Η Ισλαμική βία και η δύση…


Ως γνωστόν σε όσους με παρακολουθούν τακτικά (αν έχουν μείνει κάποιοι…) ότι είμαι αντίθετος στην ύπαρξη θρησκειών, όλων των θρησκειών και συχνά έχω τονίσει το πόσο καταστροφικός θεσμός είναι η θρησκεία για την ανθρωπότητα. ‘Ενα από τα πολύ έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά της θρησκείας είναι ο φανατισμός που συχνά προκαλεί στους οπαδούς. Οι περισσότερες σύγχρονες θρησκείες περιέχουν φανατισμό και περισσότερο η θρησκεία του Μωάμεθ. Δεν ξέρω αν ο φανατισμός διδάσκεται και υπαγορεύεται από τις διδαχές του μουσουλμανισμού ή αν προέρχεται από το χαμηλό μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των ισλαμικών χωρών, αλλά ενώ ο θρησκευτικός φανατισμός φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση στη δύση και σε άλλα μέρη του κόσμου, εδώ και πολλά χρόνια, ο ισλαμικός φανατισμός βρίσκεται σε έξαρση. Σίγουρα ενισχύεται και από το χαμηλό επίπεδο, καθώς και από την ανισότητα βιωτικού επιπέδου με τη δύση και την ‘Απω Ανατολή, αλλά το θέμα είναι ότι σοβαρές μουσουλμανικές αρνητικές συμπεριφορές εστιάζουν και αναφέρονται στη θρησκεία. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές είναι το νέο αιματοκύλισμα που προκαλούν οι μουσουλμάνοι πολλών περιοχών του κόσμου, με αιτία μιά ταινία που θεώρησαν προσβλητική για τη θρησκεία τους. Στη δύση τέτοιες συμπεριφορές έχουν, πλέον, περιοριστεί πολύ, για να μην πω ότι είναι αδιανόητες.

Βέβαια, οι μουσουλμάνοι έχουν και άλλους λόγους να εχθρεύονται τη δύση, μιά και σε μεγάλη έκταση έχουν διαπραχτεί μεγάλες αδικίες σε βάρος τους και οι δυτικοί έχουν εκμεταλλευτεί τους μουσουλμάνους με διαφόρους τρόπους. Το μίσος των μουσουλμάνων, θωρακισμένο και με τις θρησκευτικές τους επιταγές, μαζί με τον φανατισμό που τους προκαλεί (αν δεν απαιτεί) η θρησκεία τους, ξεσπάει προς δικαίους και αδίκους και με ανήκουστες πράξεις βίας. Η διαφορά με τη δύση είναι ότι η στη δύση η βία είναι οργανωμένη σε κρατικό επίπεδο (βλέπε εισβολή στο Ιράκ, επίθεση στον Γκαντάφι, εισβολή στο Αφγανιστάν, κ.α.) ενώ στο Ισλάμ η βία είαι υπόθεση του καθενός πολίτη να την εξασκήσει εναντίον των υποτιθέμενων εχθρών. Κι αν μεν η βία είχε καθαρά πολιτική έννοια, για την υπεράσπιση των πατρίδων τους και των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, θα ήταν δικαιολογημένη αν όχι επιβεβλημένη. Δυστυχώς η βία αυτή δεν έχει πολιτική χροιά, αλλά αρχίζει και τελειώνει σε θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία τους. Φριχτή βία εξασκείται και στις μεταξύ τους σχέσεις (Σουνίτες-Σηίτες, ίσως και μεταξύ άλλων), για θρησκευτικές διαφορές μέσα στην ίδια θρησκεία, όπως κάποτε μεταξύ καθολικών, ορθοδόξων και διαμαρτυρομένων στη δύση.

Πάντως και το Κοράνι δεν είναι ένα αθώο βιβλίο και περιέχει πολλές επιταγές που είναι αδιανόητες για τον σύγχρονο (δυτικό) κόσμο. Η σκλαβιά και η καταπίεση της γυναίκας, οι ποινές για “σεξουαλικά εγλήματα (κατά το Κοράνι”), το μίσος εναντίον των αλλοθρήσκων καθώς και ένα πλήθος αδιανόητων διατάξεων που αποτελούν τον ηθικό ΚΑΙ νομικό κώδικα του Ισλάμ προκαλούν φρίκη στον δυτικό άνθρωπο. Εδώ θα βρείτε μετάφραση πολλών τέτοιων επιταγών. Σας παραπέμπω με την επιφύλαξη για την ακρίβεια και αλήθεια της μετάφρασης, μιά και είναι δοσμένη από δυτικούς, προφανώς αντιτιθέμενους στο Ισλάμ.

Το μεγάλο πρόβλημα για τη δύση είναι η προϊούσα εισβολή μουσουλμάνων στις χώρες της Ευρώπης και τις πολιτείες της Β. Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδά) και την Αυστραλία η προσπάθεια εισαγωγής των δικών τους ηθών και εθίμων στις χώρες που τους φιλοξενούν. Οι εντολές του “προφήτη” τους επιβάλλουν να εξισλαμίσουν όλον τον κόσμο και αυτό φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν με κάθε τρόπο. Ο ρυθμός αναπαραγωγής μουσουλμάνων σε συνδυασμό με τους χαμηλούς αντίστοιχους ρυθμούς των δυτικών, σύντομα θα τους δώσει πληθυσμιακή υπεροχή και την συνέχεια την φαντάζεστε…

Στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες διάδοσης της θρησκείας τους και απ’ ό,τι φαίνεται έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τους πρώτους πιστούς. Εδώ θα βρείτε τον ιστότοπό τους στα Ελληνικά και μιά περιήγηση θα σας διαφωτίσει για τις επιδιώξεις τους. Πριν πολύ χρόνο είχα μπει στο μπλογκ ενός νεαρού μουσουλμάνου που έκανε από κει προπαγάνδα και άφησα σχόλιο με ερωτήματα σχετικά με την εκφραζόμενη βία του ισλαμ. ‘Οπως ξέρετε δεν είμαι ποτέ επιθετικός σε όσα γράφω. Ο νεαρός έσβησε το σχόλιό μου και μου απάντησε με διάφορες αρλούμπες στο e-mail που του έστειλα!

Advertisements

10 Responses to “Η Ισλαμική βία και η δύση…”

 1. Anonymous Says:

  όταν διάβασα το βιβλίο του Ρούσντι, χρόνια αφότου “τον κυνηγούσαν”, ε, δεν κατάλαβα τίποτα. Μου φάνηκε οτι με είχαν πιάσει κορόϊδο και οτι στήθηκε ένα πρώτης τάξεως pr θεατράκι για να τον προωθήσουν. Ούτε τον σκότωσαν ούτε τίποτα. απορώ γιατί στην ευχή μας τον ξανασερβίρουν ξαναζεσταμένο. ξαναζεσταμένο φαγητό τρώγεται; δεν τρώγεται.
  και αυτό με το βιντεάκι, τι πατάτα. βρέθηκαν μερικοί φανατικοί να παίξουν το παιχνίδι που θέλει δυο, και ασχολείται ένας πλάνητας ολόκληρος μαζί του.
  σάμπως έχουμε παρά χαζέψει εμείς οι άνθρωποι τελευταία. θα πάρω τον ντάγκας άνταμς μου και θα πάω για ύπνο στην άκρη του σύμπαντος.

 2. menia Says:

  οι μουσουλμάνοι είναι όντως τρομερά φανατικοί και η προσκόλληση τους σε ανούσιους “νόμους” μ ήταν πάντα ακατανόητη…
  η μουσουλμανική θρησκεία μ είναι πολύ αντιπαθής…
  όπως και η καθολική εκκλησία της Δύσης…μ φαίνεται αηδιαστικά “δήθεν”…
  λογικό μ φάνηκε που ο νεαρός αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο…η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων δεν ξέρει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, παρά μόνο με βία και ασυναρτησίες…
  πολύ ενδιαφέρον το post σου…σε ευχαριστούμε! 🙂

 3. vad Says:

  Ο φανατισμός έχει παντου τα ιδια χαρακτηριστικά και δεν εκφράζει καμιά πλειοψηφία,οι δικοι μας φανατικοί ακούν Καζαντζάκη και βγάζουν σπυριά,πριν απο χρόνια με τις γελοιότητες τους έκαναν διασημη μια συνηθισμενη ταινία του Σκορτσεζε,ανεβαζοντας την
  στα υψη απο εμπορική αποψη.Εκαψαν το βιβλιο του Ανδρουλάκη κι ο Μιμης βρεθηκε ξαφνικά στα ευπώλητα!
  Οι άλλοι με τις δικές τους γελοιότητες κάνουν διάση
  μη μια ταινια για το Μωάμεθ,για την οποία αλλιώς δε θα ήξεραν τιποτα ούτε οι σινεφίλ!
  Οι λίγοι δεν εκφράζουν τους πολλούς…μη νομιζετε οτι ολοι οι απεναντι ειναι ετοιμοι με μια χαντζάρα στο χερι να σφάξουν όποιον “άπιστο” βρεθει μπροστά τους…Η μέγιστη πλειοψηφία σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες έχει μοναδική εγνοια πώς να λαδώσει τ’αντεράκι της…όλα τ’αλλα ειναι για να ενθουσιάζονται οι επαναστάτες του “καναπέως” οτι όπου να’ναι ξεσπάει η επανασταση και για να εκμεταλλευονται αυτούς τους λαούς που δεν εχουν στον ήλιο μοίρα οι ντοπιοι και ξενοι κατεχοντες τα πετρελαια…

 4. Astero Says:

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Vad, ο φανατισμός είναι ίδιος απ’όπου και αν προέρχεται. Ας μην ξεχνάμε ότι, αν και όντως ο θρησκευτικός φανατισμός στο δυτικό κόσμο είναι σε ύφεση, οι χριστιανοί ευθύνονται για τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Επίσης, είναι βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μου οι πρόσφατες εικόνες Ελλήνων “χριστιανών” να ουρλιάζουν συνθήματα μίσους κατά των μεταναστών. Μπορεί η έκταση του φαινομένου να μην είναι τόσο μεγάλη, όμως δεν παύει να υπάρχει.

  That said, έχοντας ζήσει στη Μέση Ανατολή και άρα ανάμεσα σε μουσουλμάνους επί 3,5 χρόνια, δεν σταματώ ποτέ να εκπλήσσομαι από τον τρόπο που εξασκούν οι μουσουλμάνοι τη θρησκεία τους -τουλάχιστον εδώ, στα Εμιράτα, που ως γνωστόν οι άνθρωποι δεν ψωμολυσσάνε- και ο οποίος συνοψίζεται στο “ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή”. Κοινώς, ο καθένας μεταφράζει το κοράνι όπως του αρέσει, κρατάει αυτά που τον βολεύουν και στα υπόλοιπα σφυρίζει αδιάφορα. Όμως αυτό κάνουν και οι υποτιθέμενοι χριστιανοί, έτσι δεν είναι? Η μουσουλμανική θρησκεία είναι εκ φύσεως καταναγκαστική και αυτό με νευριάζει απίστευτα, καθ’ ότι συμφωνώ μαζί σου απόλυτα ότι οι θρησκείες είναι ίσως το χειρότερο κακό που έχει βρει την ανθρωπότητα, όμως με νευριάζει και το γεγονός ότι εδώ είσαι υποχρεωμένος να σέβεσαι τη θρησκεία τους σε σημείο παραλογισμού.

  Ακόμη και αν είσαι ξένος, στο ραμαζάνι απαγορεύεται να φας και να πιεις δημοσίως έως τη δύση του ηλίου ως ένδειξη -καταναγκαστικού- σεβασμού (τελευταία βγήκε νόμος που απαγορεύει την εργασία τις πιο ζεστές ώρες της μέρας κατά το ραμαζάνι επειδή μέχρι πρότινος είχαν τα έρμα τα Πακιστάνια να δουλεύουν όλη μέρα στις οικοδομές με 50 βαθμούς χωρίς νερό (!!!) και έπεφταν σαν τις μύγες), πρέπει να ντύνεσαι σεμνά, όπου και αν βρίσκεσαι ακούς από τις 4 το πρωί τις προσευχές του ιμάμη από τα μεγάφωνα, δεν υπάρχει αλκοόλ παρά μόνο στα ξενοδοχεία (που βολικά αποκλείονται από τις απαγορεύσεις γιατί τη θρησκεία πολλοί εμίσησαν, τα φράγκα ουδείς) και διάφορα άλλα τέτοια. Ας μη μιλήσουμε για πιο αυστηρές χώρες που σε αναγκάζουν να φοράς μπούργκα κι ας είσαι ξένη. Όμως ενώ απαιτούν σεβασμό, εκτός μουσουλμανικών χωρών έχουν την απαίτηση να λειτουργούν οι άλλοι βάσει του δικού τους παραλογισμού. Και είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει την ανοχή στο διαφορετικό με την αποδοχή μιας κουλτούρας που είναι φύσει σωβινιστική, ιδίως απέναντι στις γυναίκες.

  Κατά τη γνώμη μου κακώς υπάρχουν οι θρησκείες και -αν και τρέφω έντονη αντιπάθεια κατά του κομμουνισμού- η πιο εύστοχη περιγραφή είναι ότι αποτελούν “το όπιο του λαού” και θα είναι πάντα ένα όπλο στα χέρια των ισχυρών για να διαχειρίζονται τις κατώτερου μορφωτικού και βιωτικού επιπέδου μάζες. Όμως αφού υπάρχουν, τουλάχιστον ας περιορίζουμε όσο το δυνατόν τον εξαναγκασμό και τη μισαλλοδοξία τους -απ’όποια θρησκεία και αν προέρχονται.

  Σόρυ για το κατεβατό, εσύ επέμεινες στη διανόηση, εγώ είπα να μιλήσουμε για κώλους 😉

  • menia Says:

   πολύ σωστά τα λες…
   πριν 4 χρόνια, είχα πάει ταξίδι αναψυχής στην Τυνησία, στις αρχές του Σεπτέμβρη και επομένως, μέσα στο ραμαζάνι…και παρ’όλο που ήμουν μικρή, θυμάμαι ότι μ έκανε εντύπωση το πώς απαιτούν από σένα να σέβεσαι τη θρησκεία τους, σε παράλογο βαθμό…κατά το ραμαζάνι απαγορεύεται -εκτός από το να φας και να πιεις- και να καπνίσεις…και καθώς τριγυρίζαμε σε ένα παζάρι με τους γονείς μ…ο πατέρας άναψε ένα τσιγάρο…και ένας Τυνήσιος σηκώθηκε πάνω έξαλλος και είπε στον πατέρα μ ν σβήσει το τσιγάρο του…μιλάμε για τρελά πράγματα!
   τα χαιρετίσματα μου…

 5. ria Says:

  θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ανάρτησή σου.
  πράγματι οι μουσουλμάνοι ζουν εκατό χρόνια πίσω από τα βουβάλια.
  αν τις πετρελαιοπηγές τις εξουσίαζαν οι εβραίοι, θα κυριαρχούσαν στον κόσμο όλο. ευτυχώς μέχρι πριν από είκοσι χρόνια, ο τρόπος ζωής των μουσουλμάνων επέτρεπε στη δύση τη διαιώνιση της κατάστασης. όμως τώρα ακόμα και οι μουσουλμάνοι, απαιτούν. η τεχνολογία τους προσφέρει γνώση. και η γνώση βοηθά. η ημιμάθεια όμως καταστρέφει. και οι μουσουλμάνοι είναι ημιμαθείς. θεωρούν ότι άν διαβάσεις το κοράνι, είσια σοφός. ο φίλος μιας γνωστής οικογένειας, είναι μουσουλμάνος και μας τα έλεγε ο πατέρας της. είχε σκάσει ο άνθρωπος.
  πάντως εδώ τα πράγματα δεν είναι καλά. με τους αλλοδαπούς από τις πρώην ανατολικές χώρες, μπορείς να συννενοηθείς. υπάρχει κοινός κώδικάς. με τους μουσουλμάνους υπάρχει πολιτισμικό χάσμα και κάθε δίοδο επικοινωνίας δεν υφίσταται.
  οι πολιτικοί δεν καταλάβαίνουν το λάθος που κανουν με τις ιθαγένειες και κοιτούν τα ψηφαλάκια τους. θα έχουμε έντονο πρόβλημα όπως στην ελβετία, που ζήτησαν οι γυναίκες να φορούν μπούργκα όπως στη γαλλία και την αυστραλία. τουλάχιστον στην αυστραλία, ο πρωθυπουργός είχε τα κοτσια να φερθει πατριωτικά. εδώ οι δικοί μας είναι λαμόγια…

 6. vad Says:

  Αstero,εκει που ήμουν,οι περιορισμοί του ramadan δεν ισχύουν για τους ξένους,γενικα όμως απαγορευεται το ποτο(και στα ξενοδοχεία) και οι ξενες γυναικες δε φορούν αμάνικα στο δρόμο,ούτε μπουργκα ούτε μαντίλα βεβαιως,η μαντίλα ειναι υποχρεωτική μονο για τις ντόπιες…….

 7. Astero Says:

  @vad
  Δεν ξέρω που ήσουν, εγώ έχω μείνει 2,5 χρόνια στο Μπαχρέιν και σχεδόν 1 στα Εμιράτα. Το Μπαχρέιν ήταν πιο χαλαρό γενικά, μπούργκα δεν επιβάλεται να φοράς σε κανένα από τα δύο (εννοούσα τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν και κάποια άλλα κράτη όπως το Ιράκ όπου πρέπει να φοράς μαντήλα). Οι περιορισμοί του Ραμαζανιού για τους ξένους πάντως ίσχυαν και στα δύο, απλά στα Εμιράτα είναι πιο αυστηροί με την επιβολή τους, το Μπαχρέιν είναι λίγο μπάχαλο γενικώς με τους νόμους και τους κανονισμούς -ή τουλάχιστον ήταν, τώρα απ’ ότι ακούω με τις διαμάχες Σουιτών-Σηιτών έχουν ζορίσει λίγο τα πράγματα.

  @menia
  Ναι, ξέχασα το τσιγάρο, είναι που το έκοψα και έχω ένα λιγότερο λόγο να νευριάζω με τις απαγορεύσεις!

 8. vad Says:

  Αstero,πολλά χρόνια στο Χαρτουμ Σουδάν,
  http://apouro.blogspot.gr/2008/07/blog-post.html

 9. Christa Says:

  όπου υπάρχει φανατισμός,υπάρχει η άρρωστη ψυχή
  καλημέρα σε όλους-))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: