Οι ξένοι, το προτεκτοράτο εμείς και οι κλεφτοκράτες…


Παρακολουθώ τις διάφορες θέσεις, πολιτικών, πολιτών, δημοσιογράφων και άλλων σχετικών ή ασχέτων, αναφορικά με την “εισβολή” των ξένων στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι μιλούν για υποδούλωση, ότι η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο των ξένων (γενικώς…), ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, βρίζουν την τρόϊκα και λένε ότι δεν θέλουν επιτήρηση.

Λογικά, λογικότατα θα ήταν όλα αυτά ΑΝ! ΑΝ δεν είχαμε πολιτικούς με την αλητεία και την κλεπτοκρατία ως κύρια γνωρίσματά τους. ΑΝ δεν είχαμε δανειστεί χοντρά για να ικανοποιήσουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες, πολύ πάνω απ΄ό,τι δικαιολογεί η παραγωγική μας ικανότητα. ΑΝ δεν είχαμε εκλέξει, επί πολλές δεκαετίες, ανίκανους, κλέφτες, αλήτες, δημαγωγούς! ‘Οποιος δανειζόταν ασυλλόγιστα και χρωστάει τα πάντα και ζητιανεύει για να επιβιώσει δεν μπορεί να έχει απαίτηση να τον τιμούν με πρόσθετα δανεικά και να του αναρτήσουν και εικόνες στα δημόσια κτήρια της Ευρώπης. ‘Οπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε και μάλλον φτηνά την γλιτώσαμε (μέχρι τώρα).

‘Ο,τι ποιοτικά χειρότερο διαθέτει ο τόπος φροντίσαμε να το βάλουμε στις πρωθυπουργικές και υπουργικές πολυθρόνες. Τι χειρότερο, νομίζετε ότι μπορεί να μας κάνει η τρόϊκα; Ακόμη και σήμερα, στο χείλος, αν όχι στην κατηφόρα, του γκρεμού, οι άθλιοι εξακολουθούν να διορίζουν ημετέρους, να στέλνουν μπιλιετάκια σε δημάρχους και “διοικητές” ζητώνας ρουσφετολογικούς διορισμούς, να ξοδεύουν αλόγιστα τα λεφτά μας, να κάνουν πολυτελή και άσκοπα ταξίδια με χλιδάτες αεροπορικές θέσεις  και χλιδάτες σουίτες ξενοδοχείων (λέγε με Loverdo), να ιδρύουν νέες κρατικές ανώνυμες εταιρίες, με προέδρους, Δ.Σ και αλόγιστη σπατάλη πόρων.

Δεν θα θέλατε κάποιοι, που, έστω, προσπαθούν να περιφρουρήσουν τα δανεικά που μας έδωσαν, να ασκούν κάποιον έλεγχο στις κλεψιές  των κακοποιών που μας κυβερνούν; Μακάρι να εγκατασταθούν μονίμως στα υπουργεία και να μην φύγουν  παρά μόνο αν βάλουμε μυαλό, ως λαός, και αποφασίσουμε να διώξουμε τα ελεεινά καθάρματα! Κανένας Ευρωπαίος δεν σκοτίστηκε να μας κάνει προτεκτοράτο. Για να αποφευχθεί το ντόμινο της καταστροφής προσπαθούν να μας σώσουν από το γκρεμό κι όχι για να μας πάρουν αυτά που δεν έχουμε. Σιγά τώρα μη λυμπίστηκαν τον “εθνικό μας πλούτο”, τα κλειστά εργοστάσια, τα ακαλλιέργητα χωράφια και τα “πιθανά” αποθέματα πετρελαίου! Από τότε που κάναμε την επανάσταση (και που δεν αλλάξαμε καθόλου από τότε) όλο λέμε ότι ο ξένοι θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, αλλά, τελικά, εμείς τους εκμεταλλευόμαστε, αφού συνεχώς γυρεύουμε (και παίρνουμε) δανεικά κι αγύριστα!

Ας τελειώσει, επί τέλους, αυτή η υστερία του “κακού ξένου”. Εμείς είμαστε οι κακοί και άσωτοι. Ας ανοίξουμε τα θεόστραβα μάτια μας (αφού μόνοι μας τα εξορύξαμε) κι ας αφήσουμε τις ηλίθιες κορώνες που μας σφυράνε τα παπαγαλάκια κάθε είδους. ‘Οχι ότι δεν  υπάρχουν κακοί και συμφεροντολόγοι και εκμεταλλευτές έξω από την Ελλάδα, αλλά εμείς έχουμε καταρίψει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ ατιμίας προς αλλήλους!

Advertisements

7 Responses to “Οι ξένοι, το προτεκτοράτο εμείς και οι κλεφτοκράτες…”

 1. ria Says:

  μεγάλες αλήθειες λες και πονάνε. έχουμε μάθει να μας χαϊδεύουν τα αυτιά και μας ενοχλεί να μας λένε όπως έχουν τα πράγματα. μονοι μας φέραμε τη χώρα μας σε αυτό το χάλι. εμείς ψηφίζαμε αυτά τα ίδια κλεφτρόνια να μας κυβερνούν. ειμαι 43 χρονών, δεν έχω χάσει καμιά εκλογική αναμέτρηση από 18 χρονών, οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι πάντα στα ψηφοδέλτια. στην καρδίτσα έγινε διαδήλωση για να μπει ένας νέος γιατρός, τίμιος και ικανός στο ψηφοδέλτιο της ν.δ.! βέβαια, είναι ωραία να έχεις το μέλι στα δάκτυλά σου και ακόμα καλύτερο να το γλύφεις. και αυτοί δε θέλουν να χάσουν το μέλι…

  εμείς όμως που όχι μέλι, ούτε μασημένη κηρήθρα δεν είδαμε, πως πιαστήκαμε τόσο κορόιδα; πως τσιμπήσαμε και αφήσαμε τα αρχιλαμόγια να κυβερνούν για τόσα χρόνια; και τώρα μας φταίνε και θέλουμε να τους διώξουμε; όχι βέβαια. να βιώσουν όλη την έχθρα και το μίσος του λαού, φάνε και καμιά για να εκτονωθεί η κατάσταση. που ξέρεις μπορεί να δημευθεί και κάποιου η περιουσία! αυτό θα ήταν κορυφαίο, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό. είναι όμορφο όμως να το ευχόμαστε!

 2. Αθανασία Says:

  Ούυυφ!καλημέρα φιλαράκο…εσύ πολύ καλά,τα λές πάααρα πολύυ καλά μάλιστα! και έχεις χίλια δίκια,(δεν ξέρω τί άλλο να σου πώ γιανά σου δείξω,πόοοοσο δίκιο έχεις)….αλλά άντε να γεμίσεις το κεφάλι του νεό-ελληναρά τώρα..ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί δ εν μπορεί να γίνει αλλιώς…κλπ,κλπ…παπαριές…ε,όπως στρώσαμε να κοιμηθούμε!!οκ? τόσα χρόνια δε ξέρουμε (ναι, ναί- δέυτερο πρώσοπο βάζω είδες?)….να κάνουμε τίποτε άλλο από το να απλώνουμε τα μακριά μας χέρια, (τι μακριά ούτε ο Τιραμόλα δ εν είχε τόοοσο μακριά χέρια λέμεεεεε!)και να αρπάζουμε από όπου μπορούμε ακόμη κι από, εκεί που ΔΕ μας επιτρεπόταν καθόλου όμως να το κάνουμε αυτό….και που θεωριτικά ΔΕΝ είχαμε καμία μα καμία πρόσβαση, γιανά το κάνουμε (θεωριτικά ξανάλέω οκ?)αλλά κι από κεί ακόμη, αρπάζαμε…τόοσα χρόνια κάναμε τ ις λαμογιές και τ ις παρατυπίες του αιώνα, σε όλους τους τομείς…κλέβαμε, κλέβαμε ασύστολα…ε, ήρθε πλέον ο κόμπος στο χτένι, που λένε…και πρέπει να πληρώσουμε, όσα κάναμε τόοοσα χρόνια τώρα…κοινώς πρέπει να σκάσουμε, και να κάνουμε ότι λέει η Τρόϊκα γιατί δ εν μας παίρνει πλέον να κάνουμε αλλιώς….απλά δ εν μας παίρνει…αυτό και τώρα τα περί, ηλίθιας μαγκιάς του νεό-ελληναρά,και κορώνας άλλη ιστορία…πρέπει επιτέλους, να το χωνέψουμε ότι είμαστε σε πολύυ άσχημη θέση οικονομικά…και να το βουλώσουμε…κανενός δε του αρέσει, ούτε το ότι η χώρα είναι υπό ξένη επιτήρηση ή κατοχή? (όπως το πάρει κανείς),ούτε το ότι μας έχουν βάλει βαριά φορολογία, ούτε τέσπα όλο αυτό…αλλά ΔΕΝ γίνεται αλλιώς…αυτό…όλα τ’άλλα…είναι παπαριές…καλημέρες…και πολύ καλά τα λές….

 3. menia Says:

  καλά τα λες heliotypon μου αλλά ξεχνάμε κάτι….οι κλέφτες δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι…δεν τα κλέψαμε εμείς τα λεφτά!!!! τα λαμόγια της Βουλής τα κλέψανε!!! αυτοί οι ξεδιάντροποι ρουφιάνοι που δεν αξίζει ούτε να τους φτύσεις (ναι, με έχουν φέρει στο αμήν πια! :p)!!! οπότε διαφωνώ με το ότι πρέπει να σκάσουμε και να πληρώσουμε τις μαλακίες που κάνανε οι άχρηστοι του τόπου μας…εμείς δεν φταίμε…(οι τουλάχιστον αρκετοί από εμάς δε φταίνε) και δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να πληρώσουμε τη νύφη…
  αυτά είχα να πω…
  πολλά φιλάκια!!! 🙂

 4. Tasos Says:

  Τα λεφτά τα έφαγε ο Ελληνικός λαός, συμπεριλαμβανομένης και της βουλής! Όλοι οι Έλληνες δεν ήθελαν δωρεάν παιδία; Δωρεάν υγεία; Γεωργικά επιδώματα; Συνδικάτα; Εργασία στο δημόσιο; Επιδωτήσεις; Εκλογές κάθε τρις και λίγο; Πλούσιες συντάξεις από τα 45 και εφ’άπαξ; Να μη πληρώνεται μια σε φόρους; Να μη τηρείται τους νόμους και να σβίνεται τις κλήσεις με “μέσο”; 6 εβδομάδες και διακοπές; δώρα τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και για “μπάνια”: κτλ κτλ κτλ κτλ όλο έξοδα και έσοδα;;;; ΤΙΠΟΤΑ!!

  Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν γίνεται αυτό που έγινε στην Ελλάδα των τελευταίων 30 ετών! Η σπατάλη ήταν διάσπαρτη και τώρα το δίλημμα δεν είναι ποιός θα πληρώσει, ή ποιός τα έφαγε τα λεφτά αλλά αν η Ελλάδα θα αντέξει να επιβιώσει σαν μια χώρα…. γιατί έτσι όπως πάμε βλέπω διάσπαση. Κανένας δεν συμφωνεί με τίποτα, κανένας δεν δέχεται την ευθύνη των πράξεων του, κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι τον κίνδυνο!!! Δυστυχώς μέχρι να μας έρθει το τούβλο στο κούτελο θα συνεχίζουμε να λέμε μ@λ@κίες χωρίς αποτέλεσμα……

  Ηλιότυπε, καταλαβαίνω την αγανάκτιση σου… αλλά δυστυχώς πολλοί συμφωνούν με αυτά που λες μα λίγοι καταλαβαίνουν. Για να πάει μπροστά αυτή η χώρα χρειάζεται αποδοχή της ευθύνης, αποδοχή ότι είμαστε ένας λαός και να πάψουμε να βρίζουμε αυτούς που μας αντιπροσωπεύουν. Όταν βρίζουμε τους πολιτικούς μας, βρίζουμε τους εαυτούς μας! Ήτε εσύ ή εγώ φάγαμε μια δραχμή από το χρεός δεν έχει σημμασία, αυτό που έχει σημμασία είναι ότι είμαστε Ελληνες και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι για ότι γίνεται σε αυτή τη χώρα!!! Πρέπει να σταματήσουμε τη δειχώνια, το χωρισμό και την αδράνεια και να αρχίσουμε όλοι μαζί την δράση για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο…. γιατί όλο αυτό είναι στιγμιαίο αν δουλέψουμε όλοι μαζί, αλλά αν συνεχίσουμε την πορεία μας θα κρατίσει πολύ περισσότερο!!

 5. morgana Says:

  αηδιες. Ολοι κακοι και ασχημοι ειναι. Εμεις ειμαστε ομορφα, αγνα θυματα.

 6. zoyzoy Says:

  Ωραία,είμαστε υπεύθυνοι γι αυτούς που εκλέξαμε μας πρόδωσαν μας έκλεψαν μας πήδηξαν στην τελική !
  Τώρα πρέπει να υποστούμε τους ξένους?
  Δεν υπάρχουν δηλαδή σ’αυτή τη χώρα έντιμοι πολιτικοί?
  Από ανέκαθεν μια ξενομανία μας διέκρινε βλέπαμε στους ” άλλους” πάντα αρετές και στη χώρα μας όλα τα ελαττώματα μαζεμένα.
  Νομίζω πρέπει ν’αλλάξουμε τακτική και ν’αναδείξουμε τις ικανότητες και τα χαρίσματα που έχουμε σαν έθνος να ενωθούμε να ψάξουμε για ανθρώπους έντιμους να μας αντιπροσωπεύσουν και να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και τις ρεμούλες.
  Μια νέα αρχή χρειαζόμαστε με “νέα” πρόσωπα.

  Τα θαλασσινά μου για καλό μήνα!

 7. heliotypon Says:

  >ria: Μπορεί να μην τα “φάγαμε μαζί”, όπως θρασύτατα δήλωσε ο Πάγκαλος, αλλά έχουμε κι εμείς λερωμένη τη φωλιά μας. Από το ποιόν ψηφίζουμε μέχρι το πώς καταναλώνουμε, θα βρεις και την ευθύνη του πολίτη. Και μπορεί να μη φταίμε “εκόντες” Ουδείς εκών κακός (είπε ο Σωκράτης), και σε μας έχει εφαρμογή στο ότι έχουμε έλλειψη παιδείας που μας χαρακτηρίζει, περισσότερο από κάθε τι άλλο, σ’ αυτή τη χώρα. ‘Ομως δεν δικαιολογούμαστε, έστω και με τραγική έλλειψη παιδείας, γιατί δεν ζούμε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο!

  >Αθανασία: Οι κλεψιές των μακρυχέρηδων δεν μας πείραξαν. Η τρόϊκα μας πείραξε, που προσπαθεί να βάλει τάξη στις κρατικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες…

  >Τάσος: Ακριβώς έτσι είναι. Δεν απαλάσσω κανέναν από την ευθύνη, ούτε κι εμένα τον ίδιο…

  >morgana: Κοίττα που το είχα ξεχάσει πόσο όμορφοι είμαστε!

  >zoyzoy: Μα αφού εδώ είμαστε όλοι (οι περισσότεροι, τέλος πάντων) κλέφτες. Να βάλουν τους κλέφτες να φυλάνε τους άλλους κλέφτες; Γίνεται αυτό;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: