Μπορώ να ονειρεύομαι;


 • Ονειρεύομαι μια χώρα που οι πολίτες της θα φύτευαν συνεχώς δέντρα αντί να τα καίνε.
 • Ονειρεύομαι μια Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες , όχι όπως τώρα 2/3 στους Έλληνες & 1/3 στους Αλβανούς ,πακιστανούς , κούρδους κλπ
 • Ονειρεύομαι μία Κυβέρνηση που θα καλούσε και την Αντιπολίτευση να την βοηθήσει να πάρει σωστές αποφάσεις για το καλό του λαού.
 • Ονειρεύομαι μία Αντιπολίτευση που θα επαινούσε κάθε σωστή απόφαση της Κυβέρνησης και πολιτικούς που θα μιλούσαν με σεβασμό ο ένας για τον άλλον.
 • Ονειρεύομαι μια χώρα με πολλά ωδεία και αίθουσες συναυλιών, όπου θα μπορούσες εύκολα να βρεις εισιτήριο, να παρκάρεις και να έχεις πρόσβαση χωρίς περιορισμούς με μονά-ζυγά.
 • Ονειρεύομαι μία Εφορία που θα σου υπεδείκνυε πως μπορείς να φτιάξεις τη φορολογική σου δήλωση χωρίς λάθη που θα σε κάνουν να πληρώσεις παραπάνω φόρους.
 • Ονειρεύομαι γραφεία δημοσίων υπηρεσιών που δεν είναι γεμάτα από καπνό, δεν έχουν γκρίζους βρώμικους τοίχους και δάπεδα ελεεινά με λεκέδες από κολλημένες τσίχλες, με τζάμια καθαρά, όπου οι υπάλληλοι θα σου χαμογελούν και θα σε ρωτάνε τι μπορούν να κάνουν για σένα και θα σε εξυπηρετούσαν αυθημερόν, χωρίς μίζες και χωρίς να σου μιλούν στον ενικό για να σε μειώσουν.
 • Ονειρεύομαι ένα Κράτος που θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου με το τηλέφωνο, το φαξ και το ταχυδρομείο.
 • Ονειρεύομαι ένα Ταχυδρομείο που δεν θα έχανε τα γράμματά σου αλλά θα τα παρέδιδε σε 1 ημέρα στο εσωτερικό και σε 2 ημέρες στο εξωτερικό.
 • Ονειρεύομαι Υπουργούς και Πρωθυπουργούς που θα παραδέχονταν τα λάθη τους και που θα υπόσχονταν ότι θα προσπαθήσουν να μην τα επαναλάβουν.
 • Ονειρεύομαι δημόσιους λειτουργούς και πολιτικούς που θα υπέβαλαν παραίτηση από τη θέση τους, όταν έκριναν ότι δεν έχουν τις ικανότητες που απαιτεί η θέση και που θα έβγαιναν να το ομολογήσουν δημόσια!
 • Ονειρεύομαι πολιτικούς που έχουν δουλέψει για το μεροκάματο στη ζωή τους, που έχουν επιτύχει στοιχειωδώς και που δεν βρέθηκαν στη Βουλή ή στο Υπουργείο μόνο και μόνο γιατί έχουν προϋπηρεσία …αφισοκολλητή!
 • Ονειρεύομαι νοσοκομεία καθαρά και χαρούμενα, με προσωπικό γελαστό και πρόθυμο.
 • Ονειρεύομαι μια Αστυνομία που θα ήταν κοντά σου σε μερικά λεπτά αφού τους τηλεφωνήσεις για να ζητήσεις βοήθεια.
 • Ονειρεύομαι αυτοκίνητα που οι επιβάτες τους δεν θα πετούσαν σκουπίδια απ’ τα παράθυρα στο δρόμο και στα παρτέρια.
 • Ονειρεύομαι παραλίες χωρίς σκουπίδια και αποτσίγαρα θαμμένα στην άμμο.
 • Ονειρεύομαι εξοχικούς και επαρχιακούς δρόμους χωρίς σωρούς από μπάζα και σκουπίδια στα πλευρικά πλατώματα.
 • Ονειρεύομαι Σαββατοκύριακα και γιορτινές εξόδους χωρίς δεκάδες νεκρών από τροχαία!
 • Ονειρεύομαι έργα σε εθνικές οδούς που κρατούν λιγότερο από …είκοσι χρόνια!
 • Ονειρεύομαι επιγραφές καταστημάτων στα Ελληνικά, ορθογραφημένες και καλαίσθητες.
 • Ονειρεύομαι κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς με Ελληνικά ονόματα, χωρίς Reality Shows, χωρίς talk shows, με παρουσιαστές που μιλούν σωστά Ελληνικά, χωρίς “γραφικούς” Υπουργούς με λεξιλόγιο υποκόσμου, χωρίς πτώματα και κηδείες, χωρίς ποταμούς από διαφημίσεις, χωρίς προγράμματα κιτς, χωρίς ανούσιες «συναυλίες» καψουροτραγουδιστών.
 • Ονειρεύομαι λεωφορεία και ταξί καθαρά, χωρίς μαύρα καυσαέρια!
 • Ονειρεύομαι προάστια χωρίς τσιμεντένια εμπορικά κέντρα που για να γίνουν θυσιάστηκαν χιλιάδες δέντρα και που τελικά μένουν σχεδόν άδεια…
 • Ονειρεύομαι ταράτσες και μπαλκόνια με πολλές γλάστρες και άφθονο πράσινο αντί για τσίγκινες ντουλάπες, σπασμένα αντικείμενα και απλώστρες!
 • Ονειρεύομαι να βαδίζω στην Αγ. Μελετίου και να ακούω ανθρώπους να μιλάνε Ελληνικά
 • Ονειρεύομαι να κοιμάμαι χωρίς το άγχος να ξυπνήσω με την μούρη ενός διαρρήκτη πάνω απ’ το κεφάλι μου !

Αλλά τα όνειρα ποτέ δεν τελειώνουν…

Advertisements

15 Responses to “Μπορώ να ονειρεύομαι;”

 1. menia Says:

  καλά όλα αυτά που λες heliotypon μου, αλλά μήπως κάποια όνειρα σου είναι λίγο ρατσιστικά???

 2. ria Says:

  μακάρι να ΄γινονταν έστω και τα μισά πραγματικότητα. μετά θα είχαμε ελπίδα για τα άλλα μισά…

  καλο σαββατόβραδο!

 3. heliotypon Says:

  >menia: Δεν θα το έλεγα. Οι αλλαγές σαν αυτή που έχει συμβεί σε μας, με την ξαφνική και τεραστίων διαστάσεων αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας, και μάλιστα σε εποχές τέτοιας οικονομικής κρίσης, δεν οδηγούν σε καλό δρόμο. Και δεν φτάνει αυτό, δεν έχουμε τα @@ να κάνόυμε σαφές στους μετανάστες ότι οφείλουν να σέβονται τους νόμους μας και τον (όποιο) πολιτισμό μας και ότι δεν μπορούν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωής πάνω μας. Είναι ρατσιστικό να θέλεις να κυκλοφορείς ελεύθερα σε όλες της περιοχές της πόλης σου χωρίς να κινδυνεύεις να σε μαχαιρώσουν; Δεν έχω προκατάληψη εναντίον λαών, αλλά δεν μπορώ να μην ενοχλούμαι από αυτούς, έλληνες ή αλλοδαπούς, δεν έχει σημασία, που μου κάνουν τη ζωή αφόρητη με την εγκληματική τους δράση…

  >Ria: Σωστά. Ούτε για ένα δεν υπάρχει ελπίδα…

 4. Ευάγγελος Βενιζέλος Says:

  Θα μπορείς να ονειρεύεσαι, αρκεί να πληρώνεις 59,63Ε το όνειρο.

  Ευάγγελος Βενιζέλος

 5. marianaonice Says:

  Διάβασα τα όνειρά σου και άρχισα και εγώ να ονειρεύομαι πάλι…. Το έχουμε ανάγκη… ας ονειρευόμαστε τουλάχιστον… μέχρι να μας βάλουν φόρο και στα όνειρα όπως ο από πάνω “Ευάγγελος Βενιζέλος” φιλοδοξεί…
  :))

 6. Ωκεανός Says:

  Ρατσιστές είναι όσοι θέλουν τούς μετανάστες να κοιμούνται στην Ελλάδα σε παράγκες και να δουλεύουν για πενταροδεκάρες.Μια χαρά τα λές φίλε μου.
  Ασε τούς ανθρωπιστές να λένε..

 7. houlk Says:

  Ναι, φίλε μου, μπορείς να ονειρεύεσαι.
  Το θέμα είναι τι γίνεται όταν ξυπνάς…

 8. maria i. Says:

  καλό είναι και μερικές φορές να δημοσιοποιούμε τα όνειρά μας γιατί αφού είναι κολλητική η μιζέρια, γιατί να μην είναι και τα ωραία όνειρα;
  Συμφωνώ 100% σε όσα γράφεις.

 9. menia Says:

  να απαντήσω στο φίλο μου, τον “Ωκεανό” ότι δεν είμαι ανθρωπίστρια και εννοείται πως ούτε εμένα μου αρέσει να περπατώ σε ένα δρόμο και να ακούω 5-6 διαφορετικές γλώσσες εκτός της ελληνικής…η αλήθεια είναι ότι το κακό έχει παραγίνει και είναι απαραίτητο να υπάρχουν κάποια όρια για τον αριθμό μεταναστών που μπορεί να δέχεται μια χώρα….φαντάστηκα απλώς πως αν ένας ξένος διάβαζε το κείμενο σου μπορεί να τον πείραζε…ωστόσο η απάντηση σου αγαπημένε μου heliotypon με ικανοποίησε μια χαρά…
  φιλάκια πολλά!!!

 10. heliotypon Says:

  >Ευάγγελος Βενιζέλος: Γειά σου Βαγγέλη! Να πληρώσω, τι να κάνω!

  >marianaonice: ‘Αστα, εγώ τα πλήρωσα ήδη… Εσύ πρόσεχε! 🙂

  >Ωκεανός: Δεν θα το γενίκευα. Υπάρχουν πολλοί που πράγματι τους συμπονούν. Το ερώτημα είναι κατά πόσον μπορούν να διαταράσσονται οι ισορροπίες χωρίς να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα. Κι εμείς εκεί βρισκόμαστε. Σε διαταραχή της πληθυσμιακής ισορροπίας της χώρας!

  >houlk: Αν βλέπω εφιαλτικά όνειρα καλό είναι να ξυπνάω. Αν βλέπω καλά (σπάνια συμβαίνει…) είναι πόνος!

  >Maria i.: Μ’ αρέσει να ονειρεύομαι και ξύπνιος, ενίοτε! Και βλέπω τέτοια…

  >menia: Χαίρομαι που σε ικανοποίησε η απάντησή μου. Ανταποδίδω (πάντα) τα φιλιά…

 11. όλα θα πάνε καλά Says:

  Μπορείς άνετα.Επιβάλλεται μάλλον.Μη μείνουν όνειρα μόνο…(σε αυτή τη χώρα δεν περιμένει κανείς και πολλά).

 12. Άνθρωπος - Απάνθρωπος Says:

  Ονειρεύομαι να σταματήσουν να υπάρχουν κράτη και να καταλάβουμε επιτέλους πως όλοι είμαστε το ίδιο γαμημένο είδος και ζούμε στον ίδιο γαμημένο πλανήτη. Να καταλάβουμε οτι τα σύνορα είναι στην φαντασία μας επιτέλους.

  Ονειρεύομαι ένα κράτος οπου η αστυνομία δεν θα υπάρχει επειδή δεν θα χρειάζεται. Να μην υπάρχουν ταξικές διαφορές και ανισοκατανομή του πλούτου δηλαδή, γιατί αυτά παράγουν την βία. (Πράγματα που υποστηρίζει ο καπιταλισμός.)

  Ονειρεύομαι να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα σου, αλλα και εσύ απο την μεριά σου να δείς επιτέλους όλους τους ανθρώπους σαν ανθρώπους, όχι σύμφωνα με την ράτσα τους. Και πραγματικά ονειρεύομαι μια κοινή γλώσσα για να μπορούμε να συνεννοούμαστε όλοι, αλλα δεν θα με ένοιαζε αν αυτή η γλώσσα δεν είναι η δική μου.

  Ονειρεύομαι λοιπόν να καταλάβουμε οτι τα σύνορα είναι στο κεφάλι μας, η σημαία δεν αντιπροσωπεύει τίποτα, και οτι είτε όλα ανήκουν σε όλους η τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν. (που βασικά είναι το ίδιο.) Να καταλάβουμε οτι δεν υπάρχουν δικαιώματα, μόνο προσωρινά προνόμια. Ονειρεύομαι να καταλάβουμε το αυτονόητο, οτι το κοινωνικό καλό υπερτερεί του ατομικού.

  Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα φίλε μου. Τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Και θέλουμε και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη. (ναι καλά το έγραψα, θέλουμε το εντελώς αδύνατο και τέλειο για μας και για τους άλλους χεστήκαμε. Δε γαμιόμαστε…)

  • menia Says:

   θα συμφωνήσω με όλα όσα λες…εκτός από το ότι ‘η σημαία δεν αντιπροσωπεύει τίποτα’…δε μπορείς στα αλήθεια να το λες αυτό, γιατί μπορεί να είμαστε το ίδιο’γαμημένο’ (:p) είδος αλλά στο παρελθόν χωριστήκαμε και φτιάξαμε τη δική μας ιστορία…δώσαμε τις δικές μας μάχες και κάναμε τις δικές μας θυσίες σαν λαός…και νομίζω ότι η σημαία αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό…
   παραθέτω απλά τη γνώμη μου…

   • b Says:

    Οι σημαίες συμβολίζουν ακριβώς αυτή την άθλια διαφοροποίηση των λαών και το θρίαμβο των απανταχού εξουσιαστών τόσο στην πράξη, όσο και στις συνειδήσεις που είναι και το χειρότερο.

    Γενικά το τι θεωρούμε ως “εθνικό” χαρακτηριστικό είναι αυτό που θα μας πει το κράτος ότι είναι. Ω, ναι!
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    Και όταν λέω κράτος εννοώ την συγκρότηση που ελέγχει την κοινωνία και καθορίζει τον κοινωνικό βίο σύμφωνα με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, η οποία το στελεχώνει.
    Το κράτος έχει διάφορα όπλα προκειμένου να επιτύχει τη δημιουργία πειθήνιων υπηκόων που, ενίοτε, στέλνονται να γίνουν τροφή για τα κανόνια, προασπίζοντας τα “εθνικά συμφέροντα” που είναι ΠΑΝΤΑ τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, δηλαδή των εκμεταλλευτών του λαού.
    Τέτοια όπλα είναι η χαλκευμένη ιστορία, που συνοδεύεται από εκδηλώσεις μίσους όπως παρελάσεις (ακόμα και σε παιδάκια), η άθλια παιδεία, η καλλιέργεια του ατομικισμού και του ανταγωνισμού, η βία, η διαστρέβλωση γεγονότων από τα ΜΜΕ, η δημιουργία αόρατων εχθρών κλπ κλπ.

    Παραδείγματα εθνικής σχιζοφρένειας υπάρχουν πολλά.
    Ας αναφέρω ένα που είναι αστείο: τα επίθετα σε -ογλου θεωρούνται από τους Ελληνες ως τούρκικα απομεινάρια. Για τους Τούρκους θεωρούνται ελληνικά απομεινάρια…

 13. kihli Says:

  ονειρέψου.

  τα όνειρα ειν’καλά.

  η πραγματικότητα πάλι,μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: