Αγώνες και παιχνίδια…


Επειδή με τη γλώσσα, όπως ξέρετε, έχω κάποια πετριά, συχνά “ψάχνω” τις λέξεις με τη σημειολογική τους έννοια και μερικές φορές ανακαλύπτω ενδιαφέροντα πράγματα. Ακούγοντας, λοιπόν, τους πάντες να αναφέρονται σε ποδοσφαιρικές συναντήσεις με τον όρο “αγώνας”, ενδιαφέρθηκα να μάθω τι λέξεις χρησιμοποιούν άλλοι λαοί για τις συναντήσεις αυτές. ‘Ετσι βρήκα ότι στις πιο γνωστές Ευρωπαϊκές γλώσσες οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις ονομάζονται “παιχνίδια” ή “ματς”.  Το παιχνίδι είναι κατανοητό, μιά και το ποδόσφαιρό παιχνίδι είναι, δηλαδή δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή μας, αλλά χρήσιμη για να σκοτώνουμε κάποιο χρόνο, να χαλαρώνουμε, να κάνουμε ένα διάλειμα από τα προβλήματα της ζωής. Δείτε πώς είναι ο όρος στις πιο γνωστές γλώσσες:

Αγγλικά: match (σημαίνει ταίριασμα, αλλά και παιχνίδι με δύο ανταγωνιστικές ομάδες) και game.

Γερμανικά: Fußballspiel (παιχνίδι ποδοσφαίρου).

Γαλλικά: match de football (ματς ποδοσφαίρου).

Ιταλικά: partita di calcio (παρτίδα ποδοσφαίρου).

Ισπανικά: partido de fútbol (παρτίδα ποδοσφαίρου).

Προσπαθώντας να ανακαλύψω πώς είναι ο όρος σε άλλες, πιό …εξωτικές ευρωπαϊκές γλώσσες βρήκα, στις περισσότερες περιπτώσεις, να χρησιμοποιείται ο όρος “ματς”. Βέβαια, από το “Google translate” δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα όταν δεν καταλάβαινα απολύτως τίποτε (π.χ. στα Τσέχικα, στα Πολωνικά, κ.α.). Μόνο στα Νορβηγικά και Δανέζικα μοιάζει να ονομάζεται αγώνας, μιά και η κατάληξη είναι “-kamp” (Kampf στα Γερμανικά σημαίνει αγώνας).

Στη γλώσσα μας ξευτελίσαμε τον όρο “αγώνας”,  λέξη που θα ήταν σωστό να χρησιμοποιείται για σοβαρές προσπάθειες με γενικότερη και πιο ουσιαστική σημασία. Αγώνας ήταν το 1821, αγώνας του λαού η αντίσταση στον άξονα, αγώνας των δύο μερών ο εμφύλιος (το καθένα με τους δικούς του στόχους), αγώνας για την επιβίωση στην κρίση. ‘Ομως “αγώνας” ένα ποδοσφαιρικό γεγονός; Δεν σας φαίνεται ότι ευτελίζεται η λέξη και οι πραγματικοί αγώνες του ανθρώπου για κάτι ουσιαστικό για κάτι με αξία και όχι για χουλιγκανικές και χυδαίες εκδηλώσεις;

Advertisements

31 Responses to “Αγώνες και παιχνίδια…”

 1. Ντινα Says:

  θα ηθελα, παρακαλώ, στο κάτω διάζωμα, την τρίτη εξ αριστερών. Διαθέτει υπέροχα αυθόρμητο χαμόγελο, εγγυημένα πετυχημένο fellatioν, και ζεύγος οφθαλμών φυσικών, αν και δεν είμαι ειδήμων.
  ευχαριστώ.

 2. menia Says:

  ναι, θα έλεγα πως έχεις δίκιο…δίνουμε, σαν λαός, τεράστια σημασία στο ποδόσφαιρο, ενώ δεν θα έπρεπε…ένα απλό παιχνίδι είναι! ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την ψύχωση που έχει τόσο μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού με το ποδόσφαιρο…
  και μάλιστα, αυτό συζητούσα και με τον πατέρα μου, εχθές, ο οποίος έχει την ίδια άποψη…
  και τώρα…ερώτηση…οι κοπελιές είναι βαμμένες ή λάθος βλέπω??? :p Μάλλον, καλά βλέπω, όμως…άτιμε! :p
  Υ.Γ. το παραπάνω σχόλιο μου άρεσε πάρα πολύ! χαχαχα! Αν και…βρε Ντίνα…δεν νομίζεις πως το στήθος της είναι…κάπως??? :p
  τι να πω? περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

 3. Ντινα Says:

  Mένια, ευτυχώς που δεν το έχω ωραίο, αλλιώς τα σουτιέν μου όλα θα τα έκαιγα συμβολικά στο πλησιέστερο μπαρ. Και θα κυκλοφορούσα άνευ.
  Μια χαρά είναι μια χαρά είναι. Σλούρπ!
  χα χα χα χα!
  δε με ενδιαφέρει η ψυχολογία του ποδοσφαίρου αν και στο Μπενάκη στην Κιφησιά υπάρχει ολόκληρη ειδική πτέρυγα με βιβλία επί του θέματος, νεοαποκτηθείσα μάλιστα. Όποιος ενδιαφέρεται για έρευνα….

 4. vad Says:

  Εάν λάβουμε υπόψιν την έγχρωμη έκθεση προσόντων των ανωτέρω “αθλητριών”,δε θα έπρεπε να λεμε αγώνας αλλά …”βυζώνας”:))

 5. heliotypon Says:

  >Ντίνα: Δεν είναι κακή η επιλογή σου. Βέβαια επικρατεί μια κάποια χαλάρωση …μαστικών μυών (έτσι τους λένε άραγε;), αλλά κατά τα λοιπά είναι καλή. Τις επιδόσεις της στο fellatio δεν μπορώ να τις μαντέψω, αλλά εκεί θα σταθούμε; 🙂 ‘Οσο για το δικό σου στήθος δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αν δεν το δω ο ίδιος. Πάντως προσφέρομαι για… γνωμοδότηση 🙂

  >menia: Ναι βαμμένες είναι. Και συμφωνώ με τον πατέρα σου. ‘Ενα παιχνίδι είναι κι εμείς το έχουμε κάνει σκοπό ζωής. Πόσοι και πόσοι απασχολούν μ’ αυτό πέραν από το 50% του χρόνου τους και της σκέψης τους! Το “άτιμ唨που κολλάει; Επειδή έβαλα τη φωτογραφία; Μα πρέπει η φωτογραφία να έχει σχέση με την ανάρτηση, δεν πρέπει; 🙂

  >vad: Καλό!

 6. Ντινα Says:

  λ ο λ Ηλιότυπον, είναι αυτή που δε μυρίζει πλαστικό από μακριά! δεν ήταν τυχαία! και τερπνόν, και ωφέλιμον! έτσι είναι το φυσικό στήθος. Τις επιδόσεις της στο bj τις έχω κόψει εγώ, μη στεναχωριέσαι. Λένε αν θες να δεις πως ειναι το αιδοίο μιας γυνής, κοίτα το στόμα της. Όσο πιο ωραίο το άνω, τόσο πιο ωραίο και το κάτω. Άσε το δικό μου στήθος. Γέρασα. Οι εποχές που κυκλοφορούσα χωρίς σουτιέν για να προκαλώ ατυχήματα με τις θηλές μου, πάνε.
  Γενικά κυκλοφορεί πολύ πλαστικό και άσχημο πλαστικό. Ακαλαίσθητο. Θα έπρεπε να υπάρχει μια υποτυπώδης συμμετρία.
  Ωραία συζήτηση έπιασα. Αλλά είναι Κυριακή πρωί, και, όταν κάθεσαι στο κρεβάτι, μελώνεις.
  …………………………………………….
  το παρατσούκλι μου είναι “μέλι”.
  ……………………………………………
  καλημέρα.

  • heliotypon Says:

   Εμπιστεύομαι το γυναικείο σου ένστικτο και σέβομαι τις κρίσεις σου περί επιδόσεων στο bj, αλλά είναι κρίμα που δεν θα μπορέσω ποτέ να τις επιβεβαιώσω (με την γυναίκα της φωτογραφίας). Η αλήθεια είναι ότι οι ικανότητες ποικίλουν, αλλά ελάχιστες είναι πραγματικές αυθεντίες!

   Ε, τώρα, με τέτοιο παρατσούκλι σου πώς να μην μπαίνω στον πειρασμό να ζητήσω επιμόνως να …γνωμοδοτήσω! 🙂

   Οι απόψεις σου για τους συσχετισμούς αιδοίου-στόματος σεβαστές και από δω και στο εξής θα φροντίσω να προσέχω τις ομοιότητες! Τώρα μόλις θυμήθηκα ότι έχω ένα βιβλίο με τίτλο “Shaven or Unshaven” με φωτογραφίες από πάμπολλα αιδοία, αλλά μαζί με τις …φέρουσες, οπότε η παρατήρηση ομοιοτήτων με το στόμα ίσως είναι ευχερής… Θα το μελετήσω σε πρώτη ευκαιρία.

   Ναι, το πλαστικό έχει εισχωρήσει και στα βυζάκια σε μεγάλη έκταση, όπως και σε άλλους χώρους της ζωής μας. Συνήθως είναι φανερή η ύπαρξή του, αλλά συχνά όχι. Στην μάλαξη φαίνεται περισσότερο.

   Πράγματι, η παραμονή στο κρεβάτι πέραν της ώρας της αφύπνισης δημιουργεί συνειρμούς, οδηγεί σε αυτοθωπείες και το …μέλωμα είναι η φυσική συνέπεια!

   Καλή (μελωμένη) Κυριακή… 🙂

 7. Ντινα Says:

  Yπάρχουν πάμπολλα βιντεάκια για αρχάριες στο νετ. Εκπαίδευση θέλει, με μια άγουρη banane και έναν προσομοιωτή πέους. Θαύματα κάνεις. Θαύματα. Για καλό και για κακό, πάρε και μια βίτσα (σε περίπτωση που δεν υπακούει).
  Το fel προυποθέτει να το αγαπάς. (το πέος). Λούσιαν Φρόϋντ, αγαπητέ μου. Τα ζωγράφιζε υπέροχα. Χτες έβλεπα ένα θαυμάσιο πορνό με μια ιταλίδα α λα Μπελούτσι η οποία, αν και θαμνώδης είχε ένα αιδοίο εξαιρετικής ομορφιάς. Το α λα τούρκα έχει γίνει πολύ του συρμού για λόγους ευκολίας. Έχουμε τόσο υπερ απλουστεύσει το σεξ, που έχει καταντήσει φαί χωρίς αλάτι.

  υπόσχομαι να είμαι εντελώς καθ ως πρέπει εφεξής.
  τα σέβη μου, και ……….Μη Πετάτε Το “Φαγάκι.”

  • heliotypon Says:

   Αυτό το “a la Beluci” πώς λέγεται; Υπάρχει σε κυκλοφορία; Θα ήθελα να το δω. Στο μεταξύ έχω παραγγείλει ένα 3D από ΗΠΑ όντας περίεργος να δω δράση τρισδιάστατη… Το α λά Turca δεν είναι για ευκολία, αλλά μάλλον μόδα που έχει επεκταθεί και στους αρσενικούς. Αν και δέχομαι πιέσεις αρνούμαι να το εφαρμώσω. Μόνο λίγο trimming. Απολαμβάνω το θαμνώδες όσο και το “άνευ”. Αλλώστε δεν είναι αυτό το κριτήριο της “χημείας”.

   Το να είσαι εντελώς “καθώς πρέπει” αντιβαίνει τους (άγραφους) κανόνες του blog και, όπωσδήποτε, είναι ασύμβατο και με το όνομά του…

   Το “φαγάκι” με μπέρδεψε. Ακόμα ψάχνω να βρω σε τι αναφέρεται!

 8. Ντινα Says:

  Mη με κολάζεις απογευματιάτικα, και είμαι από χτες βράδυ μελωμένη και δε σώζομαι με τίποτα.
  Εντάξει, λοιπόν, το φαγάκι είναι super yammy. Hot! Aν δεν κατάλαβες, τότε τι να σου πω. Ένα είναι ΤΟ φαγάκι.

 9. Ντινα Says:

  τα σωστά λίνκς χρειάζεσαι. Τα σωστά λίνκς. Αμ τόσον καιρό έγραφα ως ανώνυμη. Τι ήθελα και το άνοιξα το ρημάδι; αφού έχω πει θα το ανοίγω μόνο για bj

  • heliotypon Says:

   Και για το …μέλωμα υπάρχουν λύσεις και τις ξέρεις! Δώσε λινκς να γίνουν συνδέσεις…. 🙂

 10. Ντινα Says:

  αχ αυτά τα βυζάκια. Με έχουν υπέρ-αναστατώσει. στο τέλος θα ψάχνω για γάλα, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.

 11. Ντινα Says:

  Και πως να σε στείλω. (τα λίνκς). Θα με πιάσει η λογοκρισία. Θα μου βγει το όνομα. Πέψε ημέηλ να σε διαφωτίσω. Gusto Gustino.

 12. Ντινα Says:

  ισχύει.
  καλημέρα χρυσό μου

  αχ θα φτιάξω ένα meraklis@pathfinder.gr :):):):)):):)):

 13. Astero Says:

  Κοίτα,έτσι όπως έχουμε καταντήσει, πιο σοβαρός είναι ο αγώνας του ποδοσφαίρου παρά, ας πούμε, ο αγώνας κατά του εξευτελσιμού της ανθρώπινης ύπαρξης ή τους σκληροπυρηνικού νεοφιλελευθερισμού. Οπότε, γουάτ δε φακ. Αγώνας το ποδόσφαιρο, αγώνας το σουμπούτεο, αγώνας και η μάχη για την κατάκτιση του τηλεκοντρόλ. Πλανήτης Γη, 2012.

 14. Astero Says:

  Καλά να πάθω για να μάθω να σχολιάζω πριν διαβάσω τα σχόλια. Καλά εγώ προβληματίζομαι για την ανθρώπινη ύπαρξη κι εσείς έχετε κάνει το μπλογκ 9 1/2 εβδομάδες? Ε ρε Λουκά που σας χρειάζεται ;))))

 15. Anonymous Says:

  Aστέρω χα χα χα! μου τσιτώθηκαν οι ρώγες απ΄το γέλιο!
  Ένας σπουργίτης τις πέρασε για κεράσια, και όρμηξε να τις τσιμπήσει! τα αχ και βαχ μου, αναστάτωσαν τη γειτονιά! Όλοι νόμισαν οτι είχα τον καθιερωμένο οργασμό του μεσημεριού, μισή ώρα νωρίτερα!.Τη Looka εγώ τη θεωρώ bombshell στο κρεβάτι. Αφαίρεσε τα θεία και τις τριχάρες και έχεις μια MILF σαν το μιλφεϊγ. Όλο μη και όχι θα σου λέει. Cult.

 16. Ντινα Says:

  Άλλαξα μπράουζερ και με έβγαλε ως ανώνυμη. Το σιχαμένο. Μου θύμισε ένα γκόμενο που είχα και που δεν του καθόμουν, έτσι κάκιαζε κι αυτός.

 17. Ντινα Says:

  Θα γυρνούσαμε μια τσοντούλα, μούρλια:Ρ

 18. Astero Says:

  Χαχαχαχαχα!!!!

 19. heliotypon Says:

  >ντίνα-astero: Είσαστε απόλαυση εσείς οι δύο… Η Mme Looka παραμένει decavlé ό,τι κι αν κάνει! Και μόνο να σκέφτεσαι πώς στριγγλίζει και καταριέται σε ώρα …θρησκευτικής έξαρσης θα έχει σίγουρη την ταχύτατη κάθοδο του ό,ποιου εν στύσει γονιμοποιητικού μέσου (είδατε με πόσο τακτ τα λέω ο …beep!).

  @ Ντίνα: Αν είχες γκόμενο και δεν του καθόσουν τι τον ήθελες;

  @astero: Αυτό το “σουμπούτερ” τι πράμμα είναι;
  ‘Οσο για τον πλανήτη γη ένα λάθος είναι. Κι άλλο ένα λάθος ο άνθρωπος. Απ ‘ο,τι λένε οι ειδικοί που τό’χουν ψάξει, οι πιθανότητες να υπάρχει έλλογη ζωή αλλού σ’ όλο το σύμπαν είναι τόσο μικρές που θεωρούνται σχεδόν μηδενικές.

  Τσοντούλα να γυρίσουμε, ευχαρίστως. Βάζω τον εξοπλισμό. Και μάλιστα 3D (αυτήν σκοπεύω να την προμηθευτώ σύντομα)…
  🙂 🙂

 20. Ντινα Says:

  λ ο λ Χέλιο, κι εγώ σου λέω οτι η γκόμενα είναι καυλωμένη. Του γκόμενου καλά του έκανα, στο τέλος τον τρέλλανα τόσο πολύ που ήταν μες στην κλαψομουνίαση επί μήνες. Αστέρω ,παράτα τους μαύρους και γύρνα στα πάτρια, όπου η γνώση των ανδρών εξαντλείται στο παγωτό, να περάσουμε σένια. Χέλιο, το παρατσούκλι μου δεν είναι τυχαίο. Τα ζόμπι, δεν είναι χορτοφάγα. Α! στην τσόντα, θα έχεις ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Εμένα! θα γίνεις εν μια νυκτί διάσημος!

  μπονσουάρ.
  Το μάντρα της ημέρας: (επαναλάβετε δυνατά:) “το σεξ είναι για να μη το χορταίνεις, όχι για να μη το κάνεις.”

  • heliotypon Says:

   Αν εννοείς την Mme Looka, και να είναι και να μην είναι δεν με αφορά… Καθόλου! Η Αστέρω με τον δικό της είναι εκεί. Δεν μπορεί να τον παρατήσει. Χώρια που εδώ δεν έχει δουλειά, ενώ εκεί εργάζεται… Απ’ ό,τι έχει γράψει η ίδια…
   Την ηχητική κάλυψη πρέπει να την κάνει η ίδια η ηθοποιός, όχι να ντουμπλάρεται…Αν η φάση δεν προκαλεί ηχητικά, κάτι δεν πάει καλά…
   Συμφωνώ με τη θέση σου ως προς το σεξ, φυσικά!

 21. Ντινα Says:

  Υ.Γ.
  αρχίζω και περνάω πολύ ωραία εδώ

 22. Astero Says:

  Χαχαχαχα κλαίω!!! Όχι σουμπούτερ βρε, σουμπούτεΟ!!
  Αυτό το παιχνίδι τύπου πρωτόγονο ποδοσφαιράκι, με την τσόχα και τα ανθρωπάκια που τα σμπρώχνεις με το δάχτυλο? Νόου?

  Μα καλά πόσο χρονώ είσαι βρε άνθρωπε και δεν ξέρεις το σουμπούετο??

  Άσε, μη μου πεις, θα με πάρει από κάτω 🙂 🙂

 23. Fling4.com Says:

  Η πρώτη από αριστερά με της τεράστιες βυζάρες κάνει για τερματοφύλακας. ΄-)

 24. roz-tilefona.info Says:

  Πολυ ωραία φωτό

 25. katabran Says:

  ο μάστερ Αλέφας θα σου απαντούσε:έλαμωρε σιγα τ’αυγά,άμα δε δέσει η άμυνα πώς θα πετάει η επίθεση;η κοινωνία;αγώνας και πράσινα άλογα,αυτοί πάν να βαρέσουν αράουτ και κάνουν πέναλτυ!τελειώνει ο αγώνας κι εμείς κοιτάμε να δούμε αν έχει μπει σωστά ο τόνος…. άκου ματς και μουτς…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: