Το sex και οι σχέσεις…


RelationshipΣε πρόσφατη συζήτηση σε μιά παρέα, ανέκυψε, τι άλλο, για πολλοστή φορά, το θέμα του σκέτου σεξ σε σύγκριση με τη “σχέση”.  Από καταβολής κόσμου (δεν ήμουν εκεί, αλλά το  υποψιάζομαι…) φαίνεται πως οι γυναίκες έχουν την αντίληψη ότι άλλο το σεξ και άλλο η σχέση, ενώ οι άντρες είναι πιο ξεκάθαροι, σ’ αυτό τουλάχιστον.

Στην παλιά εποχή, όχι και τόσο μακρυνή, όπως συχνά τονίζεται, με διάφορους τρόπους,  και στις Ελληνικές παλιές ταινίες, το σεξ ήταν σφιχταγγαλιασμένο όχι μόνο με τη σχέση, αλλά με τον γάμο. Τα ήθη της εποχής δεν επέτρεπαν το σεξ χωρίς τις …ευλογίες των ρασοφόρων, τα στεφάνια (ναι “στέφανα” τα λένε, γιατί τα “στεφάνια” είναι για τις κηδείες), τις μπουμπουνιέρες και όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό που, προσωπικά, μου φέρνει από γέλιο μέχρι και αναγούλα!  Κι όταν ο εραστής ερχόταν αντιμέτωπος με τον π.χ. χασάπη ή Κρητίκαρο αδερφό είχε “καλό σκοπό”…

‘Ετσι, λοιπόν, οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, ενώ δεν έχουν κανένα ταμπού με το σεξ (κάθε άλλο μάλλιστα), προβάλλουν ως βασική τους επιδίωξη τη “σχέση”. Κλασσική η φράση “Με θέλεις για το κορμί μου”. Επίσης μεγάλος φόβος το πηδημα της μιάς νύχτας (το μάθαμε και στην Αγγλική ως “One night’s stand). Και βέβαια το λογικό ερώτημα, είναι:” αν δεν σε θέλω για το κορμί σου, γιατί μπορεί να σε θέλω, για τις γνώσεις σου στη μαγειρική ή για τον όμορφο ψυχικό σου κόσμο;”  Μα η φύση έφτιαξε τους ανθρώπους (καθώς και τα άλλα ζώα) να έλκονται από τη σωματική διάπλαση και μάλιστα με κριτήρια ευγονικής, όπως  πολύ καλά γνωρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Εκείνο που ξεχνούν οι (περισσότερες) γυναίκες είναι ότι η σχέση αρχίζει με το σεξ. Σχεδόν κανένα αρσενικό δεν ξεκινά με την επιδίωξη να κάνει σχέση ή οικογένεια (εκτός αν θέλει να βρει οικιακή βοηθό που να την πηδάει κιόλας, ή η μαμά του θέλει εγγονάκια, ή θέλει να διατηρηθεί το εντελώς ξεχωριστό και ένδοξο επώνυμό του κι ας λέγεται  …Βοϊδούμπασης). Όλοι ξεκινούν με το σεξ κι αν αυτό πετύχει (σε συνδυασμό και με άλλες συμβατότητες, βέβαια, που ανακαλύπτονται στον δρόμο)  το σεξ μπορεί και να εξελιχθεί και σε σχέση.

Γι’ αυτό, αγαπητές μου, προσπαθήστε να ξεχωρίσετε αυτές τις δύο έννοιες. Θα έχετε λιγότερο άγχος και θα απολαύσετε περισσότερο το σεξ, έστω κι αν δεν οδηγήσει σε σχέση. Δείτε το σαν ένα τεστ οδήγησης όπου που μπορεί να πάρει δίπλωμα ο υποψήφιος (δηλαδή η σχέση) , αλλά μπορεί και να κοπεί. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να ξανακάνουμε το τεστ. Μπορεί να κοστίζει λίγο περισσότερο (ίσως συναισθηματικά), αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει εξεταστής για να τον λαδώσουμε…

Advertisements

14 Responses to “Το sex και οι σχέσεις…”

 1. menia Says:

  σωστό…δεν θ διαφωνήσω!
  από το σεξ ξεκινάει (ή δεν ξεκινάει) μια σχέση…εξάλλου, πιστεύω πως το σεξ είναι το πιο σημαντικό σε μια σχέση, γιατί ο λόγος που είσαι με κάποιον είναι γιατί ταιριάζετε σεξουαλικά, έτσι δεν είναι? αλλιώς, τον έχεις φίλο και βγαίνετε και γελάτε και περνάτε καλά! (πράγματα που αναζητάς και στον σύντροφο σου, αλλά βασικά θέλεις να υπάρχει χημεία στον σεξουαλικό τομέα…)

  • heliotypon Says:

   ‘Ετσι είναι. Το σεξ είναι ο βιολογικός λόγος για τον οποίο δημιουργείται η σχέση και όχι ιγια να μοιράζονται το ίδιο σπίτι ή τα ίδια έπιπλα οι άνθρωποι. Οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται γιατί το σεξ, για διαφόρους λόγους, δεν λειτουργεί πλέον.

 2. armenaki Says:

  Εγώ θα σου το θέσω αλλιώς πιστεύω η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει σεξ αν δεν νιώθει συναισθήματα για τον άλλον,αυτή είναι και η διαφορά μας!
  Εσείς νιώθετε έλξη σωματική εμείς εγκεφαλική!
  Τώρα σχέση λέγεται αυτό,..ήδημα θα εξελιχθεί πιστεύω στην πορεία!

  • heliotypon Says:

   Δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι. Ξέρω πάρα πολλές που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ποθήσουν κάποιον και να ικανοποιηθούν χωρίς καμία εγκεφαλική έλξη. Νομίζω ότι το ότι πολλές γυναίκες το μεταθέτουν στην εγκεφαλική χώρα είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης παιδείας που έλαβαν από μωρά. ‘Ετσι γαλουχήθηκαν να νοιώθουν και αυτά λειτουργούν δια βίου. Ας το συνειδητοποιήσουμε αυτό.

 3. giorgos Says:

  είναι λίγο πολύπλοκο τό θέμα , ή ζωική πλευρά πάντα ύπάρχει στόν άνθρωπο άλλά ή διαφορά μεταξύ ζώου καί άνθρώπου , γιατί καί τά ζώα κάνουν σέξ , είναι ότι ό άνθρωπος …ψάχνει τό κάτι παραπάνω .

  • heliotypon Says:

   Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι ψάχνουμε για κάτι παραπάνω, αλλά το αρχικό και κυρίαρχο κίνητρο είναι το ζωώδες. Εάν υπάρχει κάποια κουλτούρα αυτό εξελίσσεται σε καλλίτερης ποιότητας σεξ, αλλά και σε αναζητήσεις πέραν απ’ αυτό.

 4. Δάφνη Χρονοπούλου Says:

  Συμφωνώ απόλυτα αλλά μη μπερδεύουμε τι λέγεται από το τι γίνεται. Έχουν απελευθερωθεί οι γυναίκες σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά αναγκάζονται να το κρύβουν από φόβο ότι αν παραδεχθούν πως έχουν μια σχέση για το sex οι άνδρες θα τις θεωρήσουν τσούλες και (επειδή μιλάτε και πολύ) θα χάσουν και μελλοντικές ευκαιρίες ή θα ‘τους βγει το όνομα’ (πράγμα που ναι, ακόμα γίνεται και οι συνέπειες είναι ακόμα και νομικές, πρόσφατα χωρισμένη μητέρα έχασε τα παιδιά της για τέτοιο λόγο).
  Άσχετο αλλά εκτίμησα το: “στέφανα” τα λένε, γιατί τα “στεφάνια” είναι για τις κηδείες
  Καλό απόγευμα!

  • heliotypon Says:

   Αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχει αυτή η προκατάληψη ακόμη, ιδίως σε μικρά μέρη και οι άμοιρες φοβούνται το μπλά-μπλά που μπορεί, πολλές φορές, να είναι και ψέμματα, από την “ανάγκη”(;) που έχει ο αρσενικός να κάνει τον κόκκορα! Αυτή η κατάσταση δεν θα σταματήσει να λειτουργεί έτσι, αν οι ίδιες οι γυναίκες δεν αντιδράσουν. Κάποτε τα παντελόνια στις γυναίκες θεωρούνταν κάτι σαν προθάλαμος “ανηθικότητας”. Το ίδιο και το μπικίνι, για να μη πούμε για τον γυμνισμό και άλλα “τολμηρά”. Η αντίδραση των γυναικών έφερε την αλλαγή νοοτροπίας. Πότε θα θεωρηθεί θεμιτό να κάνει η γυναίκα ελεύθερα σεξ; Μόνο αν το κάνει απροκάλυπτα και το παραδέχεται ότι το έχει ανάγκη, χωρίς ψευτοντροπές και …”δήθενότητες” (δική μου η λέξη).

 5. Anonymous Says:

  Αγαπητέ,
  Αμα στη ζωή μας καταλήξουμε να κάνουμε 155 φορες το τεστ, ε, μάλλον ένα προβληματάκι το έχουμε!
  Λύσσα κακιά με το ζωώδες ένστικτο! Και ο φόνος ζωώδες ένστικτο ειναι αλλά δεν τον επικροτούμε.
  Το τι λενε οι τσούπρες (και οι τσούπροι βεβαίως, οι άνθρωποι γενικότερα) ουδεμία σχέση έχει με το τι σκέφτονται στο βάθος. Π.χ. το “θελω σχέση” απλώς μπορεί να σημαινει “μου φαίνεσαι ξενερωτος” ή μπορεί να σημαινει “μου ειπαν ότι θέλω σχέση, εγω δεν το βρίσκω απαραιτητο αλλά τι να κάνω η δόλια που ειμαι δεμένη σ αυτήν την αδική την κοινωνία” ή … ή … κ τελειωμό δεν έχει.

  • heliotypon Says:

   Γιατί παρακαλώ; Τι είναι 155 φορές; Και 300 και 500. Κάποτε μιά γυναίκα μου είπε: “αν έβαζες στη σειρά όλα τα καυλιά που έχω πάρει θα έφτανες στο φεγγάρι”. Και την εκτίμησα γιατί παραδέχτηκε ανοιχτά αυτό που οι άντρες διαφημίζουν για τον εαυτόν τους, αλλά οι γυναίκες έχουν υποχρεωθεί να ντρέπονται γι’ αυτό. Το αν θα εξασκήσουμε τα ζωώδη μας ένστικτα εξαρτάται από το αν προκαλούμε βλάβη στους άλλους (και τον εαυτόν μας) ή όχι. Ο φόνος …κάποια βλάβη προκαλεί. Το σεξ δίνει χαρά. Δεν παίρνουμε ότιδήποτε ζωώδες και το πετάμε. Χώρια που δεν είναι ζωώδης το να σκοτώνουμε, αλλά ανθρώπινη ιδιότητα. Τα ζώα σκοτώνουν μόνο για να φάνε, ενώ οι άνθρωποι ξέρουμε…Αυτό το δέσιμο στην γνώμη της κοινωνίας είναι που δεν γουστάρω.

 6. Ψονθομφανήχ Says:

  Πολλές γυναίκες έχουν μπει στο τρυπάκι “αυτός θέλει μόνο να με πηδήξει”!
  Λες κι είναι κάτι κακό, ή λες κι αυτή δεν θέλει-έχει ανάγκη να πηδηχτεί.
  Το αντίστοιχο τρυπάκι των αντρών είναι “αυτή θέλει μόνο να με τυλίξει”…

 7. Θεία Λένα Says:

  Οι Ελληνίδες και το ελεύθερο σέξ είναι σαν τη τυρόπιτα χωρίς τυρί. Θέλουν να παρουσιάζονται απελευθερωμένες, αλλά τόσο οι δικοί τους φόβοι (π.χ. ράφια) όσο και η γνώμη του περίγυρου (χωριό, γονείς και οι φιλενάδες περίγυρος είναι) τις κουμπώνουν και έτσι ακούμε αρλούμπες περί συναισθηματισμού και “δεν μου έρχεται αν δεν αγαπιώμαστε πραγματικά”. Αυτή που θα το πεί αυτό θα πάει σπίτι της μόνη μετά και θα το παίξει. Μας έμαθαν να πνίγουμε τους πόθους μας. Λίγες είναι εκείνες οι απελευθερωμένες που θα απολαύσουν τη στιγμή, όποτε προκύψει και με όποιον.

  Κακά τα ψέμματα, γυναίκες που θα δοκιμάσουν 100 φορές σέξ με όποιον ποθήσουν μπάς και τους κάτσει η σχέση, δεν υπάρχουν εκτός κι αν είναι νυμφομανείς ή εκδιδόμενες..
  Ετσι όλα γίνονται για τη πολυπόθητη σχέση που πιθανόν να γίνει γάμος. Μετά το γάμο, ίσως να τα πάνε καλά στο σέξ γιατί μετά απο κάποια χρόνια βαριούνται τα ίδια και τα ίδια. Τότε θα χρειαστούν αλατοπίπερο. Πόσες όμως θα το κάνουν; Ο φόβος “μη χάσουν” τα κεκτημένα ίσως είναι πιο δυνατός.

 8. Θεία Λένα Says:

  Α! Και βέβαια να συμπληρώσω ότι πρώτα έρχεται ο πόθος, αυτό το σφίξιμο στο στομάχι για εμάς τις γυναίκες και το σέξ και μετά όλα τα άλλα. Αν πάει καλά το κρεββάτι (που λέγανε παλιά) όλο χάρες θα βρίσκουμε στον άλλο. Αν δεν πάει καλά.. αστα..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: