Οι υψηλοτάτου IQ πολιτικοί μας…


‘Οταν ήμουν νέος πίστευα ότι οι πολιτικοί, αυτοί οι άνθρωποι που τους εκλέγουμε για να μας κυβερνάνε, πρέπει να έχουν ιδαίτερα προσόντα και ικανότητες και, κυρίως, ευφυία. Πίστευα ότι, σ’ αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές οι παράμετροι  ήταν ανώτερες από τις αντίστοιχες δικές μου. Πίστευα ότι οι πολιτικοί είναι καλλίτεροι από μένα και πολύ πάνω από τον μέσο όρο του μέσου πολίτη, αφού τους εκλέγουμε “αριστίνδην”.  ‘Ενοιωθα ένα περίεργο αίσθημα κατωτερότητας απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Κάποτε νόμισα, ο υπερφίαλος οιηματίας, ότι όλοι αυτοί (τουλάχιστον οι περισσότεροι) είναι χειρότεροι, πολύ χειρότεροι από μένα, που δεν φημίζομαι για τις ικανότητές μου ούτε για την ευφυία μου.
Αλλά έπεσα έξω:
Αφορμή για το σημείωμα αυτό στάθηκε η “σύλληψη” (ας πούμε!) για τροχαία παράβαση και άλλα αδικήματα, παλαιού πολιτικού, φημισμένου για τις ικανότητές του να οργανώνει πολιτικές συγκεντρώσεις. Ως γνωστόν, οι πολιτκές συγκεντρώσεις αποτελούν υψίστη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και οι οργανωτές τους είναι άτομα εξαιρετικά προικισμένα και υψηλότατου IQ! Ο “συλληφθείς” επίσης διακρίνεται για την τυφλή αφοσίωσή του στον μακαρίτη πρόεδρο του κόμματός του, που τον έκανε να επονομάζεται και “προεδρικός”. Οι βαρυσήμαντες δημόσιες δηλώσεις του, κατά καιρούς, έχουν γίνει μνημεία πολιτικού λόγου, μέχρι που τις βρίσκεις και στο youtube (π.χ. διάλογος με την πολυθρόνα του, δηλώσεις για “εγκατάληψη” από το κόμμα του, και πολλά άλλα)! Επίσης μνημειώδης είναι η αναφορά στα μαντηλάκια που κέντησε με τα χεράκια της και που πούλαγε στην Ερμού η … “Εαμίτισα που …σκότωσαν τον άντρα της οι Γερμανοί…” (δείτε το σχετικό).
Τα παρόμοια πολιτικά στελέχη, που κυβέρνησαν από διάφορα πόστα επί δεκαετίες (κι ήσαν πάρα πολλά), και που είχαν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σφουγγοκωλάριου, προεδροκόλακος (λέξη, ε;), αφισσοκολητή και παρατρεχάμενου, πρέπει, κανονικά, να είναι άτομα υπέρτατης ευφυίας, πολύ πάνω από την δική μου, που ηλιθίως  και αδίκως υπερεκτίμησα προς στιγμή, ο άφρων! Και αδίκως τους συνδέουν πολλοί, επίσης άφρονες, συνέλληνες, με την παρούσα κρίση, υποσστηρίζοντας ότι, τάχα,  αυτοί δεν οφείλουν τις απανωτές επανεκλογές τους στην εξαιρετική ευφυία τους και αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους, αλλά στα ρουσφέτια και τους διορισμούς ψηφοφόρων!

Τι ψεύδος!

Advertisements

3 Responses to “Οι υψηλοτάτου IQ πολιτικοί μας…”

 1. ria Says:

  εμ, τι νόμιζες; ότι με το σταυρό στο χέρι θα πας μπροστά;
  αν κολλούσες και συ καμιά αφισσα, αν έγλυφες κανεναν καρεκλούχο, τώρα δε θα σε απασχολούσαν τα μέτρα της τρόικα!

 2. bluesmartoula Says:

  “ο υπερφίαλος οιηματίας” χαχαχαχαχα πέθανα, λιποθύμησα! Μού΄φυγε το άϊ-λάϊνερ…
  Ας μου επιτραπεί, όμως, το παρακάτω σχολιάκι, έτσι για να σε πάω λίγο κόντρα (λέμε τώρα): Οι πολιτικοί μας, όλοι μα όλοι όμως, διαθέτουν υψηλότατο IQ σε σχέση με το δικό μας – του απλού λαουτζίκου – που τους ψηφίσαμε! Ναι! Τό΄πα κι αλάφρωσα η γυναίκα! Καλημέρα και Καλή εβδομάδα…

 3. heliotypon Says:

  >ria: Μου άνοιξες τα μάτια! Από σήμερα θα πάω να κολλάω αφίσσες, μπας και δω κι εγώ άσπρη μέρα! 🙂

  >bluesmartoula: Τόσο πολύ αστεία τη βρήκες την έκφραση; ‘Ισως να μην την καταλαβαίνουν και πολλοί έ; Μάλλον έχεις δίκιο. Αυτοί είναι οι έξυπνοι. Αφού μας ξεζουμίζουν κι εμείς κυττάμε το φαγοπότι από το παράθυρο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: