‘Αγρια Δύση (και ανατολή και νότος και βοράς)…


Στις περιόδους που, περιοχές του κόσμου, δεν είχαν κυβερνήσεις, όταν δεν υπήρχαν οργανωμένα συστήματα ασφάλειας, δηλαδή δεν υπήρχε αστυνομία, οι άνθρωποι φρόντιζαν για την άμυνά τους με τα μέσα που διέθεταν οι ίδιοι. Αυτό που σήμερα λέμε “έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους”. Στην άγρια Αμερικάνικη δύση, π.χ. ο έποικος δεν είχε άλλο τρόπο άμυνας από το πιστόλι ή την καραμπίνα του.

Αυτό σε πολιτισμένες κοινωνίες θεωρήθηκε (και είναι) αρνητικό, μιά και η διαδικασία της απονομής δικαιοσύνης, που ξεκινά από τη σύλληψη και φτάνει μέχρι την τιμωρία του ενόχου,  είναι πιο σωστή και πιο δίκαιη. Αυτό σε οργανωμένες κοινωνίες, είπαμε! Όταν, όμως, μιά κοινωνία έχει φτάσει σε ένα φριχτό χάλι, όταν δεν υπάρχει κυβέρνηση, αστυνομία, δικαιοσύνη, ή όταν όλα αυτά υπολειτουργούν μέχρι σημείου ανυπαρξίας, τότε ο πολίτης δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει τον νόμο στα χέρια του για να προστατέψει τη ζωή τη δική του και των αγαπημένων του και την περιουσία του.

Στην άγρια Ελληνική δύση (και ανατολή και βορά και νότο), όπου τα πάντα έχουν καταρεύσει, εκεί που κανείς δεν συγκρατεί τους εισβολείς-μετανάστες, εκεί που τα ναρκωτικά κυκλοφορούν επισήμως μπροστά στα μάτια μας και κάτω από τη μύτη των “αρχών”, εκεί που ανθρώπινη ζωή έφτασε να έχει την ίδια αξία που (δυστυχώς) έχει στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στη Σομαλία και σε “Τζουμχουρίες” της βόρειας Αφρικής, εκεί δεν μπορεί κανείς πολίτης να περιμένει προστασία από τις αρχές που (δυστυχώς) πληρώνονται γι’ αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Σ’ αυτήν, λοιπόν, την κόλαση της Ευρώπης, ο πολίτης έχει υποχρέωση να αυτοαμυνθεί.

Ο νεαρός φοιτητής, θύμα της καταρέουσας, τι λέω, της ανύπαρκτης πολιτείας, αναγκάστηκε να πιάσει το δίκανο. Το πόσο καλά έκανε είναι δύσκολο να το κρίνουμε από μακρυά, αλλά  έχουμε και τους χιλιάδες κατοίκους της Παιανίας που του συμπαραστάθηκαν έξω από το γραφείο του εισαγγελέα. Κακό πράγμα η απώλεια ανθρώπινης (και όχι μόνο) ζωής, αλλά ακόμα πιο κακό η απώλεια της, επίσης ανθρώπινης, ζωής του θύματος του κακοποιού. Το ότι ο (νεκρός πλέον) κακοποιός είχε οικογένεια με 4 παιδιά που δεν μπορούσε ίσως να θρέψει δείχνει  ακόμη μία φορά το πρόσωπο της απάνθρωπης και διαλυμένης κοινωνίας και κράτους αυτής της χώρας .

Αν, (ο μη γένοιτο) σε μιά εβδομάδα έχουμε κανέναν ανόητο και επιπόλαιο νεανία να μας κυβερνά, προβλέπω να πραγματοποιούνται καταστάσεις όπως αυτή που περιέγραψα σε παλιά μου ανάρτηση

Advertisements

14 Responses to “‘Αγρια Δύση (και ανατολή και νότος και βοράς)…”

 1. Eνας απλός αναγνώστης Says:

  Εδώ ο συνήθης Απλός Αναγνώστης.
  Καλημέρα,

  δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Οι καραμπίνες να΄ναι καλά.
  Βέβαια αμα συζητούσες με έναν ποινικολόγο, αλλιώς θα σου τα έθετε. Οταν τα προβλήματα έχουν αρχίσει και μας αφορούν προσωπικά, κάθε άποψη και λογική ,ανατρέπεται.

 2. Anonymous Says:

  αν ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος, που είναι, τότε θα δούμε στιγμές απείρου κάλλους μετά τις εκλογές!

 3. tonia Says:

  καλε τι ελεγα στη προηγουμενη αναρτηση?! πω πω πω! με παραδεχτηκα τωρα! τα ειχα ξεχασει αυτα! χαχαχαχα!

 4. menia Says:

  δυστυχώς, μάλλον εκεί έχουμε φτάσει…
  θέλω να σχολιάσω δυο λέξεις…
  “Τζουμχουρίες”??? τι σημαίνει αυτό??? χαχαχα…
  και από την άλλη ανάρτηση…”μαστουροκαλούδια”? μου άρεσε ιδιαίτερα! 🙂
  αν και…ας μην υπερβάλλουμε…δεν θα τους κάνει και θεούς τους μετανάστες ο Τσίπρας…προσωπικά είμαι της άποψης να φύγουν οι παράνομοι μετανάστες, αλλά όχι με τον τρόπο της ‘ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”…άνθρωποι είναι κι αυτοί…
  με εκπλήσσει που δεν σχολίασες το γεγονός με τον κ. Κασιδιάρη, παρεμπιπτόντως…(ανάβω φωτιές τώρα…αλλά δεν πάει στο καλό?? :p)
  τα φιλιά μου…

 5. ΣΠ Says:

  Oχι, όχι, το ‘χεις χάσει τώρα. Κάθε ζωή έχει την ίδια αξία και η αυτοδικία δεν προβλέπεται από το Νόμο (ούτε τη γραπτή νομοθεσία ούτε τον ηθικό νόμο των σύγχρονων δυτικών ανθρώπινων κοινωνιών).
  Άλλωστε εδώ δεν είχαμε αυτοάμυνα. Βγήκε από το σπίτι του και τους κυνήγησε.

 6. heliotypon Says:

  >’Ενας απλός αναγνώστης: Δεν διαφωνώ. Αν το δεις νομικά το θέμα έτσι όπως θα το έλεγε ο ποινικολόγος είναι, αλλά η εφαρμογή των νόμων προϋποθέτει και ύπαρξη ενεργών μηχανισμών εφαρμογής τους. ‘Οταν αυτοί έχουν διαλυθεί δεν βλεπω πώς μπορεί να ισχύουν οι ίδιοι νόμοι. Σκληρή η πραγματικότητα αλλά αυτή είναι…

  >anonymous: Δεν είναι ηλίθιος. Ανώριμος είναι. Δεν πέρασε από τις διαδικασίες της αναγέννησης και του διαφωτισμού της Ευρώπης, γιατί τότε ήταν υπήκοος του σουλτάνου και υποκείμενο του θρησκευτικού σκοταδισμού που, τι ειρωνία, ονομάζεται και “ορθοδοξία”!

  >tonia: Είδες που σου τα θύμισα! 🙂

  >menia: “Τζουμχουρία” ή “Τζουμχουρίγια” είναι η αραβική λέξη για τη δημοκρατία. Και βέβαια οι δημοκρατίες της Β. Αφρικής μόνο στο όνομα είναι τέτοιες… Τα “μαστουροκαλούδια” είναι δική μου λέξη. Αν σου άρεσε μάλλον πετυχημένη είναι… ‘Οπως κατάλαβες το κείμενο της παλιάς ανάρτησης έχει αρκετά σκωπτικά στοιχεία. Δεν υποστήριξα, ούτε στη σκέψη μου, τις μεθόδους της Χ.Α. Να επιστρέψουν στις χώρες τους οι άνθρωποι, αρτιμελείς και υγιείς, να βρουν εκεί το βήμα τους για καλλίτερη ζωή. ‘Αλλωστε εμείς χάνουμε την δική μας καλή ζωή, πώς να την εξασφαλίσουμε σε άλλους; Για τον Κασιδιάρη τι να γάψω; Το θέμα εξαντλήθηκε από όλες τις κατευθύνσεις. Και τι να πεις για τους υπανθρώπους που γεννά ο φασισμός; Παλιό το θέμα!

  >ΣΠ: Φυσικά και δεν προβλέπεται από τον νόμο η αυτοδικία (τα γράφω άλλωστε κι εγώ αυτά). Το ερώτημα είναι τι κάνουμε όταν παραλύουν οι νόμοι και η εφαρμογή τους. Και ναι μεν τον κυνήγησε, αλλά για σκέψου σε τι ψυχολογική κατάσταση βρέθηκε να βλέπει τον κακοποιό με το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του! Δεν “ανάβουν τα λαμπάκια” σε τέτοιες περιπτώσεις; Για μετάφερέ το στον εαυτόν σου…

 7. ΣΠ Says:

  Ε, ΟΚ, εν βρασμώ ψυχής λέει το κατηγορητήριο. Φονιάς πάντως εξακολουθεί να είναι και αυτοάμυνα δεν ήταν.
  Επίσης, ο λαός της Παιανίας μπορεί να του επιφυλαξε υποδοχή ήρωα, αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτε. Ο λαός ψήφισε Χρυσή Αυγή, ο λαός επευφημεί τον Κασιδιάρη για το ξύλο που έριξε, ο λαός θέλει τον Τσίπρα για να κρατικοποιήσει τα πάντα και να μας κάνει όλους πλούσιους.

 8. ViSta Says:

  Τέτοια λέγε για να αρχίζω να ανησυχώ ιδιαίτερα για την ζωή της μητέρας και της αδερφής μου στην Ελλάδα…

 9. heliotypon Says:

  >ΣΠ: Αναμφίβολα. Πάντως πρέπει να βλέπουμε και τα κίνητρα και τις αιτίες. Δεν παίρνει κανείς ένα δίκανο να σκοτώσει κάποιον, στα καλά καθούμενα, αν δεν βρίσκεται υπό κάποιο καθεστώς φόβου, αγανάκτησης, θυμού. Ναι, δεν ήταν αυτοάμυνα. Το κύριο θέμα είναι πού πηγαίνουμε με την εισαγόμενη εγκληματικότητα που φέρνει ως αντίδραση και την εγκληματική ενέργεια. Η ψυχραιμία δεν είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και η ψυχολογία έχει να μας πεί πολλά για τέτοιες περιπτώσεις.

  >Vista: Κανείς μας δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα εμπλακεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Κάποια προληπτικά μέτρα μπορεί να είναι αποτρεπτικά (πόρτες ασφαλείας, κάγκελα, προσοχή στηνέξοδο από τράπεζες, φύλαγμα της τσάντας στο αυτοκίνητο, κ.α.).

 10. StellaFox Says:

  το ξανάβαλλα αυτο το”reply” αλλά ο blogger, είχε άλλη άποψη κ το σβησε…. (!)
  Ελεγα ,οτι “ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΒΙΑ” (παρτο σαν τιτλο αυτο)
  ισως είμαι η μοναδική στην πατρίδα μου, που κατάφερα, να ΜΗΝ
  ΔΩ ΠΟΤΕ το σκηνικό με την Κανέλη αλλά κ αυτό με τον νεαρο.
  Και μόνο που το έμαθα , αρρώστησα.
  Παρ’ όλα αυτα, εχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται, επανηλλειμένως, οτι ΑΝ ήμουν άντρας,
  ΘΑ ΤΟΝ ΕΊΧΑ ΦΥΤΕΨΕΙ, τον χ, ψ Κασιδιάρη…..
  Ειναι πολύ δύσκολη , φίλε μου, η στιγμή που σου γυρνάει το μάτι ανάποδα…..Πολύ δύσκολη για να την αντρέψεις.
  Και ελάχιστοι από εμάς, δεν το χουν “παιδέψει” τόσο το μυαλό τους για να κερδίσουν αυτήν την μάχη…..
  Ειμαστε τόοοοοοσο “μικροί”….. για να μην πω τιποτε άλλο.

 11. StellaFox Says:

  SORRY, πολύ δύσκολη για να την ανατρέψεις… (ήθελα να γράψω)

 12. heliotypon Says:

  >StellaFox: Η βία είναι έμφυτη στον άνθρωπο και μόνο με την παιδεία μπορεί να τιθασευτεί. Βέβαια υπάρχουν και οι ακραίες περιπτώσεις όπου άνθρωποι φτάνουν στα άκρα, κάτω από ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, έστω και αν έχουν παιδεία. Π.χ. αν κάποιος πειράξει αγαπημένα πλάσματα (π.χ. παιδιά) και του ανθρώπου με τον πιο υψηλό βαθμό παιδείας εύκολα μπορεί να φτάσει αυτό στα άκρα βίαιης αντίδρασης. Αλλά να λειτουργήσεις βίαια σε μιά τηλεοπτική εκπομπή, όπως στην περίπτωση του Κασιδιάρη, αυτό είναι ένδειξη εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου. Και βέβαια αυτό είναι αναμενόμενο από την γνωστή νοοτροπία του εν λόγω!

 13. ΣΤ Says:

  >ΣΠ.Νομιζα οτι ειχα δει ανοητους και βλακες στην ζωη μου αρκετους.Εσυ ομως κατεριψες καθε προηγουμενο.Η νοημοσυνη σου ευρισκεται στο επιπεδο της αμοιβαδας.Γι αυτο το λογο δεν σε θεωρω homo-sapiens(ανθρωπινο ον) αλλα πρωτοζωο και διερωτομαι τι κανεις εδω. >StellaFox.Δεν ειμαστε πολυ μικροι αλλα εσυ εισαι πολυ μικρη γιατι ζεις στην κοσμαρα σου ακομη.Και προσεξε μην μπει κανενας αλβανος η αλλος λαθρομεταναστης στο σπιτι σου και σε “φυτεψει” κανονικα.

 14. menia Says:

  α…συγνώμη…δεν το είχα δει…
  σε ευχαριστώ που με διαφώτισες πάνω στις άγνωστες λέξεις που είχα…ακολουθώντας το blog σου, έχω διευρύνει το λεξιλόγιο μου!!! 😛
  την άποψη σου για την μεταχείριση των λαθρομεταναστών την υποστηρίζω απόλυτα…ας φύγουν, αλλά ως άνθρωποι, όχι ως κομμάτια κρέας…
  όσο για τον κ. Κασιδιάρη…όντως παλιό το θέμα, πλέον…
  Υ.Γ. προς τι η εχθρότητα και η αγένεια, ρε ΣΤ…τι έπαθες?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: