Η εθνική υστερία…


Ως  λαός, φαίνεται ότι είμαστε κομμάτι υστερικός. Λειτουργούμε, κυρίως, με το συναίσθημα. Το έχουν εκφράσει πολλοί ψύχραιμοι παρατηρητές, και τείνω να σχηματίσω την ίδια γνώμη. Παρασυρόμαστε εύκολα με τα “φουσκωμένα” λόγια που αγγίζουν το θυμικό μας και δεν διστάζουμε να κάνουμε πράξη τις ανησυχίες μας και τις υστερίες μας. Προδομένοι, ιστορικά, πολλές φορές από ντόπιους και ξένους, φτάσαμε να φοβόμαστε και τον ίσκιο μας και βλέπουμε παντού συνωμοσίες και πλεκτάνες. ‘Οχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο πολλές, όσες τις θέλουν οι ασύστολες φήμες που κυκλοφορούν. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι δυνατοί της γής να μας έχουν βάλει στο μάτι και να ασχολούνται μέρα και νύχτα με το πώς θα μας κατακτήσουν, πώς θα μας εκμεταλλευτούν, πώς θα μας ρουφήξουν το αίμα, πώς θα μας τα πάρουν όλα (ποιά δηλαδή;).

Νομίζοντας ότι πάντα είμαστε ριγμένοι, είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε τις κραυγές οποιουδήποτε μας ενισχύσει αυτή την κρυφή ή φανερή πεποίθηση. ‘Ετσι, είμαστε μονίμως θύματα αυτών που κατέχουν την τέχνη του λαϊκισμού και της παραπλάνησης, πολιτικών ή δημοσιογράφων.

Και τι να μας πάρουν αδέρφια; Πόσα έχουμε, τι έχουμε, τέλος πάντων,  που προκαλεί τη …σιελόρροια όλων των ισχυρών του κόσμου, που τους κάνουν να συνωμοτούν εις βάρος μας; Θα μου πεις είμαστε μικροί. Ναι, αλλά και οι Νορβηγοί και οι Δανοί και οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί και οι Σουηδοί και οι Βέλγοι και οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης μικροί είναι, σε μικρές χώρες ζουν και κανένας μεγάλος δεν πήγε να τους κατακτήσει ή να τους ληστέψει. Γιατί βάλανε, ειδικά εμάς, στο μάτι; Αυτοί είναι λαοί σοβαροί, με παιδεία, με τεχνογνωσία σε διάφορα πεδία (που εμείς δεν φροντίσαμε ποτέ να αποκτήσουμε), δουλεύουν μεθοδικά και παράγουν πλούτο και δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Εμείς σε τι διαφέρουμε απ’ αυτούς για να είμαστε μόνιμος στόχος των ισχυρών και μη;

Σε μόνιμη εξάρτηση από τα δάνεια, μιά και θέλουμε και την καλοζωία και το δημοσιοϋπαλληλίκι για ασφάλεια και το αραλίκι, βολική κληρονομιά  της  οθωμανικής κουλτούρας, ζοριζόμαστε όταν είναι να τα επιστρέψουμε και βρίσκουμε χίλιους λόγους για να μην πληρώσουμε. ‘Αλλωστε, έτσι δεν μάθαμε να κάνουμε και στον εθνικό χώρο; Πόσα από τα δάνεια, ιδιωτικά ή δημόσια, πληρώνονται; Ακόμη, πόσοι φίλοι επιστρέφουν τα μεταξύ τους δανεικά; Εθνικό σπορ η ασυνέπεια, στα δάνεια θα κάναμε εξαίρεση;

Με την συναισθηματική μας ανωριμότητα (με το συμπάθειο αλλά ανώριμος λαός είμαστε, από πολλές απόψεις), δίνουμε αυτί  πρόθυμο στον κάθε λαοπλάνο και λαϊκιστή και παρασυρόμαστε πολύ, μα πολύ, εύκολα από συνθήματα που μπορεί να μην έχουν και περιεχόμενο. ‘Ετσι έγινε και με τον Α. Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980, όταν μπήκαν τα θεμέλια της καταστροφής, έτσι πάει να γίνει και τώρα με το νεότερο αντίγραφο του Α.Π. (μαθητής και φανατικός οπαδός του ήταν), που κατάφερε να τραβήξει ένα ασυνήθιστα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Κι ο Α.Π. έλεγε τότε “Έξω από την ΕΟΚ” και “έξω από το ΝΑΤΟ” και όταν έγινε πρωθυπουργός έκανε γαργάρα και τα δύο. Είδατε ο νεανίας, πόσες “τούμπες” διέπραξε μόνο μέσα σε δύο ημέρες;

Επίσης συναισθηματικά αντέδρασε ο κόσμος ψηφίζοντας τον άλλον, τον παχουλό τυπάκο που το έπαιξε αντάρτης από τα δεξιά κι έκανε δικό του κόμμα εκ του μηδενός. Εκ του μηδενός  μηδέν κι ο ίδιος, από τα κότερα και την πατρική χλίδα, χωρίς ποτέ να βγάλει δικό του μεροκάματο, απέκτησε χόμπυ την πολιτική υστερία και βρήκε ελαφρόμυαλους να τον ακολουθήσουν και να του προσδώσουν και κύρος!

Κρίμα. Κι είμαστε ένας τόσο έξυπνος  λαός…

ΥΓ: Έχω κι εγώ τις υστερίες μου, αλλά …κάνω θεραπεία!

Advertisements

64 Responses to “Η εθνική υστερία…”

 1. Αναστάσιος Says:

  Εσύ δεν χρειάζεσαι θεραπεία,βλέπεις αιώνες μπροστά.Οι υπόλοιποι πότε θα δούμε.Απόλυτα σύμφωνος μαζί σου .Ζωγράφισες τον νεοέλληνα.

 2. atheofobos Says:

  Άντε να πείσεις τους Νεοέλληνες πως δεν μας υποβλέπουν όλοι οι άλλοι επειδή εμείς είμαστε και πολύ κιμπάρηδες και καραμπουζουκλήδες !

 3. armenaki Says:

  Δεν ξέρω τι έκαναν άλλοι αλλά οι περισσότεροι Ελληνες πιστεύω και συνεπείς στα δάνειά τους είναι ακόμα και τώρα που τους κουτσούρεψαν τον μισθό.
  Αλλοι χαραμοφάηδες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και τρώνε τα έτοιμα δεν τους καίγεται καρφάκι για τις περικοπές ίσως να ‘χει γίνει υστερικός χωρίς λόγο.
  Μην το γενικεύεις λοιπόν.

  Παπαριές είναι αυτά λες??

 4. heliotypon Says:

  >Αναστάσιος: Μωρέ όλοι χρειαζόμαστε θεραπεία…

  >atheofovos: Το έχουμε αυτό το σύνδρομο! Νομίζουμε ότι είμαστε τόσο σημαντικοί ώστε να μας υποβλέπουν οι πάντες!

  >armenaki: Μην κρίνεις “εξ ιδίων”. Εξαιρετικά μεγάλο πλήθος συνελλήνων δεν είναι συνεπείς. Δανείζονται πέραν από τις δυνάμεις τους και μετά αδυνατούν ή απλώς “δεν πληρώνουν δεν πληρώνουν”. Και μόνο το ότι τόσο πολλοί προτείνουν να βαρέσουμε κανόνι κάτι λέει. Το site που προτείνεις το μελετώ.

 5. ria Says:

  κάθε αποτυχημένος βρίσκει παρηγοριά στην πολιτική. δες ποιος πολιτικός έχει βγάλει ένα μεροκάματο ως επαγγελματίας; και μεις τα ζώα, αυτούς τους άχρηστους τους ψηφίζουμε. τον νεανία, του είπανε, σε στηρίζουμε, κάνε κυβέρνηση. τι έκανε; την πάπια! τι πρέπει να κάνουμε εμεις οι πολίτες τώρα; να τους δείρουμε; να τους μαυρίσουμε; να τους πάρουμε με τα γιαούρτια;

  τι νομίζεις; μόνο εσύ έχεις υστερίες;;;

 6. menia Says:

  1. η φωτογραφία στην αρχή είναι ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ! με την κυριολεκτική της έννοια…(του τρόμου!) :p
  2. όχι και δεν έχουμε…έχουμε και παραέχουμε…νησιά, Ακρόπολη, πετρέλαιο (όσο είναι, τέλος πάντων), καλή γεωγραφική θέση…μη μας υποτιμάς!!!
  3. και συγνώμη…οι Γερμανοί δε χρωστάνε ένα σωρό λεφτά σε όλο τον κόσμο λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο??? και σε μας δηλαδή??? μας τα έχουν δώσει…??? και τουλάχιστον…ας μας επιτρέψουν να τους τα ξεπληρώσουμε με λογικά επιτόκια…με το μνημόνιο δουλειά δε γίνεται, κατά τη γνώμη μου…
  4. το Υ.Γ. ήταν ξεκαρδιστικό…:p
  τα φιλιά μου…

 7. Taso Says:

  Θα ελεγα οτι πιστευουμε “ειμαστε εξυπνος λαος”, στην πραξη ομως δεν αποδεικνυεται! Αν ειμαστε τοσο εξυπνοι πως γινεται και συνεχεια εκλεγουμε “αχρηστους” πολιτικους; Και φυσικα οι πολιτικοι δεν ειναι μερος τους λαου μας; Οποτε για να τους αποκαλουμε “αχρηστους” κατι δε λεει αυτο και για εμας;

  Μετα οπως σωστα ειπες, πιστευουμε οτι μας πει ο καθε λαοπλανος, αν ειμασταν εξυπνοι δεν θα ερευνουσαμε το θεμα για να δουμε αν αυτα που μας λενε ειναι σωστα; Ποιος Ελληνας γνωριζει, ερευνα η τελος παντων ασχολειται με γεγονοτα και οχι με παραμυθια; (το κανενας, η πολλοι λιγοι αρμοζει εδω).

  Βγαινουν πολιτικα κομματα, λενε του κοσμου τα παραμυθια και τις αηδιες,,,, τους ρωτησε κανενας να τεκμηριωσουν το οικονομικο τους προγραμμαα; Ρωτησε κανεις που θα βρουν τα χρηματα να οργανωσουν το προγραμμα τους; Ρωτησε κανεις πως αυτα τα κομματα θα μπορεσουν να ξεπερασουν τις δυσκολιες ρευστοτητας της χωρας; Ρωτησε κανενας τι θα γινει αν χρεωκοπησει η χωρα τι μελι γενεσθε την επομενη ημερα και πως αυτα τα κομματα θα αντιμετωπισουν το αδιεξοδο; Τι κανουμε; Πολιτικη του καφενειου, του ΜΜΕ, της συνομοσιας, του λαικισμου και χωρις στοιχεια πηγαινουμε και ψηφιζουμε,,,, σα τα ζωα στη βοσκη και μετα βριζουμε τους πολιτικους!!!

  Θα μπορουσαμε να ειμαστε “εξυπνος λαος” γιατι δεν μας λειπει η νοημοσυνη. Θα μπορουσαμε να ειμαστε “χρησιμοι” και να βγαζουμε σωστα συμπερασματα. Θα μπορουσαμε να ξεπερασουμε τον λαικισμο και να μην τρωμε κουτοσπορο!!!!! Αυτο ομως απαιτει να ειμαστε αυστηροι, απαιτητικοι και υπευθυνοι. Αυστηροι με τους ευατους μας να μην παρασυρομαστε απο μεγαλα λογια, απαιτητικοι απο τους πολιτικους μας να μας παρουσιαζουν προγραμμα – τεκμηριομενο, λογικο και βιωσιμο – για το τι θα κανουν και πως θα πληρωσουν το οραμα τους, και υπευθυνοι με την ψηφο μας να μην την δεινουμε σε οποιον νεο “κατεργαρη” γνωριζοντας ποσο θα μας κοστισει αν αυτος και η παρεα του δεν υλοποιησουν σωστα το προγραμμα που εμεις πιστεψαμε μπορει να λειτουργησει!!!

  Αυτα που βλεπω τωρα τελευταια στην πατριδα ειναι θλιβερα. Ο κοσμος αποφασιζει και ψηφιζει με μονο γνωμονα την ιδεα οτι οι περασμενες κυβερνησεις τον προδωσαν – κατι που δεν συμβαινει. Οι περασμενες κυβερνησεις εφεραν μια ψευτικη αναπτυξη – σωστο! Οι περασμενες κυβερνησεις δημιουργησαν μια φουσκα στην Ελληνικη οικονομια με το να δανειζονται χρηματα χωρις να παραγουν τιποτα παρα πανω,,, αλλα ας μη ξεχασουμε οτι ο λαος εζησε αυτην την πλαστη αναπτυξη. Ολοι ανεβασαν το ποιοτικο τους επιπεδο, ολοι γιορτασαν, ολοι εζησαν καλα. Ενταξει, τωρα χρειαζεται να πληρωσουν λιγο παραπανω, το κρατος χρειαζεται να διορθωθει αλλα οχι να οδηγηθει η οικονομια στο γρεμο της χρεωκοπιας μονο και μονο γιατι πρεπει να τιμωρηθουν τα πολιτικα κομματα. Ας μη ξεχναμε σαν “εξυπνος λαος”, οτι η τιμωρια των πολιτικων θα περασει επανω απο τα δικα μας πτωματα!!! Και επισης οτι για να βγουμε απο αυτη την κριση θα χρειαστει να εμπιστευτουμε ανθρωπους που εχουν αρκετη πειρα με την διακυβερνηση της χωρας…. Η ωρα ειναι κρισιμη, δεν ανεχεται πειραματα!!!

 8. menia Says:

  όλα καλά τα λες…στο τέλος μου τα χαλάς!!!
  1. πρακτικά είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι…επειδή δεν το λένε τα χαρτιά, δεν αλλάζει τίποτα…
  2. δεν ανέχεται πειράματα??? ανέχεται και παραανέχεται! τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε…να κάνουμε μια νέα αρχή και να γίνουμε καλύτεροι…όχι και να βγάλουμε τους ίδιους…προς Θεού!!!

  • Taso Says:

   δε τα λεω καλα Μενια, συμφωνεις μαζι μου ως ενα σημειο ενω στο τελος διαφωνεις! Και γιατι διαφωνεις; Διοτι εχεις πιστεψει στην ιδεα οτι αφου ειμαστε στο χειλος του γρεμου ας γρεμιστουμε! Και εχεις πιστεψει επισης οτι καλυτερα να αρχισουμε απο την αρχη γιατι εδω που ειμαστε ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα. Αλλα πια αρχη; Μηπως νομιζεις οτι οταν χρεοκοπησει η χωρα οτι ολα θα ειναι μελι-γαλα και θα μπορει η ψωροκωσταινα να συνεχισει οπως ηταν; Εκει σφαλεις, εσυ και οι Τσιπραιοι!!!

   Να σε ρωτησω κατι απλο, πριν πεσεις στο γρεμο εχεις τα ποδια σου, τα χερια σου, και εισαι σε κατασταση να κανεις κατι, οταν πεσεις στο γκρεμο και τα σπασεις ολα, με τι δυναμη θα συνεχισεις; Οταν δεν εχεις χερια να δουλεψεις, οταν δεν εχεις ποδια να περπατησεις, η καρδια να πας μπροστα; Αυτο δεν ειναι μια νεα αρχη αλλα μια αμεση οπισθοδρομηση που θα παει την Ελλαδα πισω 30 χρονια μεσα σε μηνες…… ΒΖΖΖΖΖΜΜΜΜΜ στη φτωχογειτονια!!

   Ονειρευεσθαι οσοι νομιζεται οτι ο Τσιπρας ειναι Ανδρεας Π. Ο Αντρικος και οι κυβερνησεις απο την μεταπολιτευση δανειστηκαν αναπτυξη. Ο κοσμος εφαγε ψωμι που τωρα καλυται να πληρωσει. Κανεις τερραστιο λαθος αν νομιζεις οτι με μια χρεοκοπια ξεχναμε τις παλιες αμαρτιες και αρχιζουμε να δανειζομαστε ξανα!!! ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα εχει ορεξη, εμπιστοσυνη και θεληση να βοηθησει μια χωρα που με τη θεληση της – ενω της εχουν κανει ολα τα χατηρια – κοροιδεψε ολο τον κοσμο!!!!

   Και χωρις δανεια και ξενα λεφτα οι Ελληνες ειναι καταδικασμενοι!!! Η αποφαση δικη σας αλλα μην ακουσω κανεναν Ελληνα πολιτη να λεει “οι πολιτικοι μας εφεραν εδω” γιατι αυτοι μπορει να πουλανε υποσχεσιες αλλα εσεις τους ψηφιζεται και εχετε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!

 9. ViSta Says:

  To ότι είμαστε έξυπνοι, το προσυπογράφω. Έχουμε αντίληψη, και μπορούμε σε πολλούς τομείς να το αποδίξουμε αν απλά βάλουμε το μυαλό μας κάτω και το χρησιμοποιήσουμε. Δυστυχώς βλέπω όμως πως και συχνά αντί να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας για καλό, θετικό σκοπό καταναλώνουμε την ενέργειά μας να βρίσκουμε τεχνάσματα πως να τα περνάμε εμείς καλά, κάνοντας το ψεύτο μάγκα, κουτοπονηριές όπου μας πέρνει, λέγοντας ψεματάκια, μικρά ή μεγάλα. Έτσι ψηφίζουμε μάλλον με βάση το ερώτημα, με ποιόν θα μπορέσω εγώ προσωπικά να επωφεληθώ και όχι, ποιος ίσως θα μπορούσε και έχει τα προσόντα να βοηθήσει την κατάσταση. Κρίμα.

  • Taso Says:

   Δεν ειναι κακο να αποδεχθει κανεις οτι ειναι “κουτος” γιατι υπαρχουν περιθωρια να γινει καλυτερος! Προβλημα ειναι να λες οτι εισαι “εξυπνος” που κανει ηλιθιες πραξεις….

 10. ViSta Says:

  Taso… σε ευχαριστώ για το σχόλιο για μου θύμισες, πως έπεσα στη παγίδα να γενικεύω… δεν είμαστε όλοι έξυπνοι, όπως δεν είμαστε όλοι κουτοί. Όμως ούτε ο κουτός γίνεται με προσπάθεια έξυπνος, ούτε ο έξυπνος, ή όπως εγώ προσδιορίζω τη λέξη… ο έχων αντίληψη, δεν γίνεται πιο έξυπνος.
  Απλά μου φαίνεται πως ακόμα και η ψευτιά χρειάζεται ενέργεια, οπότε στο χέρι μας είναι να διαλέξουμε που θα διοχετεύουμε την ενέργεια, την προσπάθεια και την αντίληψή μας.

  • Taso Says:

   ViSta η δικη μου εμπειρια ειναι οτι οποιος νομιζει οτι ειναι κατι, ητε εξυπνος ητε κουτος, ειναι καταδικασμενος αν το αποδυκνειει. Προσωπικα, εχω μαθει οτι καλυτερα να μην αποφασιζεις αν εισαι εξυπνος η κουτος, δεν εχει νοημα το ταμπελακι – αν και εμεις οι Ελληνες αρεσουμε τις ταμπελες – αλλα οι πραξεις. Τι νοημα εχει εγω να λεω οτι ειμαι “εξυπνος” και συνεχεια να κανω κουτες πραξεις;

   Επισης εγω δε βλεπω οτι στο θεμα “πολιτικη” οτι υπαρχουν αυτοι που λενε “ψεμματα” και αυτοι που λενε “αληθειες”. Το καθε κομμα εχει ορισμενα πιστευω και προωθει το πιστευω του. Απλα ο πηχης στην Ελλαδα ειναι πολυ χαμηλα και κανενας δεν απαιτει απο τον πολιτικο του να εξηγησει με απλα οικονομικα – “ποσο θα κοστισει το προγραμμα του”, “αντεχει η οικονομια;” και “που θα βρει τα λεφτα να κανει αυτα που λεει;” – αν αυτα που λενε εχουν βαση! Οποτε βγαινουν τα κομματα και την επομενη ημερα “ψαχνονται”!!!! Αποτελεσμα επειδη δεν υπαρχει αφθονος πλουτος να μη μπορουν να υλοποιησουν το προγραμμα τους και να αποδειχθουν “ψευτες”.

   Θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα, εβλεπα σε ενα προγραμμα εναν βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ρωτησε καποιος “τι θα κανετε την πρωτη ημερα στο υπουργειο οικονομικων;”, ο τυπος εμεινε. Δεν ηξερε τι να απαντησει!!! Μετα απο λιγο πιεση ξερεις τι ειπε; “Οταν φθασουμε εκει θα παρουμε τις παραμετρους και θα αποφασισουμε”!!! Αυτο ειναι η τελεια ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ στο μεγαλειο της. Δηλαδη σα να ελεγε “να νικησουμε τις εκλογες και μετα βλεπουμε”. Ενας Γερμανος με καμμια δυναμη δεν θα εμπιστευοταν εναν τετοιο πολιτικο,,,, ομως ο Ελληνας θελει να του λενε ωραια λογια, μυθους, οραματα και του φηψιζει! Αυτο λοιπον δεν ειναι “εξυπναδα” αλλα “ηλιθιοτητα”!

   Γιαυτο λεω, μηπως εχουμε πιστεψει οτι ειμαστε “εξυπνος” λαος ενω στην πραγματικοτητα ειμαστε πολυ “χαζοι” που πιστεψαμε ολα αυτα που μας λενε χωρις να το ψαξουμε; Αλλωστε ο πιο μεγαλος φιλοσοφος ελεγε “εν ειδον οτι ουδεν ειδον”, δηλαδη οτι δεν ηξερε τιποτα!!!

   • Taso Says:

    Ενω εμεις λεμε “εν ειδον οτι ολα τα ειδον”, τα ξερουμε ολα και κανουμε τους εξυπνους, αρα δεν ειμαστε οι μεγαλυτεροι αλλα οι μικροτεροι των φιλοσοφων = κουτοι!

 11. nicolaos demonicos Says:

  Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα: «Είμαστε πράγματι ευφυής (και όχι έξυπνος, το οποίον σημαίνει «εκτός ύπνου«, δηλαδή μη κοιμώμενος) λαός, ως σύνολο, ή όχι;
  Η ευφυΐα, εκτός της εγγενούς, δηλαδή την οφειλόμενη στην καλή ποιότητα εγκεφάλου (ύλης), είναι κατά ΜΟΝΟ λόγο απόρροια παιδείας. Παιδείας με την έννοια της ευρείας μαθήσεως, ώστε να την διαχωρίσουμε από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, διότι άλλο παιδεία (μάθησις, ήθος, αρχές) και άλλο εκπαίδευσις (όπου ούτε η μάθησις, ούτε το ήθος, ούτε οι αρχές καθ’ οιανδήποτε έννοιαν εμπεδώνονται).
  Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ στην πατρίδα μας συνιστά είδος εν ελλείψει, αρχίζοντας από την παρεχόμενη, δημόσια και ιδιωτική (απόδειξις δε τούτου η γιγάντωσις της φροντιστηριακής παραπαιδείας), αναρωτιέται κανείς πώς και από πού θα είχε βασική σωστή και εγκυκλοπαιδική παιδεία το Ελληνόπουλο που κατά βάση προσπαθεί να αποφύγει το «σχολειό» ως χώρο βασανισμού και επιδείξεως υπεροψίας και αλαζονίας εκ μέρους των υποτιθέμενων δασκάλων του.
  Ευφυής λοιπόν ο Έλληνας (κατ’ εμέ Ελλαδίτης); Όχι, δυστυχώς όχι. Τότε τι; Πονηρός! Διότι η πονηράδα έρχεται, ως αμυντικός μηχανισμός, να αναπληρώσει το κενό εκ της απουσίας ευφυΐας.
  Εξ άλλου το παραμύθι (παραμύθι και όχι μύθος) περί την ευφυΐα τάχα του «Έλληνα» δεν χρειάζεται την συνδρομή μου ή κανεός άλλου προκειμένου να καταρριφθή. Μια ματιά στην πολιτεία του λαού κατά τα τελευταία σαράντα χρόνια συνιστά ατράνταχτη απόδειξη της αλήθειας του ισχυρισμού μου.
  Θα μπορούσα να αναφερθώ στην κατάντια της γλώσσας και την άγνοια της ιστορίας του τόπου και τι σηματοδοτούν αυτά, αλλά δεν θέλω να κουράσω άλλο.

 12. menia Says:

  σε ποιον έχουν κάνει όλα τα χατίρια?? είμαστε στα καλά μας?? μας έχουν γονατίσει!!
  και άλλες χώρες κορόιδεψαν και έκλεψαν και χρωστούσαν, αλλά δεν της φέρθηκαν έτσι….και τώρα βρίσκονται στην ανάπτυξη…
  δεν το βλέπετε πως δεν γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη με τους ΙΔΙΟΥΣ ανθρώπους στη Βουλή?? είναι όλοι (εντάξει, σχεδόν όλοι, για να μη γινόμαστε και απόλυτοι, δε μου αρέσει…) ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!! τσιράκια των Γερμανών…προδότες…δεν αξίζουν όχι την ψήφο μου, ούτε μια ματιά μου…τους σιχαίνομαι…και αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει και ένας Έλληνας που θα τους ξαναψήφιζε…
  και να σου πω κάτι? προτιμώ να περάσω λίγο δύσκολα χρόνια και να κρατήσω την αξιοπρέπεια μου, παρά να γλύφω τις ποδιές των Ευρωπαίων…
  ας μην τους φοβόμαστε λοιπόν και ας καταλάβουμε ότι μας χρειάζονται όσο τους χρειαζόμαστε…γιατί αν βγούμε από την Ευρώπη θα τους κοστίσει περισσότερα από αυτά που τους χρωστάμε τώρα! ας το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας και ας κάνουμε σωστές διαπραγματεύσεις…
  να τους πληρώσουμε, βέβαια, αλλά όχι έτσι…

  • Taso Says:

   Κανεις ΔΥΟ τεραστια λαθη – 1. “θα περασουμε λιγο δυσκολα χρονια”, εισαι τοσο σιγουρη για το “λιγο” και ποσα χρονια υπολογηζεις; Αν σου ελεγε καποιος οτι το “λιγο” μπορει να ειναι 100 φορες χειροτερα και τα “λιγα χρονια” μπορει να ειναι ολη σου η ζωη, τι θα ελεγες; Αν τα πραγματα ειναι δυσκολα σημερα αραγε πως θα γινει οταν η χωρα χασει την εμπιστοσυνη και την φερεγγιοτητα της;

   2. (και το πιο σημαντικο) πιστευεις οτι αν αλλαξεις μερικους πολιτικους, απο κεντροους, η δεξιους σε αριστερους οτι θα αλλαξει τιποτα; Μεγαλο λαθος! Τα αποτελεσματα των περασμενων 30 χρονων δεν προηρθαν απο τους πολιτικους αλλα απο ενα κακα διαχειρισμενο κρατος. Δε λεω, και οι πολιτικοι δεν εκαναν τη δουλεια τους και δεν επραξαν σωστες τεχνικες για να φτιαξουν το “συστημα”, αλλα πως να το κανουν αυτο οταν ειναι μονο ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ; Ποιος πολιτικος εχει πειρα στη διαχειρηση; – αστο, ΚΑΝΕΝΑΣ. Ο Τσιπρας ποσα χρονια δαιχειρησης οικονομιας μιας χωρας εχει; Ποια επιχειρηση εχει διαχειρηστει; Και το καλυτερο, ας πουμε ηρθε ο Τσιπρας, ας πουμε η χωρα αντεξε και δεν φαληρησε μεχρι να βγει καποια πολιτικη αποφαση, ας πουμε οτι η ΕΕ ειχε την αναγκη της Ελλαδας και βοηθησε την κατασταση για να μη βυθιστει η χωρα στο αβυσο, ο Τσιπρας δεν θα αντιμετωπισει το ιδιο κακο δημοσιο; Δεν θα βρει μπροστα του το ιδιο συστημα που το μονο που παραγει ειναι διαφθορα, γραφειοκρατια, σπαταλη;

   Λοιπον, εισαι νεο κοριτσι καλα θα κανεις να σκεφτεσαι και να μην καταπινεις οτι προσφερουν τα παπαγαλακια και οι ανευθυνες πολιτικες δυναμεις.

   Η καλυτερη εκδοχη της Ελλαδας θα ηταν μια κυβερνηση τεχνογνωμων με καμμια πολιτικη καταρτηση που θα εβαζαν ταξη στη χωρα ωστε να αλλαξει το ΣΥΣΤΗΜΑ. Οταν ειπα αυτο που ειπα πριν, δεν ενοουσα το ΠΑΣΟΚ η τη ΝΔ αλλα μια οικουμενικη κυβερνηση που υλοποιει ενα συγκεκριμενο προγραμμα με σκοπο την καλυτερευση του συστηματος.

 13. Anonymous Says:

  Δεν μου αρέσουν οι πολιτικές αναλύσεις….
  Έχουμε χορτάσει, σ’ αυτή τη χώρα, απ’ αυτές…
  Δεν είμαι αρμόδια, δεν έχω τις επιστημονικές γνώσεις, έχω όμως κάτι πιο δυνατό: ΕΝΣΤΙΚΤΟ!…και το ένστικτο μου λέει: ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!!..
  Θα πονέσουμε λίγο(τώρα πονάμε πιο πολύ…), αλλά θα μάθουμε κάτι πολύ σημαντικό, σαν λαός: Θα ζούμε με οσα έχουμε!!!!
  Ξέρετε, πόσο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα είμαστε, αν έχουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ, αλλά, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ;;;;;

  • menia Says:

   με το ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά που έχουμε συμφωνώ απόλυτα…
   αλλά πιστεύω πως θα ήταν σοφότερο να παραμείνουμε στο ‘ευρώ’, αν αυτό είναι δυνατό…που σίγουρα είναι με τις σωστές διαπραγματεύσεις…αν γίνουν! ας ελπίσουμε…
   στόχος μας θα πρέπει να είναι το καλύτερο δυνατό…το οποίο είναι να παραμείνουμε στην Ευροζώνη και να μας φέρονται ανθρώπινα…όχι σαν σκλάβους…
   αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε ‘ευρώ’ και αξιοπρέπεια, θα διάλεγα σίγουρα το δεύτερο…

 14. menia Says:

  μια χαρά σκέφτομαι και δεν καταπίνω τίποτα…άσε με να το ξέρω αυτό.
  και δεν υποστηρίζω συγκεκριμένα το ΣΥΡΙΖΑ…αλίμονο…απλά λέω πως αρνούμαι να ξαναεμπιστευτώ τα δύο ‘μεγάλα’ κόμματα…γιατί το σύστημα που μου λες αυτοί το δημιούργησαν…(ναι, συμμετείχαμε κι εμείς και ντροπή μας, αλλά δεν έκαναν κάτι για να μας σταματήσουν…ελπίζω να θυμάσαι το παράδειγμα με το μικρό παιδί και την έλλειψη ελέγχου, που σου έχω ξαναφέρει…μας άφηναν να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τα πάντα με εύκολο τρόπο…μόνο οι τίμιοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν και τελικά τι κέρδισαν? )
  και απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο κόμμα (με την έννοια ότι πρώτη φορά παίρνει τόσες πολλές έδρες στη Βουλή) και είμαι της άποψης ότι αξίζει μια ευκαιρία για να δούμε τι μπορεί να κάνει…ας μην το καταδικάζουμε πριν καν αποκτήσει την ευκαιρία να μας δείξει τι μπορεί να κάνει…
  και αυτό και όλα τα μικρά κόμματα…
  απλά είμαι καθέτως εναντίον του δικομματισμού…

  • Taso Says:

   αυτες ειναι κραυγες ανευθυνοτητας και δυστυχως δεν εισαι η μονη που τα πιστευεις,,,, αυτος ειναι και ο λογος που πιστευω οτι η Ελλαδα δε σωζεται και αν ημουν τραπεζα, ποτε δε θα εδεινα μια επι πλεον τρυπια δεκαρα στο Ελληνικο κρατος!

   με τετοια μυαλα το σιγουρο ειναι οτι σε 2 μηνες το πολυ η χωρα θα βρισκεται εκτος ευρω και να δουμε τι θα κανει το “συστημα” οταν δεν υπαρχει φραγκο… εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε!

 15. heliotypon Says:

  >Tasos: Εσύ τα βλέπεις από απόσταση και έχεις αυξημένη ορατότητα. Επί πλέον, μπορείς να συγκρίνεις το τι γίνεται εδώ με το τι γίνεται εκεί, που μπορεί να μην είναι ιδανικά τα πράγματα, αλλά εμείς δεν πιανόμαστε με τίποτα! Συμφωνώ με όσα λές στην Μένια. Δυστυχώς εδώ επικρατεί ιη παραφιλολογία, διαδίδονται και γίνονται πιστευτά τα ψέμματα με μεγάλη ευκολία, ιδίως αν μας “χαϊδεύουν” τα αυτιά. Αν ακούσουμε αυτό που θέλουμε δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να πιστέψουμε και το πιο τερατώδες ψέμμα. Μας αρέσουν και τα παραμύθια (ένδειξη μη ενηλικίωσης) και πιστεύουμε στις συνωμοσιολογίες όπως τα παιδιά στα παραμύθια με τους δράκους. ‘Ολοι οι “κακοί” (Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι, Εβραίοι, κ.α.) μας έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, να μας πιουν το αίμα, να μας καταστρέψουν, γιατί είμαστε τόσο έξυπνοι που μας …φοβούνται!!! Αυτό είναι το ρεφραίν κάθε ενός που σερβίρει παραμύθια για δικούς του οφελιμιστικούς λόγους! Ανώριμος λαός, καπάτσοι πολιτκοί που το ξέρουν και το αξιοποιούν!

  >Vista: ‘Οπως είπα και στον Τάσο, εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού εχετε πιο καθαρή ματιά, ανεπηρρέαστη από την ντόπια παραφιλολογία και παραμύθια. Ξέρετε τι σκέφτονται οι ξένοι, πώς μας βλέπουν και πως λειτουργούμε και δεν “μασάτε” από τα παραμυθιάσματα των ντόπιων εκμεταλλευτών, γιατί αυτοί είναι οι εκμεταλλευτές του λαού.

  >Nicolaos demonicos: Σωστές οι ετυμολογικές σου παρατηρήσεις. Πάντως δεν είμαστε ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο ευφυείς από τους άλλους λαούς. Απλώς εδώ παράγονται ιδιότητες υποκατάστατες της εργασίας και της παραγωγικότητας, όπως (κουτο)πονηριά, καχυποψία, ευπιστία, κ.α.

  >Menia: Πρέπει να καταλάβεις ότι βρισκόμαστε σε μιά πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας (όπου πραγματικά μας έφεραν τα δυο κόμματα, συνεπικουρούμενα και από τα ελαττώματα του λαού) και η στιγμή αυτή δεν σηκώνει πειράματα και ανευθυνότητα. Η στάση πληρωμών και η απομάκρυνση από το μνημόνιο σημαίνει να γίνουμε κεντρική Αφρική. Χωρίς δυνατότητες να έχουμε σχεδόν τίποτε από τα σημερινά μας χρειώδη. Ο Τσίπρας είναι ένας πονηρός και άκρως επιπόλαιος λαοπλάνος που μέθυσε από την απρόσμενη “επιτυχία”, που στην ουσία ήταν αποτέλεσμα της δίκαιης οργής του λαού, που ακόμη μία αφορά απατήθηκε από άλλους λαοπλάνους. Αδιαφόρησε για υγιείς φωνές που τις έθαψε στην ανυπαρξία και έδωσε εμπιστοσύνη στον φαφλατά και ουδέποτε εργασθέντα, αντίτυπο του Α. Παπανδρέου, του αρχικαταστροφέα της χώρας!

 16. menia Says:

  και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι??? τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ??? σε παρακαλώ…
  έχεις δίκιο όμως…εδώ θα είμαστε…

  • Taso Says:

   υπευθυνοι ειναι ολοι μεσα στο συστημα γιατι απλα ολοι συμμετειχαν στη συνδεση του…. και φυσικα αρχιζει απο τους 300 της βουλης (συμπεριλαμβανομενων και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και ολων αυτων που τοσα χρονια βυζαιναν το συστημα), ολος ο κρατικος αλλα και ο ιδιοτικος μηχανισμος που αντι να αναπτυσει και να εξελεισεται, εβαζε λεφτα στη τσεπη χωρις να σκεφτεται το αυριο, και φυσικα ο λαος που ψηφιζε οποιον πολιτικο του εταζε περισσοτερα χωρις να σκεφτεται “τα λεφτα,,,, απο που θα ερθουν;”. Δεν ειναι τοσοοοοοο απλα τα πραγματα ωστε να ειναι υπευθυνοι για μιας χωρας την καταντια μονο μερικοι πολιτικοι ενος η δυο κομματων….. δυστυχως και εκει αποτυχεις!!!

 17. menia Says:

  αν κατάλαβα καλά, heliotypon μου, εσύ κι ο Τάσος με λέτε ανώριμη και υπερβολική…
  δεν είπα ότι όλοι οι ξένοι είναι εναντίον μας…δεν έχω παραισθήσεις…και ούτε λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σωτηρία μας…
  αλλά ξέρω στα σίγουρα ότι οι παλιοί βουλευτές δεν είναι, γιατί μου το έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους…μη μου λέτε ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι…μη μου λέτε ότι αυτοί δεν είναι λαοπλάνοι…αυτό είναι απλά αστείο. μπορώ να αναφέρω εκατοντάδες παραδείγματα…(στην κυριολεξία) για να το τεκμηριώσω αυτό…αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ και είναι μη απαραίτητο να τα αναφέρω…
  και αν φοβόμαστε τις αλλαγές, δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά …ας πάψουμε πλέον να είμαστε στενόμυαλοι και οπισθοδρομικοί και ας αρχίσουμε να ψαχνόμαστε λίγο…

  • Taso Says:

   το μονο σταθερο στη ζωη ειναι οτι ολα αλλαζουν,,, οποτε δεν ειναι θεμα φοβου αλλαγης,,,

   εγω προσωπικα δε σε αποκαλεσα ονομα, αλλα το “ανωριμη και υπερβολικη” μαλλον εκφραζει τον μεσο Ελληνα αρκετα καλα. Οχι γιατι ειναι κουτος, αλλα γιατι δεν εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει σωστα οταν δεν απαιτει να δει το προγραμμα του καθε κομματος πρωτου το ψηφισει.

   παντως μου κανει εντυπωση οτι τα γνωριζεις ολα,,, και εκει εκφραζεις τον μεσο Ελληνα, ολοι τα ξερουν ολα και για ολους… μια φορα ειχα παει σε ενα μουσειο με Ινδικο περιεχομενο, στην εισοδο ειχαν μια επιγραφη του Γκαντη που ελεγε “για να γνωρισεις την Ινδια πρεπει πρωτα να ξεχασεις αυτο που ξερεις για την Ινδια”. Κατι παρομοιο εχουν και οι Ιαπωνες που λεει, “δε μπορεις να βαλεις τσαι σε ενα φλιτζανι που ειναι ιδη γεματο”. τι πρεπει να ξεχασεις για να γνωρισεις την Ελλαδα; πως θα μπορουσες να αδειασεις και να γινεις φλιτζανι που διψα για γνωση; Πολυ καλυτερα ερωτηματα απο το “ποιος θα σωσει την Ελλαδα;”

 18. menia Says:

  χαχαχαχα…η ανωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τα πράγματα είναι αστεία, δεδομένου του ποιος είναι ο μικρός εδώ πέρα…τι πάει να πει “δυστυχώς κι εκεί αποτυχείς”…δεν κάνουμε κανένα διαγωνισμό εδώ…
  πες μου όμως, αφού παντού αποτυγχάνω, ποια είναι η λύση για να τα καταφέρουμε? δώσε μου τα φώτα σου…

  • Taso Says:

   οταν χανεις το σεβασμο αποτυνχανει η συζητηση και δεν υπαρχει λογος για συνεχεια! να εισαι καλα και ευχομαι τα πιστευω σου να σε οδηγησουν σωστα!

 19. menia Says:

  μα από τη στιγμή που με προσβάλλεις, πώς απαιτείς να σε σέβομαι…???
  εξάλλου, πραγματικά θέλω να μάθω τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει…τόσο καιρό απλά απορρίπτεις τις δικές μου προτάσεις, αλλά δε μου έχεις πει ποια νομίζεις ότι είναι η λύση…

  • Taso Says:

   δεν εχει αλλο νοημα αυτη η συζητηση Μενια, ειπαμε τις αποψεις μας. Ευχομαι με τις επομενες εκλογες οπου θα παρεις σιγουρα αυτο που ζητας, ο Τσιπρας να σε βγαλει ασπροπροσωπη!

 20. menia Says:

  κι εγώ το εύχομαι! για να δούμε…:)

 21. Trapalis Athanasios Says:

  Η λογικη σκεψη απο μονη της ειναι αδυνατη,διοτι εξαρταται απο την προγενεστερη διαμορφωση και επεξεργασια ενος συστηματος εννοιων, αισθητηριακων αντιληψεων,ταξεων,κατηγοριων και μαθηματικων βασει των οποιων γινεται κατανοητη, αποδεκτη η μη αποδεκτη καθε κατασταση.Εγω σαν λατρης της λογικης σκεψης μου αρεσει να μιλαω παντα με βασει τα γεγονοτα και τους αριθμους(μαθηματικα)και οχι με κατα το δοκουν αναλυσεις και απεραντολογιες οπου ευκολα μπορει να ξεφυγει καποιος απο τον τελικο στοχο ο οποιος ειναι η πολιτικη και οικονομικη ανακαμψης της Ελλαδας ωστε να παει μπροστα αυτος ο τοπος και να αναπτυχθει συντομοτατα..γι αυτο πρεπει να κοιταμε καταματα το προβλημα και να μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας.Μεχρι το 2001 οπου μπηκαμε στην νομισματικη ενωση(ΕΥΡΩ) το δημοσιο χρεος της χωρας ηταν περιπου 20 δις Ευρω.πολυ μικρο εν σχεσει με το ακαθαριστο ενχωριο προιον(ΑΕΠ).Την εποχη εκεινη πρωθυπουργος της χωρας ηταν ο Σημιτης.Αρχισε λοιπον τωρα,με την δυνατοτητα που ειχε πλεον η χωρα,να περνει τεραστια δανεια(που δεν χρειαζεται να αναφερω τους λογους οι οποιοι ειναι λιγο πολυ γνωστοι ).Το 2005 αλλαξε κυβερνηση και ηλθε ο Καραμανλης.Ο Καραμανλης παρελαβε ενα χρεος της ταξεως των 150 περιπου δις Ευρω απο την κυβερνηση Σημιτη.Το τεραστιο αυτο χρεος ειχε και τεραστιους τοκους καθε χρονο που επρεπε να πληρωθουν.Ο Καραμανλης λοιπον αφ ενος μεν για να πληρωνει τους τοκους και τα χρεωλυσια του χρεους που παραλαβε,αφ ετερου για καινουργιες αναγκες που προεκυψαν απο την κακοδιαχειρηση ενος υδροκεφαλου κρατους που δημιουργηθηκε(Δημοσιου αλλα και Ιδιωτικου),αρχισε να δανειζεται και αυτος με καταστροφικο για την χωρα ρυθμο τεραστια ποσα οπου το 2009 οταν παρεδωσε την κυβερνηση στο Πασοκ ειχε φτασει το δημοσιο χρεος στα 368 δις Ευρω!!!!!Αυτο ηταν το τελος ,ο ταφος και η ταφοπετρα της Ελληνικης Οικονομιας.Η χωρα αυτη τη στιγμη ευρισκεται κανονικα σε ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.Στα ραφια των σουπερ μαρκετ λοιπουν τροφιμα που πριν υπηρχαν,Λοιπουν φρουτα που πριν υπηρχαν.Στα φαρμακεια υπαρχει ελλειψις απο 165 φαρμακα καθημερινης χρησεως και απαραιτητα οπως για καρδιοπαθεις και αλλα.Σε ολοκληρη την αγορα υπαρχουν ελλειψεις πολλων προιοντων και κυριως των εισαγωμενων.Το οτι ακομη λειτουργουμε σαν κρατος οφειλεται στις τονωτικες οικονομικες ενεσεις που μας κανουν απ εξω.Αυτη την στιγμη εαν μας συνεπαρει η εκδικησις και θελησουμε να τιμωρησουμε τους ενοχους τοτε η τιμωρια τους θα περασει πανω απο τα δικα μας πτωματα,οπως χαρακτηριστικα ειπε και ο Τασος σε προηγουμενο σχολιο του.Ολα εχουν το δικο τους timing στη ζωη.Δηλαδη ολα πρεπει να γινονται στην ωρα τους.Το “Γουδη” μπορει να περιμενει!

  • Taso Says:

   Το σημαντικοτερο ειναι αυτο Αθανασιε, οτι η “τιμωρια τους θα περασει πανω απο τα δικα μας πτωματα”! Αλλα δυστυχως ο κοσμος δε το καταλαβαινει. Ο λαος προτειμα το “λεφτα υπαρχουν” που και τωρα επιφωνει με αλλη γευση το ΣΥΡΙΖΑ και δεν σκεφτεται διαχρωνικα τις επιπτωσεις.

   Ισως ομως η τιμωρια να ειναι αξια για τον Ελληνα πολιτη που προτειμα το λαικισμο, τις ευκολες λυσεις και τις αοριστιες των πολιτικων ιδεων που πλυθαινουν στις καφετεριες. Ειμαστε λαος του μπλα μπλα, τα εργα και η δυσκολη δουλεια μας φοβιζουν. Οποτε θα παρουμε και παλι αυτο που μας αξιζει!!

   Για οσους δεν ισχυουν οι γενικευσεις, ειμαι σιγουρος θα βρειτε εναν αλλο τροπο, δημιουργικο να ξεφυγεται απο αυτο το δραμα! Καλη τυχη!

 22. Trapalis Athanasios Says:

  Ζητω συγγνωμη για ενα λαθος εκ παραδρομης που εγραψα στο προηγουμενο σχολιο μου.Δεν εγινε το 2005 η μεταβασις της εξουσιας απο το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ αλλα το 2004 λιγο πριν απο τους Ολυμπιακους Αγωνες.Τασο συμφωνω απολυτα με οσα εχεις γραψει στα ποηγουμενα σχολια σου και επαυξανω.Ο Τσιπρας εχει πλεον αποδειχθει περιτρανα απο τις δηλωσεις του, απο το αλλοπροσαλο ανεφικτο και απο το εκτος τοπου και χρονου προγραμμα του που εχει γελειοποιηθη ο ιδιος στα ματια των ξενων ηγετων,οπως επισης και απο τις πραξεις του στα ταξιδια του των τελευταιων ημερων ,οτι ειναι ενας συγχρονος Εφιαλτης για την Ελλαδα η μαλλον ο Διαβολος ο ιδιος.Η διαφορα του απο τον Εφιαλτη και απο τον Διαβολο ειναι οτι αυτοι ησαν ασχημοι και οι δυο ενω ο Τσιπρας ειναι νεος και ωραιος κα αυτο τον κανει πιο επικυνδυνο.Διοτι εαν ο Τσιπρας ειχε την οψη του Παγκαλου η του Αλαβανου ουτε το εν τριτο των ψηφων που επιασε δεν θα επιανε!!Βλεπεις οι γυναικες οι οποιες( εκτος ελαχιστοτατων εξαιρεσεων) ψηφιζουν ,σκεφτονται με βασει τα συναισθηματα και οχι την λογικη.Και ο Τσιπρας ειναι πολυ ελκυστικος στις γυναικες.Απο αυτες προηλθε και ο κυριος ογκος των απροσμενων ψηφων που πηρε.Στην Αρχαια Ελλαδα δεν επιτρεποταν στις γυναικες να ψηφιζουν οπως επισης και σε μερικες αλλες κατηγοριες ατομων.Το εν δεκατο του συνολικου πλυθησμου ψιφιζε.Αυτοι που επρεπε να ψηφισουν και να αποφασισουν για τα κοινα της πολης οπως και για θεματα ζωης και θανατου οπως οι πολεμοι.Διοτι ειχν μυαλο οι αρχαιοι Ελληνες και δεν ησαν σαν τους σημερινους οι οποιοι δεν εχουν ουτε την ελαχιστη σχεση με τους αρχαιους. Χαιρετω!

 23. menia Says:

  δεν το πιστεύω αυτό που είπες!
  δεν είναι δυνατόν να πιστεύεις ειλικρινά ότι οι ψήφοι που πήρε ο Τσίπρας είναι από τις γυναίκες, λόγω της γοητείας του…
  1. δεν είναι και κανένας θεός…ας χαλαρώσουμε…2. δεν είμαστε ούτε ηλίθιες ούτε ανεύθυνες για να ψηφίζουμε με βάση τέτοια ματαιόδοξα κριτήρια…εδώ κρίνεται το μέλλον της χώρας…δεν παίζουμε. 3. δεν νομίζεις ότι το 2012 είναι λίγο αργά για να εκφράζεις τέτοιες απόψεις?? μήπως είσαι λίγο οπισθοδρομικός? 4. σου είναι τόσο δύσκολο να πιστέψεις ότι οι ψήφοι για το ΣΥΡΙΖΑ προήλθαν πολύ απλά από πλήθος αγανακτισμένων και κουρασμένων πολιτών που δεν αντέχουν πλέον άλλα μέτρα??

 24. Trapalis Athanasios Says:

  Εσυ νομιζεις οτι ο Τσιπρας(ΣΥΡΙΖΑ) θα φερει την κοτα με το χρυσο αυγο?Δεν ακους τις δηλωσεις που κανει?Ειναι στο επακρο αλλαζων,υπερφιαλος,ανευθυνος,ψευτοτσαμπουκας(κατα Παγκαλον “τζαπα μαγκας”)ψευδεται ασυστολως,αδιστακτος,εχει αμεση ευθυνη για το καψιμο του κεντρου της Αθηνας,κοντεψε να αιματοκυλισει την Αθηνα με το θεμα των λαθρομεταναστων στην Νομικη Σχολη,ουδεμια σχεση εχει με οικονομικα και διπλωματια και αλλα.Αυτον θελεις για πρωθυπουργο?Αν οι τελευταιες κυβερνησεις τουΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας εφεραν στο χειλος του γκρεμου εσυ θελεις τον Τσιπρα να μας δωσει μια κλωτσια ακομη να πεσουμε κατ ευθειαν και μεσα στον γκρεμο μια ωρα αρχιτερα.Αυτο θελεις?Που ειναι η διανοηση που λες οτι κατεχεις?Που ειναι η κριτικη σκεψη και τα σωστα συμπερασματα μεσα απο τα γεγονοτα των τελευταιων(και οχι μονον)καιρων?Δεν τα ηξερες,ας ρωταγες!Σε προηγουμενο σχολιο μου εδωσα τον ορισμο της λογικης πριν πω εκεινα που στην συνεχεια ειχα να πω.Για ποιον τα εγραφα?Για τον εαυτο μου?Εγω τα ξερω προ πολου.Για σας τα εγραφα.Εγω δεν σας ειπα ηλιθιες και ανευθυνες.Παντως τωρα που το γραφω πραγματι ησαστε ανευθυνες στην συντριπτικη σας πλειοψηφεια Τι να το κανω εγω οταν υπαρχουν μια χουφτα γυναικες στον πλανητη σαν την Αρβελερ η την Κιουρι την στιγμη που ολες οι υπολοιπες ευρισκεστε στο ιδιο επιπεδο της ιδιας συνομοταξιας.Εμφανισιακα φυσικα διαφερετε αλλα εγω εννοω το διανοητικο επιπεδο της κριτικης ματιας και της κριτικης σκεψης,της σωστης επεξεργασιας των δεδομενων και ληψεως των σωστων αποτελεσματων απηλλαγμενων συναισθηματισμου,της δημιουργικης δυναμης του εγκεφαλου σε θεματα επιστημης ,καλλων τεχνων,φιλοσοφιας,αρχιτεκτονικης,γλυπτικης,ζωγραφικης κ,α.Ολα τα βιβλια ιστοριας,πολιτισμου και επιστημων ειναι γεματα μονον με αντρικα ονοματα.Αυτο το θεωρεις τυχαιο?Απλως ετσι ησαστε δημιουργημενες βιολογικα.Ακομα και ο εγκεφαλος σας ειναι μικροτερος σε βαρος απο του αντρα.Τα εγνωριζες ολα αυτα?Εισαστε ετσι δημιουργημενες βιολογικα διοτι ο σκοπος σας στην ζωη ειναι προκαθορισμενος και συγκεκριμενος.Οσες γυναικες δεν το εχετε καταλαβει και εμπεδωσει αυτο θα σας απαντησω με την γνωστη φραση “σκληρον σε προς κεντρα λακτιζειν” το οποιον σε τελειως ελευθερη μεταφραση σημαινει “ειναι πολυ σκληρο και αδικο για σας τις ιδιες να πηγαινετε κοντρα σε αυτο που ησαστε”.Ολες οι υπολοιπες φεμινιστικες αντιληψεις που εχετε και που καποιες αλλες κυριες σας εμφυτευσαν τις τελευταιες δεκαετιες(για να εξυπηρετησουν δικους τους σκοπους) πρεπει να τις αποβαλλετε μετα βδελυγμιας και αποτροπιασμου διοτι στην πραγματικοτητα αυτες οι φεμινιστικες ιδεες θα γινουν η δυστηχια και ο δυναστης σας και ΟΧΙ ο αντρας.Οποια γυναικα ειναι πραγματικα εξυπνη το εχει καταλαβει και μαλιστα απο μικρη ηλικια οτι με αυτο το ΔΕΔΟΜΕΝΟ θα παει μπροστα στην ζωη της και θα ευτυχισει.Εχω ξεφυγει καπως του θεματος αλλα καταλαβα απο αυτα που εγραψες ,οπως και απο προηγουμενα, οτι εισαι φεμινιστρια η μαλλον φεμινιστρακι αν κρινω απο την ηλικια σου και καποιος πρεπει να σου πει καποτε τα πραγματα οπως εχουν.Φυσικα δεν θα στα ελεγε ο μπαμπακας σου για να μην στενοχωρησει την κορουλα του(αν και μπορει να μην τα εγνωριζε κι ολας).Ουτε θα στα ελεγαν στο σχολειο διοτι θα προσπαθουσαν να “ριξουν στην πυρα” αυτον τον δασκαλο η καθηγητη που τα ειπε.Ουτε και ο πιθανος συντροφος σου θα στα ελεγε (αν τα εγνωριζε) διοτι μετα θα του εκανες την ζωη ποδηλατο!!Εγω ομως που δεν ειμαι τιποτα απο ολα αυτα καθομαι και στα λεω για να προσγειωθεις και να πας μπροστα οχι μονον εσυ αλλα και οσες γυναικες τα διαβασουν.Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης το φεμινιστικο τμημα αυτου του σχολιου το εγραψα οχι τοσο για σενα αλλα για ολες τις φεμινιστριες που πιθανον το διαβασουν. Και τωρα για να τελειωνω σου λεω οτι εγω δεν ανηκω σε κανενα κομα.Βρισκομαι εξω απο το χορο και κριτικαρω τους παντες.Θα ηταν πολυ υποτιμητικο για μενα να ανηκω φανατισμενα σε ενα πολιτικο κομμα(τα οποια ολα εχουν τις ατελειες τους μικρες η μεγαλες) και να πετροβολω τους αλλους.Αυτο δεν σημαινει οτι σε κρισιμες στιγμες,οπως η τωρινη,δεν θα λαβω ενεργο μερος.Φυσικα και θα παω να ψηφισω διοτι εδω παιζεται το παρον και το μελλον ολων μας.Και επειδη οι επικυνδινοι και υστεροβουλοι τυχοδιωκτισμοι του Τσιπρα(ΣΥΡΙΖΑ) μπορει να αποβουν μοιραιοι για ολοκληρο το εθνος και για γεννιες(πραγμα που δεν θα συμβει στο τελος),γι αυτο θα ψηφισω ΝΔ αν και ειναι κατα το ημισυ υπευθυνη για την σημερινη μας κατασταση μας.Εγω θα προτιμουσα τον Παπαδημο για πρωθυπουργο αυτη την στιγμη.Οσο για σενα ειμαι σιγουρος οτι εαν στο μελλον σχηματισει κομμα ο Σακης Ρουβας θα τον ψηφιζες για πρωθυπουργο διοτι ο Τσιπρας μπορει να μην ειναι και….θεος αλλα ο Ρουβας μπορει και να ειναι!!!!

  • Taso Says:

   Αλλιως αρχησαμε αλλα εφ οσον αναφερες το θεμα φιλε Αθανασιε χρειαζεται λιγο συζητηση. Προσωπικα δε πιστευω οτι οι γυναικες ειναι κατωτερες των ανδρων, αλλωστε εχουν γινει πολλες μελετες που το αποδυκνειουν. Ισως να ειναι το περιβαλον που υποτιμα τις γυναικες. Θα σου δωσω ενα παραδειγμα, στην Αμερικη βλεπεις γυναικες να προωδευουν, να ειναι επικεφαλης μεγαλων εταιρειων και να πηγαινουν πολυ καλα. Σε ολες τις αποφητησεις σχολειων οι γυναικες κατεχουν ολα τα βραβεια. Στη μοδα, διακοσμηση, τεχνες, κτλ. Συμφωνω μαζι σου οτι οι γυναικες εχουν μεγαλο μειωνεκτημα στην Ελλαδα γιατι απλα δεν εχουν τοσες πολλες ευκαιρειες να προωδευσουν, αλλα εκει μαλλον χρειαζεται αλλαγη νοοτροπιας.

   Καταλαβαινω αυτο που λες στο θεμα συνεσθηματισμου αλλα και οι αντρες δεν πανε πισω. Ποσες φορες ακουμε και παρατηρουμε “ανεγκεφαλους” ανηρηδες που “τα παιρνουν”, ειναι οξυθυμοι και ως αποτελεσμα καταστρεφουν τον εαυτο τους και τους γυρω τους; Οι γυναικες ειναι η σταθερη βαση της κοινωνιας γιατι ειναι το κεντρο της οικογενειας, δεν ειναι οξυθημες και κρατουν ισοροποιες και επιβλεπουν και ρυθμιζουν την οικονομια.

   Παντως οσο δυσκολη και να ειναι η συζητηση γυρω απο διαφορα θεματα, ειναι μια ευκαιρεια να δουμε πως σκεφτεται ο καθε ανθρωπος, να παρουσιασουμε τις θεσεις μας να ακουσουμε τους αλλους να σκεφθουμε λογικα και να δημιουργησουμε “παιδεια” η οποια κατα τη γνωμη μου δεν διδασκεται στα θρανεια αλλα στο πεζοδρομοιο.

   Στο πολιτικο θεμα πιστευω οτι το μεγαλο προβλημα στη χωρα μας σημερα ειναι οτι εχουμε μπερδεψει τις πρωτεραιοτητες. Ο λαος σκεφτεται θυμωμενα, “αγανακτισμενα” οπως ειπε και η Μενια, οτι η επιλογη του ειναι “δικομαστισμος” η ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευμενοι απο τα αποτελεσματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πιστευουν οτι αν ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ ισως τα πραγματα να αλλαξουν, και εκει ειναι η παγιδα που λανθασμενα τους οδηγει στις επιλογες τους.

   Ουσιαστικα το διλειμα – οπως σωστα το θετεις – ειναι “μνημονιο – χρεωκοπια”!!! Κατα τη γνωμη μου κανενα κομμα δεν εχει πει την αληθεια στο λαο γιατι αποφευγουν να χρεωθουν πολιτικο κοστος,,, αλλα η ουσια ειναι αυτη – θα συνεχισει η χωρα να λειτουργει, η θα χρεωκοπισει;;;;; Οταν καταλαβει ο λαος (γυναικες και ανδρες( την ποιοτητα και την κρισιμωτητα της καταστασης τοτε θα δεις οτι, οπως και εσυ, ολοι θα αλλαξουν τις επιλογες τους και θα ψηφισουν τα κομματα που τους πληγωσαν αλλα τουλαχιστον που ακολουθουν το δρομο της εξυγιανσης!!!

 25. menia Says:

  δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ψεύτες και αδίστακτοι…!!! είναι ένα μάτσο απατεώνες και μου το έχουν αποδείξει…τουλάχιστον στον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ δίνω το προνόμιο της αμφιβολίας…και περιμένω να δω αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου…οι οποίες δεν έχουν καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με την εμφάνιση του…
  επίσης…το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν κατάφεραν πολλά επιστημονικά επιτεύγματα οφείλεται στο ότι δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία…και αφού είσαι τόσο μορφωμένος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πίσω από πολλούς άντρες κρύβονταν εξαιρετικά δυναμικές και έξυπνες γυναίκες…
  και όχι, δεν είμαι φεμινίστρια…δεν υπάρχει λόγος για μένα να παλεύω για τα δικαιώματα της γυναίκας…είναι πλέον ΔΕΔΟΜΕΝΑ! και αμφιβάλλω αν οποιαδήποτε γυναίκα θα πάει μπροστά, αν δεχτεί το γεγονός ότι γεννήθηκε κατώτερη…εγώ πάντως δεν πρόκειται! σε ευχαριστώ, ωστόσο, για την γενναιόδωρη προθυμία σου να διαφωτίσεις την κατώτερη ύπαρξη μου! αλλά προτιμώ να πάω μπροστά με τα δικά μου πιστεύω, είτε σου αρέσουν είτε όχι…και θα πάω.
  υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που σε έκαναν να πιστεύεις αυτά που μου λες…ωστόσο, δεν θα κάνω καμία υπόθεση από τη στιγμή που δεν σε γνωρίζω…και απαιτώ και από εσένα να μην κάνεις υποθέσεις για μένα, από τη στιγμή που δεν με γνωρίζεις…
  και τέλος…για τον κ. Ρουβά…απλά, με έκανε έξαλλη η σιγουριά σου. και θα ήθελα να σε ενημερώσω πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσω κάποιον άνθρωπο που δεν έχει τα κατάλληλα κριτήρια για την πολιτική…ο κ. Ρουβάς είναι όντως ένας ωραίος άντρας (αν και ποτέ δεν υπήρξα φανατική φαν…), αλλά είναι καλλιτέχνης, όχι πολιτικός…και ακόμη και αν σου φαίνεται αδύνατο, έχω το μυαλό να το διακρίνω αυτό…
  δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις…η συζήτηση μεταξύ δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων δεν έχει κανένα νόημα. ξέρω από τώρα πως θα είμαι κάθετα αντίθετη με ό,τι κι αν υποστηρίξεις…
  σε χαιρετώ.
  υ.γ. θα ήθελα να σημειώσω ότι το να διαβάζω την απάντηση σου με διασκέδασε…χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, φυσικά!

 26. menia Says:

  Τάσο…!
  κι εκεί που είδα το όνομα σου κάτω από το ανεκδιήγητο σχόλιο του Αθανάσιου και νόμισα πως θα τον υποστηρίξεις και περίμενα άλλον έναν γύρο ανόητων (συγνώμη, αλλά ισχύει!) επιχειρημάτων εναντίον των γυναικών και σκέφτηκα ‘ωχ θεέ μου, τι θα δω πάλι και θα συγχυστώ?!’…να σου οι απόψεις που υποστηρίζω…ομολογώ πως εξεπλάγην…ευχάριστα!
  για το πολιτικό κομμάτι δεν θα πω τίποτα…τα έχουμε πει…(:D)
  Τους χαιρετισμούς μου, λοιπόν…

 27. heliotypon Says:

  >Trapalis Athanasios: Αδερφέ δεν θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου σε σχέση με τις γυναίκες. Καμία επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει ότι οι γυναίκες υστερούν διανοητικά. Απλώς είναι θέμα ευκαιριών. Σύγκρινε τις αντίστοιχες θέσεις των γυναικών σε ακραία διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, π.χ. Ισλάμ και δύση. Οι καταπιεσμένες γυναίκες του Ισλάμ δεν έχουν καμία ευκαιρία για πρόοδο, σε κανένα πεδίο δράσης και καταλήγουν να είναι μόνο αναπαραγωγικές μηχανές και όργανα ηδονής του όποιου αφέντη τους.

  Στη δύση, αντιθέτως, που οι ευκαιρίες είναι περισσότερες τώρα (αν και όχι ακόμη σε όλη την έκταση ίσες με αυτές των αρσενικών) οι γυναίκες έχουν προοδεύσει σε όλους του τομείς. Ιστορικά η γυναίκα είναι καταπιεσμένη ΚΑΙ στη δύση και μόλις τις τελευταίες δεκαετίες της έχει δοθεί μιά ανάσα. Ε, μην περιμένεις να κάνει και θαύματα, από τη μία μέρα στην άλλη. ‘Αλλωστε οι κοινωνικοί θεσμοί, ακόμη και στη δύση εξακολουθούν, έστω και εθιμικά, να θεωρούν κατώτερη τη γυναίκα. Π.χ. Πόσες γυναίκες στην Ευρώπη και Αμερική διατηρούν το πατρικό τους επώνυμο μετά τον γάμο; Ελάχιστες. Οι περισσότερες γίνονται κυρίες του κυρίου παίρνοντας το επώνυμο του συζύγου.

  Σε μιά ανδροκρατούμενη κοινωνία η γυναίκα είχε τη θέση σκλάβας. Και δεν περιμένεις, βέβαια, από τους αφέντες να δίνουν ευκαιρίες στους σκλάβους. ‘Οταν οι πατεράδες αρνούνταν τη μόρφωση του σχολείου στις κόρες τους, πώς περιμένεις οι κόρες αυτές να γίνουν επιστήμονες και να διαπρέψουν; Στη κουζινα κατέληγαν μονίμως, στην καλλίτερη περίπτωση.

  Το φεμινιστικό κίνημα δεν είναι αρνητικό, ασχέτως αν η υπερβολή παρεισέφρυσε πολλές φορές και ανάμεσα στις εκπροσώπους του. Είναι μια προσπάθεια των γυναικών για την ισοτιμία που δικαιούνται.

  Στα σχολεία και στα ΑΕΙ δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία στατιστική διαφορά στις επιδόσεις, μεταξύ κοριτσιών και αγοριών.

  Και ο αλλοπρόσαλος και υστερικός Τσίπρας είναι άντρας, το ίδιο και οι άθλιοι των δύο κομμάτων που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Το ίδιο και ο άλλος υστερικός ο Καμμένος που το παίζει όψιμα αριστεροαποκλίνων, μέσα από τα πλούτη του μπαμπά του! Παρ’ τους έναν προς έναν τους “εκπροσώπους” του λαού. Θα δεις ότι οι, λίγες μεταξύ τους, γυναίκες έχουν περισσότερη ποιότητα και λογική.

  Βρίσκω ότι ιη Menia, παρά το νεαρό της ηλικίας της, λειτουργεί πολύ λογικά, ασχέτως αν της λείπει η πείρα και η γνώση για να αξιολογήσει, όπως εμείς οι ενήλικες, έναν πολιτικό χώρο. ‘Αλλωστε τον Τσίπρα δεν τον υποστηρίζουν μόνο τα κοριτσόπουλα, αλλά και πάρα πολλοί αρσενικοί και όχι μόνο νέοι. Ξέρω αρκετούς συνταξιούχους και ανέργους ενήλικες, που πήγαν προς την ίδια κατεύθυνση, για τους γνωστούς λόγους. Η εμφάνιση ενδέχεται να παίζει κάποιο ρόλλο, αλλά όχι μόνο για τις γυναίκες. Αλήθεια, ποιοί ψήφισαν, κατά καιρούς, ευειδείς και προβεβλημένες καλλιτέχνιδες που μόνο την εμφάνισή τους είχαν να επιδείξουν; Μάλλον αρσενικοί που κρυφολαχταρούσαν να τις βρουν στην αγκαλιά τους!

 28. menia Says:

  παιδιάάά…με υποστηρίζετε!!! και δε με έχετε συνηθίσει σε τέτοια!!! :p τι γλυκό εκ μέρους σας! :p
  σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, heliotypon…
  τα φιλιά μου…(έχω καιρό να στείλω…αλλά τα ξαναθυμήθηκα τώρα που με γλύκανες…:p)

 29. heliotypon Says:

  >menia: Δεν είναι θέμα υποστήριξης, αλλά αντικειμενικότητας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε τις ίδιες απόψεις, αλλά είμαστε ισότιμοι και είναι θεμιτό να τις εκφράζουμε. Κι εσύ, ένα παιδί σε σύγκριση με μας, έχεις όλη τη συμπάθειά μας (είμαι βέβαιος και του Τάσου και του Αθ. Τράπαλη, παρά την κάπως συντηρητική του άποψη σχετικά με τις γυναίκες). Αλοίμονο αν δεν αγαπάμε τα παιδιά, ανεξαρτήτως αν τα γνωρίζουμε ή όχι. Σ’ ευχαριστώ για τα φιλιά.

 30. trapalis athanasios Says:

  Τελος παντων Μενια εισαι πολυ τυχερη που υπαρχουν ατομα οπως ο Τασος και ο Heliotypon που σου ¨”χαιδευουν τα αυτια”.Ισως επειδη εισαι μικρη και αρεσκονται να εχουν μικρες στις συζητησεις τους.Και μενα μου αρεσουν τα νεαρα ατομακαι πιστεψε με εχω πολλους φιλους νεαρας ηλικιας παρ ολο που ειμαι μεγαλος στα χρονια οπως θα καταλαβες.Και τους εχω στην προσωπικη μου ζωη και οχι μεσω Internet.Ξερεις η νεολαια ειναι πολυ σκληρη σε τετοια θεματα και δεν κανει χαρες Θυμαμαι και εγω ετσι ημουνα μικρος.Δεν ηταν δυνατον να καναμε παρεα με μεγαλους .Αυτα ειναι ξεκαθαρισμενα πραγματα μεταξυ των γεννεων.Αλλα τα “θελω” και οι επιθυμιες των μεγαλων και αλλα των νεων.Αλλα τα βιωματα ,οι επαγγελματικες και οικογενειακες καταστασεις των μεγαλων με μια ολοκληρη ζωη πισω τους και αλλα των νεων που μολις τωρα μπαινουν στο στιβο η μαλλον στην αρενα και δεν ξερουν τι τους περιμενει.Μπορει να μην ξερουν τι θα συμβει αλλα ολοι τους εχουν μεγαλες προσδοκιες.Το χασμα λοιπον μεγαλο για να δημιουργηθουν μεικτες παρες(για να μην αναφερθω και στο ερωτικο στοιχειο που κανει το χασμα ακομη μεγαλυτερο).Παρ ολα αυτα εδω και τουλαχιστον 15 χρονια κανω παρεα η μαλλον με κανουν παρεα νεαρα ατομα(Αντρες και γυναικες).Οπως ειπα προηγουμενως η νεολαια ειναι σκληρη με τους μεγαλους και δεν χαριζει καστανα.Επομενως κατι τους ευχαριστει στην παρεα μου και νειωθουν ανετα.Μιλαω την γλωσσα τους,αντιλαμβανομαι τα προβληματα τους για πιθανες λυσεις, τους λεω πραγματα που δεν τα γνωριζουν και θελουν πολυ να τα μαθουν,και ειμαι πολυ συμπαθης στην παρεα αυτη.Το σπουδαιοτερο οτι με εμπιστευονται σε οτιδηποτε διοτι δεν τους παραμυθιαζω.Τους λεω τα πραγματα οπως εχουν και μαθαινουν πραγματα που δεν τα εχουν ακουσει ουτε απο αλλες παρεες,ουτε απο τους γονεις τους,ουτε απο το σχολειο ουτε απο πουθενα.Στο θεμα αυτο(οσον αφορα τις σχεσεις των δυο φυλλων) οταν επι αρκετη ωρα τους το ανελυσα διεξοδικα συμφωνησαν ολοι διοτι τα επιχειρηματα μου ησαν ατρανταχτα,ακλονητα και διαχρονικα.Δηλαδη πρεπει να εθελοτυφλουμε οταν κατι μας στενοχωρει αλλα ειναι αληθεια?Οταν κρυβεις το κεφαλι σου στην αμμο(σαν την στρουθοκαμηλο) αντι να βλεπεις το προβλημα και να το αντιμετοπιζεις,ειναι σωστο?Εγω δεν υποστηριζω οτι πρεπει να υπαρχει διακρισις μεταξυ ανδρων και γυναικων αλλα ισοτιμια με ισους ορους στην κοινωνια και στην ζωη.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι οι ανδρες και γυναικες ειναι το ιδιο βιολογικα απο αποψεως διανοητικων λειτουργειων.Οι ανδρες υπερεχουν γιατι ετσι ειναι δημιουργημενοι.Πως θα το κανουμε δηλαδη?Θα παραμυθιαζουμε τους εαυτους μας?Εαν δεν συμφωνεις με αυτο μην τα βαζεις μαζι μου αλλα με τον Θεο(εαν πιστευεις σε αυτον)Παντως,εαν σου απαντησει,ξερω τι θα σου πει.Θα σου πει “επειδη εχω αλλες δουλειες και δεν μπορω να ασχολουμαι με αυτα, πηγαινε στον Τραπαλη να σου το εξηγησει διεξοδικα αυτο το θεμα και να σου πει και τον λογο που γινεται αυτο”.Τελος παντων ,μπορω να σου πω τοσο πολλα και τεκμηριωμενα πανω σε αυτο το θεμα και να σε πεισω τελικα αλλα ειναι κουραστικο το γραψιμο.Δεν υπαρχει κανεις που να μην τον εχω πεισει τελικα.Θα κλεισω με κατι που συνεβη στην τηλεοραση πριν μερικα χρονια.Ηταν ενας συλλογος καποιων κυριων οι οποιες γινοταν αμεσως αντιληπτο ησαν φεμινιστριες και ειχαν σκοπο στην συζητηση που θα γινοταν να ριξουν τα βελη τους εναντιον των ανδρων.Στην συζητηση ειχαν καλεσει σαν επισημο προσκεκλημενο την κυρια Γλυκαντζη Αρβελερ για να αποκτησει μια επιστημονικοτητα η συζητηση και για να πει και η Αρβελερ πραγματα που να ειναι εναντιον των ανδρων προς τερψιν του γυναικειου φιλοθεαμονος κοινου.Αφου μιλησαν στην αρχη μερικες γυναικες και ειπαν αυτα που ειπαν εναντιον των ανδρων(οπως ηταν αναμενομενο),ηλθε η σειρα της Αρβελερ να μιλησει που τοσο πολυ ολες τους περιμεναν.Η δε Αρβελερ ειπε επι γραμματι τα εξεις.”Εαν ουδεμια γυναικα σε ολοκληρη την ιστορια ολοκληρου της ανθρωποτητος ειχε πιασει γραφιδα στα χερια της,εαν ουδεμια γυναικα ολοκληρου της ανθρωποτητος ειχε πιασει σμιλη στα χερια της,εαν ουδεμια γυναικα ολοκληρου της ανθρωποτητος ειχε πιασει χρωστηρα στα χερια της,και παλι η ανθρωποτητα σημερα δεν θα ειχε χασει απολυτως τιποτα διοτι ο πολιτισμος κυριες μου ειναι γεννους αρσενικου!!!!!”Κοκκαλο οι κυριες!Αν καποιος εχει αντιρηση ας παει να τα βαλλει με την Αρβελερ(αν γνωριζει τι εστι Αρβελερ).Απο μενα over and out.

  • ViSta Says:

   με όλο το δέος για να την ηλικεια σας, θα μου επιτρέψετε να διαφώνησω. Φυσικα και υπάρχουν βιολογικές διάφορες μεταξύ ανδρών και γυναικών, και φυσικα υπάρχει συνηθως διάφορα στο μέγεθος και βάρος του θυλικού και αρσενικού εγκεφάλου, τα υπόλοιπα όμως που λέτε είναι ανοησίες. over end out.

   • ViSta Says:

    end γιατι σας ζητώ ένα τέλος σε αυτο το σκέλος της συζήτησης…. το θέμα του πόστ ηταν αν δεν κάνω λάθος άλλο

  • Taso Says:

   Προσωπικα δεν “χαιδευω αυτια” απλα εκφραζω αυτα που πιστευω. Για μενα η μονη διαφορα μεταξυ γυναικας και ανδρα ειναι οτι ειναι 2 μισα ενος ολοκληρου. Το ενα εχει την τεστοστερωνη και τη δυναμη, οποτε επιβαλεται του αλλου. Το αλλο εχει το ενστικτο της στοργης, της δημιουργικοτητας και ειναι η βαση της κοινωνιας που ζουμε. Οι ανδρες επι το πληστον κυβερνουν αλλα οχι γιατι εχουν περισσοτερο μυαλο αλλα επειδη εχουν υποδουλωση τις γυναικες με τη δυναμη τους. Αυτες ομως με τον τροπο τους κυβερνουν τον κοσμο χωρις να χρειαζεται να επιβαλονται,,, αυτο ειναι μεγαλη δυναμη!! Οταν τους δωθει η ευκαιρεια οι γυναικες ειναι ενας θετικος και πολυ δυναμικος συντελεστης σε οποια οργανωση συμμετεχουν.

   Αυτα δε τα λεω για να τα ακουει η Μενια, αλλα γιατι τα εχω ζησει και ειναι εμπειριες. Χωρις τις γυναικες η ζωη του ανδρα ειναι βαρετη. Προσφερουν στην διακοσμηση, στο να μας ομορφαινουν το περιβαλλον και γυναικες με γνωσεις λειτουργουν πολυ πιο σταθερα και αποτελεσματικα απο πολλους ανδρες.

   Ας μη ξεχναμε και το αλλο, την χωρα ποιος της εχει φερει στο χειλος του γκρεμου; Τις περιουσιες του κοσμου ποιοι κουκουλοφοροι τις καταστρεφουν; Οι αναγκεφαλοι παντα ειναι οι ανηρηδες. Μπορει να εχουν μεγαλυτερο εγκεφαλο αλλα ειναι γεματος κουκουτσια!!! Ισως αν δειναμε την ευκαιρεια να μας κυβερνησει μια γυναικα να ειχαμε πολυ καλυτερα αποτελεσματα!

   Να ειστε καλα!

 31. menia Says:

  το γεγονός ότι είσαι πειστικός και ικανός στον λόγο, με αποτέλεσμα να έχεις πείσει πολλούς ανθρώπους πάνω στο θέμα δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο…και μου φαίνεσαι αρκετά αλαζονικός και υπερόπτης για να πιστέψω οτιδήποτε μου λες, ούτως ή άλλως…μάλλον έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου…όχι ότι είναι και κακό…είναι αυτό που σου δίνει αυτοπεποίθηση και σε κάνει ισχυρογνώμων και συνεπώς πειστικό…ωστόσο, επειδή κι εγώ έχω πίστη στην νοημοσύνη μου, δεν με πείθεις…
  και το γεγονός ότι η κ. Αρβελερ είναι σημαντικό και μορφωμένο άτομο και μπορεί να έχει κάνει πολλά (λεπτομέρειες δεν ξέρω, το παραδέχομαι…) δεν σημαίνει ότι όλες οι απόψεις της είναι σωστές και δεν σηκώνουν αντιρρήσεις…με εκπλήσσει, ωστόσο, πώς μια τόσο επιτυχημένη γυναίκα πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες…
  τέλος πάντων…χαίρομαι πάντα να ακούω κι άλλες απόψεις…και η συζήτηση μαζί σου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα…ελπίζω να τα ξαναπούμε…

 32. trapalis athanasios Says:

  Δωσανε ευκαιρια οι Αγγλοι στην κυρια Θατσερ και τους εφερε το οικονομικο χαος με την πολιτικη της.Εαν δεν ειχαν βρει τα πετρελαια στην βορεια θαλασσα (μαζι με τους Νορβηγους) θα ησαν τωρα σε χειροτερη μοιρα απο εμας.Επι πλεον ηταν αμεση υπευθυνη για τον πολεμο στα Φωκλαντ εναντιον της Αργεντινης οπου αν δεν βοηθουσαν τους Αγγλους οι Αμερικανοι(κρυφα και ποικιλοτροπως,οπως με τις δορυφορικες πληροφοριες που τους παρηχαν) ποιος ξερει αν η τελικη εκβαση του πολεμου θα ηταν υπερ της Αγγλιας.Ηδη οι απωλειες τους ησαν μεγαλες.Δωσανε ευκαιρια οι Ινδοι στην κυρια Γκαντι και μετα ενα διαστημα την δολοφονησαν εννεκα της καταστροφικης για την χωρα τους πολιτικη που ακολουθουσε.Εκει ειναι τριτοκοσμικοι και παρ ολη την ειρηνοφιλη ιδεολογια της θρησκειας τους δεν στηνουνε δικαστηρια και μετα να εκτελουνε στο γουδη τους εξη υπευθηνους για την Μικρασιατικη καταστροφη οπως καναμε εμεις την δεκαετια του 20.Εκει εχει μπαμ και κατω.Δωσανε την ευκαιρια οι Ουκρανοι σε μια γυναικα για πρωθυπουργο πριν μερικα χρονια(νεα και ωραια).Που ειναι τωρα αυτη η γυναικα?Την καθεραισανε και τωρα ειναι φυλακη για οικονομικες ατασθαλιες εναντιον της χωρας.Κατι δηλαδη σαν θυληκος Τσοχατζοπουλος.Τι αλλο να πω για γυναικες αρχηγους κρατων?Πρεπει δηλαδη και εμεις εδω στην Ελλαδα να κανουμε τετοια επικινδυνα πειραματα?Εκτος αν εννοεις την Αμερικη.Εκει δεν παιζει ρολο ποιος θα ειναι προεδρος.Μην εκπλαγεις αμα δεις εκει προεδρο τον Συλβεστερ Σταλλονε η τον Σβαρτσενεγκερ η την Οπρα.Ηδη εχει χρηματισει προεδρος ενας ηθοποιος(Ρηγκαν) και κυβερνητης της Καλιφορνιας ο Σβαρτσενεγκερ.Εκει θα κολλησουν οι Αμερικανοι?Εκει ο προεδρος ειναι ενα τελειως διακοσμητικο στοιχειο που δεν σχεδιαζει και αποφασιζει για τις τυχες του κρατους.Εκει μπορουν να βαλλουν οποιον η οποια γυναικα θελουν.Εδω ομως ο πρωθυπουργος παιζει με τις τυχες, τις ζωες,τις περιουσιες και το μελλον των παιδιων αυτης της χωρας.Ενα η περισσοτερα λαθη στην διαχειρηση και παμε ολοι κατα διαβολου, οπως και εχει ηδη συμβει εδω.Αν θελεις εσυ η οιοσδηποτε αλλος να αντιληφθεις το τι θα συμβει στην Ελλαδα στην περιπτωση που θα γυρισουμε στην δραχμη κανε κλικ στην ακολουθη διευθυνση η οποια ειναι γραμμενη απο ειδικο στα θεματα αυτα.http//www.nooz.gr/economy/ti-simainei-i-nea-draxmi Διαβασε το προσεκτικα και ολοκληρο και θα σου σηκωθει η τριχα για το τι περιμενει τους Ελληνες αν παμε στην νεα δραχμη την οποιαν τοσο διακαως υποστηριζουν ορισμενοι ανευθυνοι,λαικιστες,αλλοπροσαλλοι και επικυνδυνοι πολιτικοι οπως ο Τσιπρας.Και ενα τελευταιο.Ο Τσιπρας δεν προκειται να βγει με τιποτα διοτι ο Ελληνας παρολη την βλακεια, την ασχετοσυνη και την επιπολαιοτητα που τον διακρινει συγκρινομενος με τους βορειοευροπαιους,κατι που το ξερω εξ ιδιων εννεκα της πολυετους παραμονης μου στην βορεια Ευρωπη σαν φοιτητης στην αρχη και μετεπειτα σαν εκπαιδευτικος στην Σουηδια οπου συνεκρινα τους βορειους λαους με εμας,τελικα θα λογικευτει και θα πραξει το σωστο στις επομενες εκλογες.Το οτι δεν προκειται να βγει ο Τσιπρας(ΣΥΡΙΖΑ) φαινεται και απο τα σημερινα γκαλοπ οπου η ΝΔ τον υποσκελισει αρκετα και επεται και συνεχεια.Ομως παιρνοντας το χειροτερο σεναριο οπου ο Συριζα βγαινει πρωτο κομμα,παιρνει τις 50 χαριστικες εδρες και σχηματιζει κυβερνηση,υπαρχει η μεγαλη πιθανοτητα να ξυπνησω ενα πρωι υπο τον τρομακτικο ηχο που αφηνουν τα αρματα μαχης οπως το πρωι της 21ης Απριλιου του 1967 οπου τα ειδα απο το παραθυρο μου σε μια ατελειωτη ουρα να εχουν βγει απο το στρατοπεδο των μαυροσκουφηδων στο γουδη(εκει εμενα τοτε)και να πηγαινουν προς το κεντρο της Αθηνας.Διοτι κακα τα ψεματα.Η πραγματικη εξουσια σε μια χωρα δεν ειναι οι πολιτικοι με τα κουστουμακια τους αλλα ο στρατος με τις δυναμεις του και τα οπλα του.Κι εαν παρ ελπιδα συμβει κατι τετοιο(το λενε πολλοι) τωρα θα υπαρχει και η οικονομικη κριση(πτωχευση) που θα κανει τα πραγματα πολυ χειροτερα διοτι το 1967 δεν υπηρχε οικονομικη κριση κι το θεμα ηταν μονον πολιτικο.

 33. heliotypon Says:

  >Αθ. Τράπαλης: Αδερφέ δεν ξέρω την ηλικία σου. Υποψιάζομαι ότι δεν απέχουμε πολύ. Πάντως μου θυμίζεις έντονα τον πατέρα μου που είχε απολύτως αποκρυσταλλωμένες απόψεις και την πεποίθηση ότι ήταν πάνσοφος! Συχνά έλεγε δύο φράσεις που με έκαναν (μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών του, να γίνω το αρνητικό του): “Εγώ είμαι ο θεός επί τη ς γης και όποιος μιλάει μαζί μου πρέπει να είναι έρμαιο των σκέψεών μου. Κρατώντας τα θετικά του (τιμιότητα και ειλικρίνεια) απέρριψα κάθε άλλη του ιδιότητα και έγινα ό,τι (καλό ή κακό) είμαι…

 34. trapalis athanasios Says:

  Μενια ,μολις τωρα ειδα το post σου διοτι ημουν Απασχολημενος με το προηγουμενο που εγραφα.Λοιπον στο θεμα του οτι ειμαι ισχυρογνωμων,αλλαζονικος και υπεροπτης επεσες εξω.Στο θεμα οτι εχω μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μου επεσες εν μερει εξω.Εχω οση μου αρμοζει διοτι εγω ξερω ποιος ειμαι και αυτοι που με ξερουν καλα.Στο θεμα της αυτοπεποιθησις επεσες μεσα.Πραγματι εχω μεγαλη αυτοπεποιθηση στις δυναμεις μου οπως και ο καθενας πρεπει να εχει στην ζωη.Αλλαζων δεν ειμαι παντως.Παντως χαιρομαι που τα βρηκες ενδιαφεροντα αυτα που γραφω αν και δεν συμφωνεις με ορισμενα.Ο καθενας εχει δικαιωμα στις αποψεις του.Τιποτα δεν ειναι απολυτο,εκτος απο τα μαθηματικα και τους φυσικους νομους.Σιγουρα θα τα ξανα πουμε! Ξεχασα κατι .Υπαρχει καποιο ατομο σε αυτο το blog που δεν καταλαβα σε ποιο γεννος του ανθρωπινου ειδους ανηκει.Το μονο που μου θυμιζει ειναι τα windows του υπολογιστη μου.

 35. trapalis athanasios Says:

  Ηελιοτυπον,δεν ξερω γιατι στενοχωρηθηκες με το προηγουμενο η ισως με τα προηγουμενα σχολια μου.Δεν νομιζω να εχω γραψει ανακριβειες για κατι .Οταν καποιος υποστηριζει την γνωμη του ειναι υποχρεωμενος να φερει οτι στοιχεια εχει.Εγω οσες φορες εχω επεμβει στο παρελθον για να κανω καποιο σχολιο σε καποια αναρτηση σου,εαν θυμασαι και εαν ανατρεξεις στα περασμενα,θα δεις οτι για μονον ακρως σοβαρες αναρτησεις σου εχω πει την γνωμη μου και την εχω υποστηριξει διοτι για κατι που δεν το γνωριζω δεν ανοιγω το στομα μου καθολου εν αντιθεσει με την συντριπτικη πλειοψειφια των Ελληνων οι οποιοι ειναι ξερολες!Ο Τραπαλης Αθανασιος δεν ειναι ξερολας heliotypon και ειμαι σιγουρος οτι το γνωριζεις.Οταν γραφω εχω μια ευθυνη για αυτα που υποστηριζω και γι αυτο γραφω το πραγματικο μου ονομα και οχι ψευδωνυμο.Στο κατω κατω εχω ενα ονομα στην κοινωνια εννεκα των βιβλιων που εχω γραψει και των σφοδροτατων κριτικων που εχω κανει για καποιους Αμερικανους “καθηγηταραδες” οπως και για τον κ.Νανοπουλο τον κοσμολογο.Ακομη και για τις ιδεες του Σωκρατη και του Καζαντζακη.Οπως και να το κανεις ειμαι αρκετα γνωστος ακομη και στο Internet.Σε χλιαρες αναρτησεις που εχεις κανει δεν γραφω κανενα σχολιο διοτι δεν με ενδιαφερουν και ασχολουμαι μονον με σοβαρα θεματα της ζωης.Ειμαι σιγουρος οτι το γνωριζεις και αν δεν το θυμασαι πατα το ονομα μου στα ελληνικα η στα αγγλικα στο Google και θα δεις κατα ποσο εχω δικιο.Δεν γνωριζω τι γνωσεις ειχε ο πατερας σου αλλα το δικο μου βιογραφικο θα πιασει ενα ολοκληρο “σεντονι”.Παντως αν σε στενοχωρει τοσο πολυ που εγραψα ορισμενα σχολια στο Blog σου και ειπα την γνωμη μου τεκμηριωμενη και στα ορια της ευπρεπειας μπορεις να μου το πεις και σου υποσχομαι οτι δεν προκειται να με ξαναδεις στο Blog σου διοτι εχω μια αυτοεκτιμηση και μια αξιοπρεπεια στην ζωη.Τουλαχιστον αυτη την ανατροφη πηρα απο τους δικους μου και θα την κρατησω μεχρι τελους.

 36. heliotypon Says:

  >Ath. Trapalis: Αδερφέ, κάθε άλλο παρά ενοχλούμαι από τα σχόλιά σου. Μακρυά από μένα η ενόχληση από τον ελεύθερο λόγο. Εδώ δεν έχω ενοχληθεί από υβριστικά σχόλια. άλλων, που έχουν γραφτεί εδώ και θα με ενοχλούσαν τα δικά σου που και ευπρεπή είναι και σοβαρά; Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις και τις ικανότητές σου, αλλά σου εξέφρασα, με κάθε ειλικρίνεια. πού με παρέπεμψε ο λόγος σου. Σχετικά με τις θέσεις που διετύπωσες, έχω τη γνώμη ότι είναι κάπως δογματικές και όχι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Βασίζονται, όπως τις διετύπωσες, στη θέση σου ότι είσαι σοβαρός άνθρωπος και γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι είναι έτσι, αλλά υπάρχουν και περί του αντιθέτου απόψεις, που εκφράζονται από εξ ίσου σοβαρούς ανθρώπους. Επειδή τέτοια θέματα δεν είναι δεκτικά εργαστηριακής ή υπολογιστικής δοκιμασίας, συνήθως παραμένουν στον χώρο της φιλοσοφικής θεώρησης, όπου κάθε άποψη είναι σεβαστή μεν, όχι υποχρεωτικώς αποδεκτή δε.

  ‘Οσο για το πρόσωπο που υπονοείς, σε διαβεβαιώ ότι πρόκειται για άτομο απόλυτα συγκροτημένης προσωπικότητας και υψηλού διανοητικού επιπέδου. Δεν επεκτείνομαι στο θέμα του φύλου του γιατί είναι δική του επιλογή να το αποκαλύψει ή όχι.

 37. ViSta Says:

  Αν ο λόγος γίνεται για μένα να απαντήσω πως είμαι κάτοχος XX χρωματοσωμάτων, άρα γυναίκα.

  Παρεμπιπτόντως ο παραλληλισμός του ψευδωνύμου με το αποτυχημένο λειτουργικό σύστημα ομολογώ με έβαλε σε σκέψεις. Είναι παλιό (το ψευδώνυμο) και λογοπαίγνιο, ως συνδυασμός κάποιων προσωπικών στοιχείων με την λέξη vista, (view, βλέμμα, άποψη) .

  Heliotypon μήπως έφτασε η στιγμή ως γνήσιος Mac native να αναθεωρήσω; 🙂

 38. heliotypon Says:

  >Vista: Δυστυχώς οι γνώσεις μου στην πληροφορική δεν με βοηθούν να αντιληφθώ πλήρως το σχόλιό σου. Να αναθεωρήσεις τι; Το λειτουργικό σου; Συγνώμη για την άγνοια, αλλά …δική μου είναι κι αυτή και την αγαπώ… 🙂

 39. ViSta Says:

  το ψευδώνυμο φυσικά… το λειτουργικό για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια… όχι 🙂

 40. menia Says:

  αγαπητέ Αθανάσιε…
  1. αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα πράγματα…και μετά υπεργενικεύεις. το ότι ορισμένες γυναίκες δεν έχουν πράξει συνετά δεν σημαίνει ότι είμαστε όλες έτσι…
  2. οι άντρες που έχουν κάνει παρόμοια λάθη είναι κατά τεράστια αναλογία περισσότεροι…!!!
  οπότε το θέμα δεν έχει σχέση με το φύλο, αλλά με την ανθρώπινη φύση γενικά, η οποία τείνει πάντα να είναι εγωίστρια, αλαζονική και παρορμητική…
  και όσο για το πολιτικό κομμάτι…ας μην υπερβάλλουμε πια…όχι και στρατός!

 41. Trapalis Athanasios Says:

  Ο στρατος αγαπητη Μενια δημιουργειται σε καθε χωρα εδω και χιλιαδες χρονια οχι μονον για την προστασια της χωρας απο εξωτερικους αλλα και απο εσωτερικους εχθρους.Αυτο ειναι μια ιστορικη πραγματικοτητα και αναγκαιοτητα.Παντοτε υπηρχαν οι επαναστατες(καλως η κακως), οι προδοτες,οι κλικες κ.λ.π,Το επισημο κρατος,ασχετα του ποσον τυρρανικο και ολιγαρχικο ηταν, επρεπε αφ ενος μεν να φυλλαξει τα νωτα του αλλα και την ασφαλεια των πολιτων.Ο κυριος λογος ομως υπαρξεως του ηταν οι εξωτερικοι εχθροι.Σημερα τα κρατη διαθετουν σωματα ασφαλειας για την εσωτερικη ασφαλεια που λεγονται αστυνομιες.Επειδη ομως οι αστυνομιες σε μεγαλες και μαζικες εσωτερικες κρισεις δεν μπορουν να τα βγαλουν περα με τους επιτιθεμενους,γι αυτο εχουν δημιουργηθη κατι αλλα σωματα δυναμικοτερα με στρατιωτικη δομη ,πειθαρχια και εκπαιδευση που λεγονται Μ.Α.Τ.Αυτα ειναι για την καταστολη διαδηλωσεων, μικροεξεγερσεων,πασης φυσεως τραμπουκισμων.Στην πλατη γραφουν POLICE αλλα δεν ειναι αστυνομια.Ειναι στρατιωτικα τμηματα για εσωτερικες υποθεσεις.Θυμαμαι πριν μερικα χρονια επιτεθηκαν ακομη και σε αστυνομικους οι οποιοι ειχαν περικυκλωσει το υπουργειο οικονομικων στο Συνταγμα διαμαρτυρομενοι για τις απολαβες τους και κανοντες ακομη και τραμπουκισμους με την μαγκια που τους διακρινει.Η κυβερνηση κατεβασε τα Μ.Α.Τ. και τους επετεθησαν με δακρυγονα και τους διελυσαν.Ομως σε μια πολυ μεγαλης εκτασεως επεισοδιων που πιθανον να συμβουν ακομη και τα Μ.Α.Τ. δεν μπορουν να κανουν τιποτα.Πως θα διασφαλιστει η περιουσια , η ασφαλεια, η,τιμη και η ζωη των πολιτων?Εαν συμβει μια ατακτη χρεωκοπια(στην ουσια ατακτη η τακτικη το ιδιο πραγμα ειναι) τοτε αμεσως θα κλεισουν οι τραπεζες και ο κοσμος δεν θα μπορει να παρει τα χρηματα του,το μισθο του, την συνταξη του.Τα ραφια των σουπερμαρκετ θα αδειασουν σε μια ωρα αν δεν εχουν αδειασει απο τις προηγουμενες ημερες.Θα επικρατει πανικος και ο κοσμος θα επιτεθει για να σπασει τις τραπεζες και οχι μονον..Θα αρχισουν τα πλιατσικα στα μαγαζια και στα σπιτια απο εγκληματικα και μη εγκληματικα στοιχεια.Εδω ,σε μια ευνομουμενη πολη χωρις οικονομικη κριση εγινε ενα ηλεκτρικο μπλακ-αουτ επι δεκατρεις ωρες πριν απο τριαντα περιπου χρονια.Στην Νεα Υορκη της Αμερικης.Και συνεβη τις βραδυνες ωρες.Ξερεις ποσοι φονοι,ληστειες και βιασμοι γινανε σε δεκατρεις ωρες?Πολλες χιλιαδες!! Αυτα που περιεγραψα πιο πανω γινανε στην Αργεντινη πριν 10 χρονια οταν κυρηξε πτωχευση.Κατεβηκαν λοιπον τα τανκς να προστατευσουν τις τραπεζες και τους πολιτες.Οταν η κατασταση γινη εκρυθμη δεν ξερεις ποσο θα διαρκεση.Ο στρατος θα κατεβει στους δρομους και πρεπει να κατευει.Οταν ενα τεθωρακισμενο περναει στον δρομο με τον τεραστιο οπλισμο που φερει και με την επιβλητικοτη του προκαλει δεος και “το τοποιο ξεκαθαριζει αμεσως.”Η πτωχευση μπορει να ελθει αμα γινει σταση πληρωμων εντος αλλα και προς τα εξω.Πτωχευση μπορει να γινει αμα με τον ενα η αλλο τροπο αναγκαστουμε να παμε στην δραχμη.Και μπορει να μην γινει αμεσως αλλα μετα απο μερες η βδομαδες και ξαφνικα.Και ο μεγαλος κινδυνος η μαλλον ο μοναδικος για να παμε στην δραχμη ειναι να βγει πρωτο κομμα ο ΣΥΡΙΖΑ(Τσιπρας).Μπορει να λεει τωρα οτι θελει να μεινουμε στο Ευρω αλλα μπορει αργοτερα να τσακωθει με τους Ετρωπαιους καινα μας γυρισει στην δραχμη .Τωρα μαλιστα που θα εχουνε παρει τα μυαλα του αερα και θα εχει καβαλησει το καλαμι?Εδω τσακωθηκε τωρα που δεν ειναι τιποτα και εβριζε τον Ολαν οτι θα τον στειλει στο Μαροκο για διακοπες νακανει παρεα του Σαρκοζι .Ο ανθρωπος αν δεν ειναι,εγκιζει τα ορια της παρανοιας και ειναι ακρως επικυνδυνος για την χωρα.Και τωρα ερχομαι στο δια ταυτα.Οταν ο στρατος αναλαμβανει την εξουσια σε ενα κρατος δεν φευγει ευκολα και δεν παραδιδει την εξουσια στους πολιτικους αμεσως.Εξ αλλου σε ποιους πολιτικους να την παραδωσει?Σε αυτους που τα κανανε μανταρα?Βλεπεις πως το ενα φερνει το αλλο?Μην νομισεις οτι ειμαι κανενας προφητης,απλουστατα λιγο πολυ το εχω ξαναδει το “εργο”.

 42. menia Says:

  σέβομαι την εμπειρία σου και δεν αμφιβάλλω ότι αυτό είναι δυνατό…απλά δεν το θεωρώ πιθανό…
  αυτό που είναι πιθανό είναι το ΣΥΡΙΖΑ να έχει όντως ενθουσιαστεί με την μεγάλη επιτυχία που είχε στις τελευταίες εκλογές και να υπερβάλλει…αλλά δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι τόσο παράφρων, ώστε να αγνοήσει εντελώς την γνώμη του λαού, ο οποίος φυσικά και δεν θέλει να επιστρέψουμε στην δραχμή…ακριβώς γιατί μετά θα έχουμε φασαρίες.

 43. heliotypon Says:

  >menia: Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος. ‘Οσο ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι ήταν ο Α. Παπανδρέου που τον καταλάβαμε μάλλον αργά. Ο Τσίπρας το απέδειξε πολύ νωρίς και δεν δικαιούμαστε να το αγνοήσουμε αυτό. Αν πρέπει να τον χαρακτηρίσω θα τον έλεγα επιπόλαιο, μωροφιλόδοξο, άφρονα, αγενή, δημοκόπο, λαϊκιστή και με μειωμένη ευφυία. ‘Οποιος έχει ευφυία δεν προσπαθεί να χαϊδέψει τ’ αυτιά των ανθρώπων για να τους υποκλέψει την ψήφο. Ο πιό επικίνδυνος πολιτικός που έχει δείξει η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια. Και η ζημιά που θα κάνει δεν είναι αναστρέψιμη, γι’ αυτό και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τον βγάλουμε, γιατί όταν θα είμαστε στον γκρεμό θα είναι πολύ αργά για να επιστρέψουμε στη ραχούλα απ’ όπου κάναμε τη βουτιά!

 44. menia Says:

  τι να πω βρε heliotypon μου?
  ο καθένας έχει την άποψη του…
  και το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων ή όχι θα το μάθουμε σύντομα…όπως και σύντομα θα μάθουμε αν τελικά ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος ή οχι…
  θα περιμένουμε να δούμε, λοιπόν…

 45. menia Says:

  συγνώμη, ρε παιδιά, αλλά πρέπει να το πω…με τρώει!!!
  είδατε το διαφημιστικό σποτ της ΝΔ???
  είμαι η μόνη που έγινε έξαλλη??? είμαι η μόνη που το θεωρεί ανεκδιήγητο???
  αν είναι δυνατόν…ποιος ηλίθιος το σκέφτηκε αυτό το πράγμα???
  δηλαδή όταν εμείς ήμασταν στο δημοτικό και μας έλεγε η δασκάλα ή ο δάσκαλος ότι είμαστε στην Ευρωζώνη νιώθαμε μια χαρά…μια ψυχική ανάταση!!! ενώ αν μας έλεγαν ότι δεν ήμαστε θα μας έπιανε κατάθλιψη!!!
  τι αηδίες είναι αυτές???
  ένα έχω να πω…ντροπή σε αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα για αυτή τη διαφήμιση…ποντάρουν στην αγάπη των γονέων για τα παιδιά τους και προσπαθούν να τους συγκινήσουν…να πατήσουν στο φιλότιμο…ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ούτε σταγόνα!
  ελπίζω να μην πείστηκε ψυχή από αυτό το έκτρωμα!!!
  τς τς τς…
  τα φιλιά μου…:)

 46. heliotypon Says:

  >menia: Φριχτό είναι το σποτ και κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται αυστηρώς να χρησιμοποιούν παιδιά σε διαφημίσεις. Πρόκειται για εκμετάλλευση της αγάπης και στοργής που κάθε (έ, σχεδόν) ενήλικος τρέφει για αυτά τα αθώα πλάσματα! Είναι σχεδόν τόσο ανήθικο όσο η παιδεραστία!

 47. menia Says:

  χαίρομαι που συμφωνείς…
  και…καιρό έχεις να κάνεις νέο post..
  τι συμβαίνει? :p

 48. heliotypon Says:

  >menia: Απλώς, δεν έχω κάτι να γράψω, που δεν το έχω γράψει μέχρι τώρα. Κάποτε νοιώθεις και κούραση από την οδυνηρή καθημερινότητα και αυτό δεν είναι ό,τι καλλίτερο για την έμπνευση… Σ’ ευχαριστώ που με παρακολουθείς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: