέτοιους θα πέσει να τους πλακώσει.
  Αντίστοιχα για να μπεί κάποιος σε ένα εκ των δύο κομμάτων, έπρεπε να φέρει και χρήματα δηλαδή να αγοράσει τη θέση του. Αν δεν είχε δικά του, έπρεπε να βρεί απο τους πολίτες-πελάτες του.
  Αφού λοιπόν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες διόριζαν και εισέπραταν κοσμάκη..τώρα δεν θα απολύσουν, γιατί θα τελειώσουν σαν κόμματα δια παντος.
  Ετσι ξεσπάνε στις συντάξεις του λαού που δούλευε όλα αυτά τα χρόνια και θα ψοφίσουμε όλοι στη ψάθα της ακρίβειας για αυτά τα γομάρια , αυτοαποκαλούνται έτσι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: