Σεισμικές συνωμωσίες …


Made in Germany

Η συνωμωσία που εξυφαίνει το τέταρτο Ράϊχ μαζί με τους εβραιομασώνους ξέσπασε πάνω στα κεφάλια του περήφανου λαού της Κεφαλονιάς, με τη μορφή του τρομερού σεισμού, που έστειλε χιλιάδες στην προσφυγιά και στις σκηνές. Ο Σώρος και οι Ρότσιλντ προσπαθούν να φοβίσουν το λαό μας, για να υποκύψει στα σχέδια της πλουτοκρατίας που θέλει να του αρπάξει τον πλούτο του, και να τον υποτάξει στις ανώμαλες ορέξεις της Μέρκελ και του ιμπεριαλιστικού κατεστημένου. ‘Εβαλαν τους μυστικούς μηχανισμούς τους και τους εδώ πουλημένους λακέδες τους,  να διεγείρουν τον Εγκέλαδο που ήσυχος κοιμόταν στα γαλανά νερά του Ιόνιου.

Θέλουν να μας φοβίσουν, σύντροφοι, και να μας κάνουν να σκύψουμε το σβέρκο στις μεγάλες τράπεζες και τα συμφέροντα της φασιστοχιτλερικής Γερμανίας, που επιβουλεύεται το μόχθο του αγαθού λαού μας για να του πιεί, ακόμη μία φορά, το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Τάχα μας δίνουν δάνεια για να μας βοηθήσουν, ενώ απ’ την άλλη μας σκάβουν το λάκο με τις σεισμικές συνωμωσίες! Η νέα τάξη των Ες-Ες κουνάει τη γή μας και μετά θα μας πουλήσει γερμανικές μηχανές για να ξαναχτίσουμε τα σπίτια που αυτοί μας γκρέμισαν!

Αντισταθείτε, σύντροφοι, στη σεισμική συνωμωσία των εβραιομασώνων. ‘Οταν κουνιέται η γή σας ρίξτε κατάρες και φάσκελα κατά Γερμανία μεριά και ειδικά κατά το σπίτι της Μέρκελ. Να γίνει σεισμός στη δική τους γη και το ανάκτορό της να γκρεμιστεί και να την πλακώσει. Να διαπραγματευτούμε σκληρά για να μην πληρώσουμε δεκάρα από τα δάνεια και να τους υποχρεώσουμε να μας δώσουν κι άλλα λεφτά, που μας τα χρωστάνε, αφού εμείς τους δώσαμε τα φώτα και τώρα δεν έχουμε δικά μας. Να πάρουμε εκδίκηση και να σκίσουμε όλα τα μνημόνια και να τα κατουρήσουμε, να μάθουν αυτοί τι πα να πει οργή και κατάρα του ‘Ελληνα επαγγελματία πολιτικού, του ‘Ελληνα αργόμισθου, του ‘Ελληνα μιζαδόρου, του ‘Ελληνα καφενόβιου, του ‘Ελληνα οπαδού “θύρας”, του Έλληνα μόνιμα επιδοτούμενου από τα βρώμικα λεφτά της φασιστικής και εβραιομασωνικής Ευρώπης!

Advertisements

20 Responses to “Σεισμικές συνωμωσίες …”

 1. menia Says:

  αγαπητέ heliotypon…
  εντάξει! είναι πασιφανές ότι αυτό το post είναι ειρωνικό! αλλά, πρέπει να πω κάποια πράγματα που με καίνε να τα πω…τα έχω ξαναπεί αλλά και πάλι!
  δεν διαφωνώ ότι έχουμε φταίξει…τα έχουμε κάνει σκατά! το 50% του ελληνικού λαού είναι διεφθαρμένοι, το 25% είναι ηλίθιοι (συγνώμη, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, η ζωή είναι άδικη) και το υπόλοιπο 25% που απομένει και αποτελείται από τίμιους, νομοταγείς και σκεπτόμενους πολίτες (θέλω να ελπίζω ότι αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 25%) δεν φτάνει για να έχουμε ένα κράτος δικαίου…ναι, πολλοί ήταν τεμπέληδες, πολλοί πήραν επιδόματα που δεν τα άξιζαν και πάρα πολλοί πήραν μίζες…για δυο λεπτά όμως! εμείς παίρναμε χρόνια τις μίζες…αλλά, κάποιοι δεν μας τις έδιναν??? οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και δεν ξέρω κι εγώ ποιοι άλλοι? γιατί για να γίνει δωροδοκία είναι απαραίτητος αυτός που είναι πρόθυμος να τη δεχτεί αλλά είναι απαραίτητος και αυτός που είναι πρόθυμος να τη δώσει! όσο φταίει ο ένας, άλλο τόσο φταίει και ο άλλος…μην αγιοποιούμε τους Ευρωπαίους λες κι αυτοί είναι Παναγίτσες…τα ίδια ρεμάλια είναι κι αυτοί όπως και μεις…
  δεν υποστηρίζω πως υπάρχει καμιά συνωμοσία εναντίον μας…λέω απλώς πως οι Ευρωπαίοι εδώ και χρόνια έβλεπαν προς τα πού πήγαινε το πράγμα και το συγκάλυπταν όπως και οι δικοί μας…γιατί τους συνέφερε να μας φέρουν σε δύσκολη θέση ώστε να μπορούν να μας εκμεταλλευτούν ευκολότερα…αυτό είναι ηλίου φαεινότερον! όσο σκατάνθρωποι είμαστε λοιπόν εμείς (συγχωρέστε με!) τόσο σκατάνθρωποι είναι κι αυτοί!
  ούτε υποστηρίζω πως πρέπει να γίνει διαγραφή του χρέους…πήραμε κάποιες αποφάσεις και λίγο πολύ όλοι ξέραμε ότι βρομούσε το ψάρι από την κεφαλή εδώ και πολύ καιρό και κάναμε τα στραβά μάτια…κάναμε επομένως λάθη και θα τα πληρώσουμε! χρωστάω? θα ξεπληρώσω…αλλά, με όρους που σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα μου…δεν είμαι ζώο ούτε ρομπότ! είμαι άνθρωπος…κάποιοι πρέπει να το αναγνωρίσουν αυτό.
  καλή είναι η τάση σου να επισημαίνεις τα ελαττώματα μας αλλά γενικεύεις, υπερβάλλεις και ισοπεδώνεις ορισμένα πράγματα…μας κάνεις να φαινόμαστε σαν τους χειρότερους ανθρώπους ενώ δεν είμαστε…
  τα φιλιά μου!

  • heliotypon Says:

   Φυσικά και είναι ειρωνικό το κείμενο και στοχεύει στο να διακωμωδήσει τα περί συνωμωσιών που μόνο εναντίον μας σκέφτονται να κάνουν οι απανταχού κακοί. Λες κι είμαστε η μόνη μικρή χώρα στην Ευρώπη. Λες και έχουμε τον τεράστιο πλούτο για να τρέχουν τα σάλια του Σόρος και των πετρελαιάδων.

   Θα συμφωνήσω σε πολλά μαζί σου. Δεν είναι όλοι οι ‘Έλληνες σκάρτοι, αλλά το ποσοστό, νομίζω, είναι πολύ μεγάλο για Ευρωπαίους. Οι τριτοκοσμικοί θα είχαν δικαιολογία, στην προσπάθεια επιβίωσης, αλλά εμείς τι δικαιολογία έχουμε;

   Ασφαλώς υπάρχει ανηθικότητα και διαφθορά σε όλες τις χώρες, ακόμη και στις πιο πολιτισμένες, αλλά αυτό δεν μας απαλάσσει από τις ευθύνες μας ως λαού. Και τις μίζες τις έδιναν και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και σχεδόν όλοι, αλλά τις έδιναν για να πουλήσουν οι επιχειρήσεις τους, αφού ήξεραν ότι χωρίς τις μίζες δεν θα είχαν πιθανότητες. Και το έκαναν γιατί ξέρουν πώς γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα.

   Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και ενδοχωρίως. Υπάρχουν κρατικοί υπάλληλοι που αν μια επιχείρηση δεν λαδώσει δεν θα της δώσουν ποτέ δουλειά, αφού ο υγιής ανταγωνισμός δεν λειτουργεί. Και υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που πουλάνε μόνο στο δημόσιο. Τι κάνει τότε ο επιχειρηματίας που εξαναγκάζεται (εκβιάζεται) στη δωροδοκία για να επιβιώσει;

   Δεν αγιοποιώ τους Ευρωπαίους που πράγματι φαίνονται πολύ σκληροί μαζί μας, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τη μυθοπλασία και τις συνωμωσίες υπάρχει μεγάλη απόσταση. ‘Αλλωστε αυτή τη στιγμή όλος ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα, που μόνο η άκρη του είναι το Ελληνικό. Το πρόβλημα είναι της αποβιομηχάνισης, με τη μεταφορά της παραγωγής στην Κίνα, στην Ινδία και τις άλλες, μικρότερες, τριτοκοσμικές χώρες. Αν οι Ευρωπαίοι σταματήσουν να παράγουν, πού θα εργαστούν οι πολίτες; ‘Οσο φτηνά και να είναι τα εισαγόμενα από τον τρίτο κόσμο προϊόντα, δεν θα έχουν δυνατότητα να τα αγοράσουν. ‘Ηδη η ανεργία εξαπλώνεται σαν επιδημία στην Ευρώπη.

   Και οι υπαινιγμοί για το χρέος αναφέρονται στις άφατες βλακείες που εκστομίζουν οι ανεκδιήγητοι συριζαίοι και ο αλλοπρόσαλος αρχηγός τους, που ενώ δεν έχει κάνει ούτε ένα μεροκάματο, να δει πως βγαίνει το καρβέλι, θέλει να κυβερνήσει ολόκληρη χώρα!. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι πασοκο/νδ κυβερνήσεις τα κάνουν όλα καλά (αυτοί άλλωστε δημιούργησαν την κρίση), αλλά σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε το κόμμα της συφοράς είναι σε θέση να μας κάνει ακόμη μεγαλύτερο κακό, κι αυτό φαίνεται από τα όσα άκρως επιπόλαια λένε.

   Σπαταλούμε το χρόνο μας και την ενέργειά μας σε στείρες απέραντολογίες, αντί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει για να αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Με εξοργίζει π.χ. να βλέπω όλα τα χωράφια στα Μεσόγεια (όπου κατοικώ) να είναι παρατημένα, ακαλλιέργητα, τα λιόδεντρα ακλάδευτα και τις ελιές να πέφτουν και να σαπίζουν στο χώμα, ενώ οι νέοι της περιοχής τη βγάζουν μ’ ένα ποτήρι φραπέ και τη στέκα του μπιλιάρδου στα χέρια. ‘Ομως όλοι αυτοί βρίζουν τη Μέρκελ και τον Σόϋμπλε! Κι αν τους πεις να μαζέψουν, έστω, φράουλες, σου λένε ότι αυτές είναι δουλειές για Πακιστανούς! Κι οι αγρότες ετοιμάζουν τα τρακτέρ γιατί τους βάζουν να πληρώνουν φόρους. Τι άλλο να πω;

 2. menia Says:

  συνωμοσίες μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά πολλά μπορούν να εκμεταλλευτούν και δεν θα τους χαλάσει κιόλας! ας μην υποτιμάμε αυτά που έχουμε…ηλιακή και αιολική ενέργεια, λιμάνια, νησιά, παραλίες, μνημεία…μπορούν να βγάλουν πολλά λεφτά από όλα αυτά! (και πολύ κακώς που δεν τα εκμεταλλευόμαστε εμείς οι ίδιοι, τέτοια χαϊβάνια είμαστε!)
  για τους επιχειρηματίες του εξωτερικού είμαι κάθετη…τι πάει να πει “το έκαναν για να πουλήσουν οι επιχειρήσεις τους”? το έκαναν για να βγάλουν το δεκαπλάσιο κέρδος από αυτό που θα έβγαζαν χωρίς τις μίζες…από απληστία το έκαναν…για τον ίδιο λόγο δηλαδή που δέχτηκαν τις μίζες και οι δικοί μας! έχουν ακριβώς το ίδιο μερίδιο ευθύνης! η μισή ντροπή δική μας και η μισή δική τους! και αφού φταίξαμε, όπως είπα και προηγουμένως, ναι, ας πληρώσουμε, αλλά όχι έτσι! σε λίγο θα ρωτάμε τη Μέρκελ και ποιες ώρες επιτρέπεται να πάμε προς νερού μας! για να μην πω τίποτε χειρότερο…έχουμε γίνει πιο δουλοπρεπείς και από σκύλους και αυτό είναι απαράδεκτο! είμαστε μέρος μιας Ένωσης! υποτίθεται πως συνεργαζόμαστε και η μια χώρα βοηθάει την άλλη! γι’αυτό μπήκαμε εξαρχής στην ΕΕ…αλλά αυτό είναι καθαρή εκμετάλλευση! μας έχουν δέσει με λουρί και μας τραβολογάνε όπου γουστάρουν χωρίς να δίνουν μία για τις συνέπειες! ο ίδιος ο Σόυμπλε είπε πως δεν θα εφάρμοζε αυτήν την πολιτική στην Γερμανία!!! ένας άλλος (του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι) παραδέχτηκε πως η Ευρώπη χρησιμοποίησε την Ελλάδα (και άλλες μικρές και αδύναμες χώρες, όπως η Ισπανία, για να μην λέω μόνο για μας) για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες!
  αυτό που ζούμε είναι μια πλήρης κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια παράνοια! και είναι πασιφανές ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση έτσι…
  δεν ξέρω κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό…αλλά δεν αντέχω να βλέπω την εξής μαλακία (ναι, και πάλι συγνώμη) παντού στα κανάλια: “αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει το ΧΑΟΣ!” για όνομα του Θεού πια…αυτή η προπαγάνδα με κάνει έξαλλη! λες και τώρα είμαστε καλά!
  και βγαίνει και ο Στουρνάρας και λέει πως η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται! είμαι πεπεισμένη πως αυτός ο άνθρωπός στις συναντήσεις με την Τρόικα ζητάει περισσότερους φόρους αντί να προσπαθεί να τους μειώσει…έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα…καλά τα λέει μέσα από το γραφείο του και ανάμεσα στην χαρτούρα, αλλά ας βγει στην ελληνική αγορά να δει τι γίνεται…λες για τον Τσίπρα, αλλά αυτός έχει κάνει κανένα μεροκάματο στη ζωή του? πολύ αμφιβάλλω!
  έχουμε τρελαθεί όλοι ομαδικώς και δεν αντιδράει κανείς, λες και μας έχουν υπνωτίσει…σιχαίνομαι! αυτό έχω μόνο να πω…σιχαίνομαι!
  και αν αυτό είναι το κράτος που θέλουν να φτιάξουν, εγώ μόλις πάρω το πτυχίο μου, θα πάρω τα μπογαλάκια μου και θα φύγω…

 3. giorgos Says:

  ” Καί ό πλέον προηγμένος λαός τής Ευρώπης σήμερα , εάν ύφίστατο τήν άνάλγητη μεταχείρηση έξανδροπισμού πού ύφίσταται ό έλληνικός λαός άπό τήν άστική του ήγεσία , σέ πολύ λιγώτερο άπό 150 χρόνια θά μεταβαλλόταν σέ άγέλη πιθήκων . Κανένας λαός δέν ύφίσταται καί ούτε μπορεί ν’ άντέξη μιάν άνάλογη μεταχείρηση γιά πολύ . Η Ελλάδα κατάντησε ένα άπέραντο ψυχοκτονείον , όπου ό ήθικός άκρωτηριασμός καί ή διαρκής πνευματική στρέβλωση όδηγούν μέ μαθηματικήν άκρίβεια στή βολή , δηλαδή στόν άνευ όρων συμβιβασμό καί άναπόφευκτα στήν ψυχική άναπηρία .
  Ο μέσος όρος ψυχικής θνησιμότητας κατάντησε νά είναι γύρω στά 25 καί ό έλληνικός λαός μετεβλήθη σέ πειραματόζωο τής ίστορίας .
  Ισως έτσι νά ήταν πάντα , μά όλα τούτα έχουν καταντήσει ύπέρογκα , ώστε νά γίνωνται φανερά κάθε μέρα . Καί ή έμμονή τους κουράζει .”
  Απόσπασμα άπό ένα βιβλίο πού γράφτηκε τό 1975 .
  Στήν Ευρώπη δέν μπήκαμε ούτε γιά νά συνεργαστούμε ούτε καί γιά νά βοηθήσουμε ή γιά νά προσφέρουμε κι’ μείς κάτι…Μπήκαμε ή μάλλον μάς έβαλε ή έλληνική “αστική τάξη” μέ μοναδικό στόχο νά τούς φάει τά λεφτά ! Καί τίποτε άλλο .

 4. heliotypon Says:

  >menia: Μα το είπα, διεφθαρμένοι υπάρχουν παντού. Και στην Ευρώπη, αλλά τα στατιστικά λένε ότι εμείς σχεδόν σπάμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ! Και μας τραβολογάνε, γιατί ακόμα και τώρα, μέσα στην κρίση δεν θέλουμε να αλλάξουμε σχεδόν τίποτε. Σήμερα γίνονται ακόμη σπατάλες στο δημόσιο, διορίζονται από το παράθυρο, προσλαμβάνονται “σύμβουλοι” με χοντρές αμοιβές και δεν συζητάνε να ελαττώσουν τους (κηφήνες) βουλευτές στους 200, όπως επιτρέπει το σύνταγμα. Δεν υποστηρίζω τους παρόντες κυβερνώντες, γιατί κι αυτοί εξακολουθούν τις διεφθαρμένες πρακτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύριζα είναι σε θέση να κάνει κάτι. Αυτοί είναι πιο αλλοπρόσαλοι κι από τους πασοκονεοδημοκράτες. Συνέχεια λένε χοντρές μαλακίες που αν τις εφαρμόσουν θα δούμε τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει γνωρίσει η χώρα, με τα σημερινά δεδομένα. Εϊναι κατανοητή η κίνηση απελπισίας που μπορεί να κάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας που λιμοκτονούν, αλλά αυτό θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή μας. Το κακό είναι ότι οι πιθανότητες να μας φορτωθούν είναι μεγάλες! Σίγουρα είναι σκληρή η στάση των Ευρωπαίων, αλλά και τα δικά μας τα ημαρτημένα είναι πολλά! Αν φύγεις θα σε κατανοήσω. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήμουν στην ηλικία σου…

  >giorgos: Συμφωνώ ότι μπήκαμε στην Ευρώπη για άλλο λόγο και αλλιώς εξελίχθηκε το θέμα. Για να γίνεις συνεταίρος σε μιά εταιρία πρέπει κάτι να έχεις να συνεισφέρεις. Κι εμείς πήραμε τα δισεκατομμύρια για να τα φάει η “αστική τάξη”, που, όπως το λές, ήθελε την είσοδό μας. Τι δουλειά έχει μιά αγροτική χώρα, χωρίς βιομηχανία, χωρίς τεχνολογία, να συνεταιριστεί με τους προηγμένους; Τώρα η αυστηρή στάση της Ευρώπης δεν είναι παντελώς αδικαιολόγητη. Βαρυνόμαστε με πολλές αρνητικές φήμες και εξακολουθούμε να έχουν κυβερνήσεις που εμμένουν στα πατροπαράδοτα νάματα της λούφας, της ρεμούλας και της ψηφοθηρίας… Δυστυχώς δεν μπορούν να διαχωριστούν λαός και κυβερνήτες, αφού αυτούς ο λαός τους έβαλε εκεί που είναι…

 5. menia Says:

  επομένως…η λύση είναι η αλλαγή νοοτροπίας του Νεοέλληνα ο οποίος ψάχνει να βγάλει χρήματα με κάθε είδους μηχανορραφίες πέρα από την δουλειά…(κι επειδή αυτό απαιτεί παιδεία και αγωγή από την οικογένεια και πνευματική καλλιέργεια και ωριμότητα και μπλα μπλα την οποία οι περισσότεροι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αποκτήσουν γιατί δεν είναι εύκολο και είναι τεμπέληδες, δεν βλέπω να συμβαίνει σύντομα…δυστυχώς!)
  και φυσικά, αλλαγή κυβέρνησης…ούτε κι εγώ ξέρω τι μπορεί να μας φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν βλέπω άλλη εναλλακτική…και είμαι της άποψης πως αξίζει να το δοκιμάσουμε…αν δεν πετύχει κι αυτό μπορούμε να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί ή να στραφούμε σε πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα…(αν με εννοείς) και δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο!
  πρέπει να σε ευχαριστήσω πάντως γιατί όλα αυτά τα χρόνια που σε παρακολουθώ, παρά το γεγονός ότι έχουμε διαφωνήσει σε πολλά, κάνουμε πολύ ωραίες συζητήσεις…χαίρομαι να επισκέπτομαι το blog σου! 🙂

 6. Κωστας Αυστραλια Says:

  Εμεις οι Ελληνες με δωδεκα θεους
  με ποιητες με λογοτεχνες και σοφους
  τα φωτα δωσαμε σ`ολοκληρη την γη
  μα δεν κρατησαμε για μας
  ουτε κερι.

  χαιρετισμους απο Αυστραλια..

  • heliotypon Says:

   Γειά σου Κώστα… Στείλε κανά μήνυμα να μας πεις πώς περνάτε. Μπορούμε να τα πούμε και από το skype.

 7. giorgos Says:

  Ναί δυστυχώς έτσι είναι όπως τά λές , εμείς τούς βάλαμε εκεί πού είναι , εμείς θά πληρώσουμε όσα φάγανε .
  Τό απογοητευτικό όμως ειναι ότι όταν ό Σόιμπλε είπε ότι αυτό πού εχει αποτύχει πλήρως στή χώρα είναι ή ίδια ή ελληνική ελίτ , η αριστερά τόν κατηγόρησε καί τό θεώρησε σάν παρέμβαση στά εσωτερικά τής χώρας ! Ετσι άκριβώς είχε αντιδράση καί πρίν 50 περίπου χρόνια όταν ό αμερικάνός Πόλ Πόρτερ είχε πλακώσει στά χαστούκια τόν μετέπειτα πρόεδρο τής Δημοκρατίας Στεφανόπουλο.
  Κατά τ΄άλλα ό Τσίπρας λέει ότι Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ…

 8. nicolaos demonicos Says:

  Μένια –ελπίζω όχι από το Μένιος, καθότι Κουτσόγιωργας… μπρρρρρρρρ–, εσύ μπορεί να μη διαφωνή με τα υπό του Ηλιότυπον, πλην διαφωνώ σφόδρα με την δική σου εκτίμηση «το 50% του ελληνικού λαού είναι διεφθαρμένοι, το 25% είναι ηλίθιοι και το υπόλοιπο 25% που απομένει και αποτελείται από τίμιους, νομοταγείς και σκεπτόμενους πολίτες»!!!!!!!!!
  Αυτή η εκτίμησις, φίλη μου δεν είναι υπεραισιόδοξη ή αισιόδοξη – είναι απλώς εκτός πραγματικότητος.
  Πρώτον, είναι ζήτημα (και αυτό χάριν της μη ισοπεδώσεως) αν το ποσοστό των ΜΗ διεφθαρμένων αγγίζει –με τα χέρια στην ανάταση, κορμί και λαιμός σε διάταση, στις μύτες των ποδιών και πάνω σε σκαμνάκι– το 0,5%. [Ίσως απορήσης, ίσως θυμώσης, ίσως ακόμη αγανακτήσης με αυτόν τον αφορισμό, αλλά: ένοχος δεν είναι μόνον ο κλέψας/υπεξαιρέσας/κατακρατήσας/καταχρασθείς δημόσιο χρήμα· ένοχος είναι και ο καθ’ οιονδήποτε τρόπον συνεργήσας στην διάπραξη εγκλήματος, ένοχος είναι ο καθ’ οιονδήποτε τρόπον συγκαλύψας ή αποσιωπήσας την διάπραξη εγκλήματος, ενώ δεν είναι καθόλου λιγώτερο ένοχος ο αποδεχθείς τα προϊόντα εγκλήματος, δηλονότι –και κατά κύριο λόγο– οι τράπεζες. Το πώς και γιατί, συνιστά άλλου κειμένου ευαγγέλιο.]
  Δεύτερον, «το 25% είναι ηλίθιοι»;;;!!! Αυτό πλέον δεν είναι απότοκος αισιοδοξίας, φιλτάτη, αυτό συνιστά μηδενισμό της αϊνσταϊνικής ρήσεως – και δεν βλέπω πώς ημείς και υμείς θα την αφορίσουμε.
  Τρίτον, το οποίον μεγάλως συγγενεύει τω πρώτω, «το υπόλοιπο 25% που απομένει και αποτελείται από τίμιους, νομοταγείς και σκεπτόμενους πολίτες»;;;!!! Και μόνον αν σκεφθήτε ότι το 25% περίπου του εργατικού εγχώριου δυναμικού ήσαν (αποσπασθέντες, τη προτροπή των εξουσιαστών για την πύκνωση των γραμμών της ψήφον φερούσης πελατείας και αργότερον, ιδία αυτών βουλήσει και επιμονή και διά της μη ψηφίσεως απειλή, από την πρωτογενή κατά τουλάχιστον 80% παραγωγή, οι υπόλοιποι από την δευτερογενή και τριτογενή) δημόσιοι υπάλληλοι (το οποίον ορίζει κατ’ ελάχιστον έως και 60% το ποσοστό του πληθυσμού το επηρεαζόμενο, αμέσως ή εμμέσως, υπ’ αυτών), οι δε υπόλοιποι ελεύθεροι επιχειρηματίες, του επιχειρείν σαφώς σημαίνοντος το κλέπτειν, υπαιξερείν, κατακρατείν και καταχράζεσθαι παντί τρόπω και μέσω δημόσιο χρήμα· αν επί πλέον λάβετε υπ’ όψιν ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν άφηναν ευκαιρία να χαθή προς ψευδή δήλωση εσόδων και εξόδων, πήτε μου πού και πώς διαπιστώσατε ότι το 25% του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδος συνίστατο σε τίμιους, νομοταγείς και σκεπτόμενους πολίτες; [Αυτό το σκεπτόμενους θα το αφήσω ασχολίαστο, ουκ ικανός γαρ ο τόπος.]
  Τώρα βέβαια πρέπει να σας πω ότι στην Ελλάδα του σήμερα ο πολίτης, με την έννοια που έδιναν στον όρο εκείνοι οι οποίοι τον κατασκεύασαν, δεν είναι απλώς είδος υπό εξαφάνισιν· είναι σχεδόν παντελώς ελλίπον είδος.
  Εν ολίγοις: Η διαφθορά ήταν και είναι λαϊκής βάσεως άθλημα. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Ελλαδίτης –μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος, βεβαίως-βεβαίως– ο οποίος, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, λιγώτερο ή περισσότερο, δεν έχει κλέψει το επίσημο κράτος, συμμετέχων έτσι στην μεδουλάτη διαφθορά που διέκρινε τον κάτοικο αυτού του τόπου κατά τα τελευταία 180, ιδιαιτέρως δε κατά τα μετά την πρωθυπουργοποίηση του μεγίστου όλων αλήστου μνήμης Ανδρέα εποχή, μετά τον «μαύρο Οκτώβρη» του 1981.
  Τέλος, πρέπει να σου πω ότι στον καθρέφτη μου, όταν κοιτάζωμαι, μόνο τον εαυτό μου βλέπω… κανένα Γερμανό, Γάλλο, Άγγλο, Αμερικανό, Ρώσο ή Τούρκο. Και αν πράξω αυτό που η ηθική επιβάλλει και φτύσω τον φταίχτη, στα μούτρα μου θα πέσουν οι ροχάλες. Διότι, αγαπητή μου, αν κάποιος θέλη να με βιάση και εγώ του ανοίξω τα πόδια μου ή στηθώ τσιλιμπουρδευόμενος και τσαχπινολικνιζόμενος στα τέσσερα, βάζοντας ο ίδιος μου προφυλακτικό και βαζελίνη, ας έχω τουλάχιστον την εντιμότητα να μην τον κατηγορήσω κατόπιν ως βιαστή. Και φαντάζομαι να γνωρίζετε το ανέκδοτο (αλήθεια… γιατί ανέκδοτο, αφού έχει εκδοθή;) με την ηλικιωμένη σεμνότυφη, τον γυμνό τύπο και τον φεγγίτη.
  Ας μην υποκρινώμαστε λοιπόν τις σεμνότυφες ηλικιωμένες κυρίες. Εκείνοι, οι Ευρωαμερικάνοι, ήθελαν να πηδήξουν – και καλά κάνανε. Εμείς γιατί τους καθήσαμε;
  Περιεκτικός ο εξ Αυστραλίας με το στιχούργημά του.

 9. Τραπαλης Αθανασιος Says:

  Καί τί φταίει η Μένια καί η κάθε Μένια καί ο κάθε Νίκος, Γιώργος,Αντρέας,Κώστας,Μιχάλης,Ελένη, Μαρία,Ειρήνη,κ,λ.π. οι οποιοι ηλικιακά ανήκουν στήν νέα γεννιά καί δέν φήφισαν ποτέ τους αλλά ούτε είχαν καί σωστή ενημέρωση από από τά πουλημένα καί δουλοπρεπη κανάλια καί εφημερίδες τά οποία τούς παραμύθιαζαν(σάν άπειροι πού ήσαν) μέ τό τί φοράει η μία καί η άλλη, η ποιός τάχει καί με ποιόν???Σκέφτηκαν ποτέ αυτά τα παλιόσκυλα οι γονείς καί παπούδες τους τί θά γίνει μέ αυτούς όταν θα μεγαλώσουν καί θα μπούν στόν στίβο τής ζωής??Ζούσαν μέ τό ρητό “όσα φάμε ,όσα ποιούμε κι όσα αρπάξει ο κώλος μας” η μέ αυτό πού ειχε πεί ο Λουδοβίκος ο 16ος,”μετά από μένα ,γαία μυχθήτω πυρί” δηλ.” μετά από μένα η γή νά καεί ολόκληρη”.Είναι γνωστό ότι η δύναμη καί η αντοχή μιάς αλυσίδας(διότι αλυσίδα είναι οι διάφορες συνεχόμενες γεννεές ενός έθνους) εξαρτάται απο το πόσο ισχυρός είναι ο ασθενέστερος κρίκος της.Αν σπάσει αυτός πάει κατά διαβόλου ολόκληρη η αλυσίδα!!Εδώ έχουνε σπάσει τόν “κρίκο” τής αλυσίδας(δηλαδή τήν παρόύσα νέα γεννεά) πρό πολλού καί όχι μόνον τόν έχουνε σπάσει ,αλλά έχουν πεί καί τόν επικήδειό του πάνω από τόν τάφο του.Οτι υπάρχει ηλιθιότης απροσμέτρητη στό Ελληνικό λαό,αυτό το ξέρουν καί οι κότες,αλλά καί ο Ελληνικός λαός(γιά να κάνω λίγο καί τόν δικηγόρο τού διαβόλου) δέν είχε εμπιστοσύνη στούς εκάστοτε κυβερνώντες καί φύλλαγε ο καθένας τά δικά του νώτα(δηλαδή κύταγε μόνον τήν πάρτη του),διότι σέ περίπτωση ανάγκης δέν θα εύρισκε χείρα βοηθείας από τό ανάλγητο κράτος.Καί αυτό συμβαίνει σέ όλο τόν Ευρωπαικό Νότο.Επόμενο είναι να αποκρύπτει τα εισοδήματά του,να μήν πληρώνει φόρους,ρεμούλες,μίζες κ.λ.π.Ολοι στεκόντουσαν με το χέρι απλωμένο,ακόμη καί οι εφοριακοί.Δέν γινόταν η δουλειά σου άν δέν πλήρωνες.Αν έλεγες τίποτα γι αυτό,σού απαντούσαν:Εγώ θα φτίαξω τό Ελληνικό κράτος??Ποιός φταίει?Τό κράτος φταίει πού δέν βρέθηκε ένας πατριώτης καί θαραλλέος πολιτικός να μήν υπολογίσει το πολιτικό κόστος καί να ΑΡΧΙΣΕΙ να βάζει τα πράγματα στή θέση τους.Αν κάποιος τολμούσε να κάνει κάτι θα ερχόταν αυτομάτως σε σύγκρουση μέ τό ντόπιο καί ξένο κατεστημένο συμφερόντων.Οπως καί να έχει το πράγμα όμως είναι άδικο να αφορίζουμε ολόκληρο τόν Ελληνικό λαό.Τουλάχιστον τήν νέα γεννεά δέν πρέπει να τήν ανακατεύουμε με αυτό διότι έχουμε καταστρέψει τό μέλλον τους.Ελπίζω όχι ολοσχερώς καί η κατάσταση να μπορεί να γίνει αναστρέψιμη .Πότε ??Δέν ξέρω.Εκείνο όμως πού ξέρω είναι ότι αντί να τα βάζουμε μέ αυτούς,πρέπει να τούς ζητήσουμε καί συγγνώμη γι αυτό πού τούς κάναμε,πράγμα πού δέν τό έχω ακούσει απο το στόμα κανενός πολιτικού,ούτε τό έχω διαβάσει σέ καμιά από τίς πουλημένες κολωφυλλάδες η τά προσκυνημένα σκατοκάναλα!!!!

  • menia Says:

   ευχαριστώ! να αγιάσει το στόμα σου! (ή μάλλον το πληκτρολόγιο σου! :p)

 10. menia Says:

  αγαπητέ Νικόλαε…
  πρώτον, το Μένια προέρχεται από το Ασημένια…κοινό όνομα στο χωριό καταγωγής μου…Σαρακατσάνικο! 🙂
  πρώτον, όντας από τη φύση μου αισιόδοξη (δεν ξέρω αν αυτό είναι ελάττωμα ή όχι) και ιδεαλίστρια (αυτό κι αν είναι ελάττωμα!) θέλησα να θεωρήσω ως δεδομένο ότι οι μισοί από μας είναι διεφθαρμένοι και όχι όλοι! ωστόσο, μάλλον, η δική σου εκτίμηση βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα…το αναγνωρίζω αυτό.
  δεύτερον…η αλήθεια είναι πως το είπε ο επιστήμονας…ποια είμαι εγώ για να το αμφισβητήσω? ΘΕΛΗΣΑ πάλι να πιστέψω πως υπάρχουν αρκετοί ευφυείς άνθρωποι στη χώρα μας…ωστόσο, πιθανότατα πάλι ήμουν πολύ αισιόδοξη.
  για το τρίτο, διευκρίνισα και στο πρώτο μου σχόλιο ότι ΕΛΠΙΖΩ πως το ποσοστό των σκεπτόμενων πολιτών ανέρχεται στο 25%…
  και ναι…όλοι φταίξαμε λίγο ή πολύ…δεν το αρνούμαι αυτό. και όπως είπα, πρέπει να πληρώσουμε…(και το κάνουμε ήδη!) απλώς, όχι με αυτόν τον τρόπο.
  το ανέκδοτο δεν το ξέρω…αν θέλεις, διαφώτισε με…αυτό λέω κι εγώ όμως…γιατί τους καθίσαμε? γιατί συνεχίζουμε και καθόμαστε? αυτό δεν μπορώ να χωνέψω.
  περιεκτικός ο εκ Αυστραλίας, όντως…εσύ, πάλι, διόλου! και είναι και τα μισά στην καθαρεύουσα…πολύ με δυσκόλεψες! (δεν το λέω για κακό, μην παρεξηγηθείς!)
  συμπέρασμα: πρέπει να γίνω πιο ρεαλίστρια. μου το λένε συχνά.
  Υ.Γ. πρέπει να πω ότι εκτιμώ πολύ το χιούμορ σου! είναι ιδιαίτερο…:)

 11. VaD Says:

  Α,ετσι πες μου,βρε αδερφέ,να ησυχάσω!Και τόσον καιρό εψαχνα να βρω “τις πταιει’ 🙂 🙂 🙂

 12. nicolaos demonicos Says:

  Αγαπητέ Αθανάσιε, είναι προφανές ότι δεν χρεώνω την νέα γενιά. Τουναντίον, αισθάνομαι απέραντη ντροπή απέναντί της, διότι, ως ανήκων στην γενιά της αμέσως μετά τον πόλεμο εποχής, είμαι συνένοχος στην διάπαξη του εγκλήματος καθωσιώσεως της καταστροφής του μέλλοντός της – ίσως μάλιστα ήμουν πιο έντιμος αν έλεγα: «της καταληστεύσεως του μέλλοντος της νέας γενιάς».
  Διότι περί καταληστεύσεως πρόκειται και εν απολύτω γνώσει μας συνέβη ό,τι συνέβη και όχι εν αγνοία μας. ΟΛΟΙ, χωρίς απολύτως καμμιά εξαίρεση, γνωρίζαμε ότι ζούμε με δανεικά· ΟΛΟΙ, χωρίς καμμία απολύτως εξαίρεση, ουδέποτε αρνηθήκαμε τις ψιχουλοπαροχές των αλητηρίων και υφ’ ημών των ιδίων εκλεγομένων κυβερνητών και αβανταδόρων πολιτικών (μήπως: πωλητικών) τεμαχίων του Κυνοβουλίου μας· και ΟΛΟΙ γνωρίζαμε ή ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πού με μαθηματική ακρίβεια ωδηγούσε αυτή η ξεπουλητική πολιτική του Αντρίκου και των μετ’ αυτόν κυβερνητών μας.
  Δεν θα μπορούσα λοιπόν να εννοώ ως συνενόχους τους νέους των κάτω των 25-30 ειδικώς, και γενικώς τους κάτω των 40.
  Ως προς το πόσο άδικο είναι να χρεώνουμε συμμετοχή στο έγκλημα ΟΛΟΥ του ελληνικού λαού (με την εξαίρεση βεβαίως των όσων πιο πάνω είπαμε, ιδιαιτέρως δε των κάτω των 30), δεν είναι εδώ που θα το λύσουμε. Έχεις μιαν άποψη, σεβαστή, αν και ριζικώτατα διαφωνώ.

  @menia: Ασημένια, το ανέκδοτο είναι πιο παλιό κι από μένα – και διάγω την 7η δεκαετία του βίου μου. Εν πάση περιπτώσει.
  Η σεμνότυφη ηλικιωμένη –που λέγαμε– καλεί την αστυνομία διότι κάποιος νέος ασχημονεί προσβάλλοντας την… ιδιωτική αιδώ από το δαμέρισμά του, μοστράροντας τα ποσόντα του στην εν λόγω σεβάσμια, σεμνότυφη, ηλικιωμένη κυρία.. Έρχεται ο αστυνομικός και ζητεί να του υποδειχθή ποιος, πού και πώς.
  – Στο πέναντι διαμέρισμα, κύριε.
  – Μα δεν βλέπω κάποιον, κυρία μου…
  – Ελάτε μαζί μου, λοιπόν.
  Τον οδηγεί σε διπλανό δωμάτιο, όπου πάνω από την μπαλκονόπορτα υπάρχει φεγγίτης.
  – Εδώ…
  – Μα ούτε κι εδώ βλέπω κάτι…
  Η σεμνότυφη κ.λπ. κυρία σέρνει ένα τραπεζάκι από την απέναντι γωνία.
  – Ορίστε… ανεβήτε αι κοιτάξτε από τον φεγίτη.
  Ανεβαίνει ο αστυνομικός και προσπαθεί να ιδή, αλλά δεν καλοφτάνει.
  – Δεν μπορώ να ιδώ καλά, νομ…
  – Ορίστε, βάλετε αυτό το σκαμνί και πατήστε πάνω του.
  Του δίνει το σκαμνί, το στερεώνει πάνω στο τραπεζάκι ο αστυνομικός και όντας στο σωστό ύψος πια, κοιτάζει εξαταστικά το απέναντι διαμέρισμα.
  – Συγγνώμην, αλλά πάλι δεν βλέπω κάτι… ξέρετε.
  – Για πατήστε το δεξί πόδι σας σ’ αυτήν την προεξοχή, του λέγει η σεμνότυψη κυρία, δείχνοντάς του την προεξοχή ενός περίπου εκατοστού που σχηματίζει στον τοίχο η σειρά των κολλημένων κεραμικών πλακιδίων, ένα μέτρο δεξιά του και σε ύψος περίπου ένα και μισό.
  – Μα… μη φάω τα μούτρα μου!
  – Σωπάτε, καλέ… εδώ εγώ και…
  Κρατιέται με τις άκρες των δαχτύλων του από τις εσοχές του φεγγίτη ο νεαρός αστυνομικός, φέρνει αργά και προσεκτικά το πόδι του σε ένα σημείο της προεξοχής, πατάει και με δυσκολία και φόβο γέρνει το κορμί του δεξιά. Τώρα από την μπαλκονόπορτα του απέναντι διαμερίσματος βλέπει ολοκάθαρα το λουτρό.
  – Βλέπετε τώρα, κύριε;
  – Ναι… βλέπω το λουτρό του απέναντι διαμερίσματος.
  – Ε, λοιπόν, αν έρθετε στις δέκα το βράδυ, θα δήτε τον νεαρό να κάνει μπάνιο χωρίς να τραβάη την κουρτίνα, ο άθλιος.
  Τόσο, νεαρά φίλη μου, βιαστές είναι οι ξένοι δανειστές μας.
  Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης – και μάλιστα μεγάλο. Κάθε άλλο. Αυτό όμως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Τούτο που χρειάζεται αυτήν την ώρα –με δεδομένο ότι το γάλα έχει πλέον χυθή– δεν είναι να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Δεν ωφελεί το ποιος και πόσο έφταιξε, έκλεψε, ρήμαξε αυτήν την ώρα. Τώρα είναι ανάγκη να συμπτύξουμε τις δυνάμεις μας και να δράσουμε με ένα και μόνον στόχο: την αλλαγή κατευθύσεως προς ανάταξη μεριά. Πόσο θα πάρη; Ίσως και ένα χρόνο ακόμη, διότι οι ταχύτητες με τις οποίες κινούμεθα είναι –επιεικώς– χελωνίσιες.
  Και αφού το καράβι βάλη ρότα προς την ανάταξη, τότε ας κάμωμε τον απολογισμό, ας κρεμάσωμε (πολιτικώς) όποιον αφήνει ίχνη λαδιού, να φέρωμε το χρήμα πίσω στα δημόσια ταμεία και, παρακαλώ, να μη φυλακίσωμε ούτε ένα από αυτούς. Να οτους πάρωμε όμως τα σώβρακα και άσ’ τους να ζούν, άστεγοι και άφραγκοι, με 340 ευρώ το μήνα.
  Τους άλλους συνταγματικώ δικαίω ανεύθυνους –τύπου Κινέζου, Μπουχέσα και σαντ(ίλα)–, άσε να τους κρίνη η Ιστορία (όπως κάποτε θα κρίνη και τον καταστροφέα της πατρίδας μας, τον-πανάθλιο-καταδότη-των-συντρόφων-του-προκειμένου-να-γλιτώση-το τομάρι-του Ανδρέα Παπανδρέου-Τσαντ), αφού το κατεστημένο ποτέ δεν τρώει τα καλά και υπάκουα πιδιά του. Ούτε τον Δράκουλα έφαγε, ούτε τον Όμορφο θα φάη, ούτε καν τον Βουλιμικό και τον Πατσοκοιλιά, μήτε το Τσιράκι του φτωχού πρώην των συνασπισμένων Ανεμομαζωμάτων, κάνε την Ωραία Κοιμωμένη, μη τον «Πώς να Πουλάς Γάλα και να γίνης Πολυεκατομμυριούχος» Περιστεραποκούμπι.
  Και ας μη νομίση κανείς ότι σκάβω λάκκο για τους πρασινομπλέ. Μπορεί αυτοί να είναι οι κυρίως υπεύθυνοι από την πλευρά του πολιτικού συστήματος, αλλά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτικος καθαρός. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. ΟΛΟΙ τους, απολύτως όλοι τους, χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ εξαίρεση είναι απατεώνες, ληστές, ξεπουλημένοι απάτριδες.
  Και είναι γνωστό το γιατί ΟΥΔΕΙΣ εξαιρείται.
  Σας κούρασα πάλι, αλλά έτσι είμαι… κουραστικός.

  • Τραπαλης Αθανασιος Says:

   Αγαπητέ Νικόλαε
   ωραία είναι όσα μάς είπατε σέ καθαρά φιλολογικό επίπεδο,τόσον στό πιό πάνω σχόλιό σας,όσον καί σέ αυτό εδώ.Δέν μπορώ να πώ ότι δέν συμφωνώ,διότι ναί πράγματι συμφωνώ σχεδόν απολύτως.Κάτι γιά επιστροφές υπεξαιρεθέντων καί κλεμένων χρημάτων τού δημοσίου καί τα οποία ευρίσκονται σέ τράπεζες τής Ελβετίας,τα βρίσκω ανεδαφικά,ουτοπικά καί “όνειρα θερινής νυκτός”.Δέν έχει γεννηθή ακόμη αυτός πού θα πάρει τα λεφτά πίσω (δισεκατομμύρια ευρώ) από τίς τράπεζες τών Εβραίω-ελβετών,εκτός εάν διαθέτει τίς δυνάμεις τού Superman καί πάλι είναι υπό συζήτηση.
   Εκείνο όμως πού διακαώς επιθυμώ από εσάς είναι να μάς αναφέρετε τί συγκεκριμένες λύσεις προτείνετε στό πρόβλημα της Ελλάδας.Καλές καί χρήσιμες είναι οι κρίσεις καί επικρίσεις γιά να βλέπουμε τά λαθη μας καί να αποκτούμε αυτογνωσία, αλλά μετά τήν εξαπόλυση τών πρός πάσαν κατεύθυνσην μύδρων,να ακολουθούν καί οι προτάσεις και οι συμβουλές γιά τό τί μέλλει γενέσθαι από δώ καί στό εξής.Καί δέν εννοώ τό “..να τούς πάρουμε καί τα σώβρακα,να τούς αφίσουμε άστεγους καί άφραγκους…..) καί τα σχετικά.Εάν δέν τούς τιμωρήσεις για παραδειγματισμό καί γιά αποτροπή παρομοίων πράξεων από άλλους στό μέλλον,αυτοί με τά παιδιά τους καί τα εγγόνια τους θα συνεχίσουν να ζούν σάν μαχαραγιάδες με όλα αυτά πού έχουν κλέψει καί διασφαλισει.Επανερχόμενος στό προηγούμενο σκεπτικό μου,εννοώ τί προτείνεις να γίνει από πολιτικής σκοπιάς στό εγγύς μέλλον μιά καί έπονται σέ ολίγους μόνον μήνας,τόσον οι δημοτικές ,όσον καί ευροεκλογές.Καί ίσως εντός τού 2014 να έχουμε καί βουλευτικές εκλογές!Αυτό ακριβώς θα ήθελα να ξέρω.Τί εσείς προτείνεται να γίνει η να κάνει ο Ελληνικός λαός στό άμεσο μέλλον!!!!
   Υ.Γ.Μπορεί να μήν έχεται υπ΄΄οψιν σας κάποια ¨Δημοκρατική” λύση καί να έχετε υπ όψιν σας κάτι άλλο.Κι αυτό καλοδεχούμενο είναι.Μόνον νά γνωρίζουμε.

 13. nicolaos demonicos Says:

  Έφαγα ένα «Τ» (Τ)σαντ(ίλα), δεν πειράζει. Άλλοι άφαγαν τον άμπακο και δεν τους πείραξε….

 14. menia Says:

  καλό το ανέκδοτο! εν ολίγοις, λες πως κι εμάς…τα ήθελε ο κώλος μας…και ισχύει! και αυτό είναι που με εξοργίζει…
  ελπίζω να μην σε κούρασα…σε έβαλα να γράψεις ολόκληρο κατεβατό! (για το ανέκδοτο λέω)
  κουραστικός δεν είστε καθόλου…και πάλι θαύμασα το χιούμορ σας!

 15. nicolaos demonicos Says:

  Φαντάζεσαι, αγαπητέ Αθανάσιε, ότι εγώ τα βρίσκω… εδαφικά; Όχι βέβαια. Αλλά πες μου εσύ κάτι το μη ανεδαφικό, που θα έλυνε, έστω και μέσα σε τρεις γενιές, το πρόβλημα. Αυτό που σαφώς εννοώ είναι το «ό,τι πάρουμε», αφού και έτσι και αλλοιώς και οι δυο μας και όλοι ξέρουμε τι θα πάρουμε.
  Όσον αφορά στο πώς θα αντιδράσουν και κατόπιν δράσουν οι Εβραιοελβετοί τραπεζίτες, δεν με απασχολεί. Αν οι πολιτικοί απατεώνες (πρόσεχε τώρα οξύμωρα και ανεδαφικά) αποφάσιζαν να θεσπίσουν νόμο με την εφαρμογή του οποίου οι με κάθε τρόπο καταχραστές δημοσίου χρήματος, οι ομοίως ευεργετηθέντες απ’ αυτούς συγγενείς, μακρινοί και κοντινοί, εγκλείονταν ΙΣΟΒΙΩΣ σε ανήλιαγα μπουντρούμια στην περίπτωση που δεν επέστρεφαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τα κλαπέντα, ληστευθέντα, καταχρασθέντα, υπεξαιρεθέντα, έχω την όχι αμυδρή αίσθηση ότι θα έσπευδαν να επανορθώσουν. Αλλά και αυτό ευχολόγιο είναι, θα μου πης – και με τι δίκιο σου.
  Στην συνέχεια μου ζητάς να προτείνω λύσεις. Και παρότι αναλαμβάνω τον κίνδυνο να θεωρηθώ τουλάχιστον ανεμοδαρμένος από εκείνους οι οποίοι θεωρούν ότι το ΥΠΑΡΚΤΟ πρόβλημα δυνατόν να επιλυθή σύντομα ή το άκρως αντίθετο, ώστε η βάρκα να έρθη στα ίσα της· και ενώ δεν διαθέτω ο ίδιος συρτάρι λύσεων – όπως φαντάζομαι εσύ, ο οποίος ζητάει από μένα να προτείνω λύσεις· και ενώ η προς παραδειγματισμό τιμωρία (αν και η ανωτέρω προτεινόμενη παραδειγματικό αλλά και πρακτικό χαρακτήρα έχει), ακόμη και διά θανάτου, ουδέποτε απέτρεψε τον εκ δόλου φόνο, θα τολμήσω να προτείνω. Και θα προτείνω αυτό που, πολύ φοβούμαι, ότι θα χαρακτηρισθή (χαρακτηρίσης;) ανεδαφικό, αφού αυτόν τον τρόπο (μη) σκέψεως και (μη) δράσεως μας έχουν παιδιόθεν εμφυσήσει.
  Ας ξεκινήση η εφαρμογή ενός νέου συστήματος παροχής ΠΑΙΔΕΙΑΣ, μιας παιδείας η οποία δεν θα περιορίζεται ΜΟΝΟ στην παροχή γενικών ή εξειδικευμένων γνώσεων αλλά ΓΝΩΣΕΩΣ. Από το πώς να περπατούμε στους δρόμους, γιατί δεν πρέπει να ρυπαίνουμε το περιβάλλον (άμεσο ή απεριόριστο), τι πρέπει να πράττουμε ή να μην πράττουμε με μέτρο τον σεβασμό στον εαυτό μας κ.ο.κ. Από την ηλικία βεβαίως των 4 ετών το αργότερο. Με άλλα λόγια να ετοιμάζη το σύστημα ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι υπηκόους.
  Μα θα χρειαστούν κατ’ ελάχιστον 3 έως 4 γενιές. Και λοιπόν; Υπάρχει περίπτωσις να τελειώση κάτι αν δεν αρχίση; Ας βρουν οι επόμενες (5η και μετά) γενιές ένα καλλίτερο πολιτικό και πολιτισμικό περιβάλλον όπου και θα αναπτυχθούν.
  Βέβαια θα μου πης και πάλι: Και πώς, αγαπητέ, θα οικοδομήσουμε καινούργια κτήρια με παλαιά υλικά; (Όρα διδασκάλους –σε ποσοστό 90 και πλέον–, οι οποίοι καθημερινώς ομολογούν ότι πηγαίνουν στην «δουλειά» τους και όχι μόνον, βεβαίως. Και κατόπιν βράσε όσο ρύζι θέλεις.)
  Από τεχνικο-οικονομική άποψη δεν είμαι σε θέση να προσφέρω ιδέες-λύσεις. Αλλά γνωρίζω ότι οι 270.000 δημοσιοϋπάλληλοι κατά το 1981 έφθασαν περίπου το 1.500.000 μέχρι το 2009, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων είχε καταληφθή κατά την 8ετία 1981-1988 και μέχρι το 2000. Οι δε 1.200.000 περίπου και μη έχοντες κατά το μάλλον τα απαιτούμενα προσόντα, πλην της ψήφου ή των ψήφων τους, καταλαβόντες –και τούτο πέραν του αν ήσαν απαραίτητοι και αν πληρούσαν ανάγκες– τις ανάλογες μη αναγκαίες θέσεις ή «ψαρεύτηκαν» αφ’ εαυτού τους από τους θεσιδωρητές πολιτικούς ή εκπορνεύτηκαν και με ικανή προσπάθεια (λάδωμα, εξαγορά κ.λπ.) απεσύρθησαν ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ από την πρωτογενή, κατά κύριο λόγο, παραγωγή, αλλά και από την δευτερογενή και τριτογενή, μετατραπέντες συν τω χρόνω σε οκνηρούς και αρπακτικά πάσης μορφής, φύσεως και… ποσότητος, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα, προκειμένου να καλυφθούν οι πράγματι και οι κατ’ επίφασιν ανάγκες της, υπεχρεώθηκε με την πραγματοποίηση εισαγωγών από βλίτα, πορτοκάλια, βόϊο, αρνίσιο, χοιρινό μέχρι Φεράρι για τις διάφορες Μαρέτσες και Ντούλες και Κίτσες, που τώρα πια ήταν κυρίες βουλευτού ή υπουργού ή τσιρακιού τους γ.γ. και ξανά γ.γ. και σκέτο γ.
  Αυτά και άλλα, συνέπειες μαθηματικές αυτών, μας βούλιαξαν. Συνεπώς ανάγκη είναι μία αντίστροφη διαδικασία. Είναι εύκολο; Όχι, καθόλου. ΠΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Χωρίς αυτήν την αναστροφή, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΜΑΞΟΥΝ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, στον επόμενο χρόνο η ώρα θα είναι και πάλι: ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ – άτακτη ή με το μπαρδόν, δεν ηξεύρω. Όπως τώρα – εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Με άτακτη τάξη. Υπέρ των πτωχών και αδυνάτων. Ώστε να παραμείνουν πτωχοί και αδύνατοι. Διότι το πάχος είναι εχθρός της υγείας του υγιώς σκεπτομένου υπηκόου.
  Ως προς τις επερχόμενες εκλογές, δημοτικές και ευρωπαϊκές, τούτο: Όσο τα πράγματα στον θεμέλιο λίθο κάθε κοινωνίας όχι μόνον παραμένουν ως έχουν στην Ελλάδα –και ως θεμέλιο λίθο δεν εννοώ άλλο από την ΠΑΙΔΕΙΑ– αλλά επί το μάλλον «τραβούν την κατηφόρα», καθόλου δεν με συγκινούν. Και ξέρετε γιατί; Διότι εδώ και 180 περίπου χρόνια και οι μεν και οι δε (πολιτικοί και εξαγοραζόμενοι ψηφοφόροι) ΠΑΙΖΩΜΕΝ ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ.
  Με ρωτάτε: «Τί εσείς προτείνεται να γίνει η να κάνει ο Ελληνικός λαός στό άμεσο μέλλον!!!!» Εννοείτε πέραν του αυτοχειριασμού; Διότι δεν με ερωτήσατε (ή αναρωτηθήκατε) ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ! Αλλά θα σας το πω: Έκλεψε (αποδεχόμενος την προτροπή των ηγετών του, διότι έτσι νόμισε ότι τον βόλευε), διεσκόρπισε, κατέστρεψε.
  ΕΚΛΕΠΤΕ σε όποια ευκαιρία του δινόταν περιουσία (κινητή και ακίνητη) του κράτους, χωρίς ούτε ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να αναλογισθή ότι αυτός είναι το κράτος! Τόση έλλειψις παιδείας, τόση ασυνειδησία, τόση ανευθυνότητα!
  ΔΙΑΣΚΟΡΠΟΥΣΕ το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων κατά το «ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα» σε ημερήσιες και νυκτερινές φιέστες επιδείξεως πλούτου! Τόση διάθεσις αυτοπροβολής ακόμη και με δανεικά κι αγύριστα ο «ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» προδότης της ιστορίας του!
  ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ μονίμως και συστηματικώς το περιβάλλον εντός του οποίου διαβιούσε! Τόση α-παιδεία, τόση γυφτιά, τόση αδιαφορία ο «πεπολιτισμένος»!
  Αυτά και άλλα του ιδίου επιπέδου έπραττε ο λαός ο ελληνικός, αγαπητέ, κατακτώντας κατάπτυστες παγκόσμιες πρωτιές, για τις οποίες μάλιστα αισθανόταν και ΜΑΓΚΑΣ!
  Τέλος, με ερωτάτε πλήρης αμφιβολίας αν έχω υπ’ όψιν μου κάποια «Δημοκρατική» λύση, αφήνοντας να υπονοηθή ότι πιθανόν κάποια άλλη, κατά το μάλλον ή ήττον, χρυσαυγίτικη υποφώσκει στο μυαλό μου. Συμβουλεύοντάς με μάλιστα: «Μόνον νά γνωρίζουμε», έχοντας αντικαταστήσει το β΄ ενικό, όπως η ροή του κειμένου σας απαιτεί, με ένα προφανώς «για-να-μη-θιχθώ-ή-και-το-αντιληφθώ» α΄ πληθυντικό. [Ορίστε το υστερόγραφό σας και η προ αυτού πρότασις εξ αντιγραφής (copy and paste): Τί εσείς προτείνεται να γίνει η να κάνει ο Ελληνικός λαός στό άμεσο μέλλον!!!! Υ.Γ.Μπορεί να μήν έχεται υπ΄΄οψιν σας κάποια ¨Δημοκρατική” λύση καί να έχετε υπ όψιν σας κάτι άλλο.Κι αυτό καλοδεχούμενο είναι.Μόνον νά γνωρίζουμε
  Άκουσε, αγαπητέ, Αθανάσιε. Είσαι πολύ μικρός τω πνεύματι ώστε να παίξης μαζί μου με τις λέξεις και «κρυφές» ή «κρυμμένες» (έτσι σου πέρασε από το μυαλό) έννοιες και σπόντες.
  Ξέρεις όμως τι απεκόμισα από το κείμενό σου, το οποίον είναι και το ζουμί; Ότι το πνεύμα σου, αν ήταν οινόπνευμα (τουτέστιν: αιθυλική αλκοόλη) θα είχε μετατραπή σε πάγο, παρά το εξόχως χαμηλό σημείο πήξεώς του. Απόδειξις αυτού όχι τόσο οι χοντράδες σου εις (έτσι νόμισες) βάρος μου, αλλά εκείνο το «Δημοκρατική» στο ΥΓ σου – και αυτό πέραν της υπόπτως ειρωνικής αλλά και διαβλητής προδιαθέσεως που δηλώνεται με το κλείσιμο της πρώτης προτάσεως (καί να έχετε υπ όψιν σας κάτι άλλο). Αν δεν είσαι από αυτούς που «δουλεύουν» τον κυρίαρχο-θου-Κύριε, τότε είσαι από εκείνους που στρατεύονται ως αρνία επί σφαγήν. Διότι πρώτα θα έπρεπε να μάθης τι σηματοδοτεί η λέξις, και μετά να την χρησιμοποιής με την ευκολία εκείνων που της γαμούν την μάνα. Τώρα ίσως καταλάβης γιατί τον Γεώργιο των Παπατζήδων αποκαλούσα «Γέρο της Δημοκρατίας».
  Λυπούμαι για το ότι υποχρεώθηκα να χρησιμοποιήσω αυτό το ύφος και να χυδαιολογήσω, αλλά, επί τέλους, αντιληφθήτε ότι δεν απευθύνεσθε σε ανάγκην νουθεσίας, και μάλιστα διά πλαγίου τρόπου, έχοντα. Διότι αυτό προσβάλλει και μάλιστα βάναυσα τον εις ον απευθύνεσθε. Και πέραν των άλλων, μάθετε επί τέλους ότι η κατάληξις του β΄ πληθ. γράφεται με έψιλον/«ε» και όχι «αι».
  Και κάτι άλλο: Απαντήστε με όποιον τρόπο σαν είναι βολικό. Αλλά απαντήστε, εσείς ο επικαλούμενος την Δημοκρατία: Ποιος, πότε, πού και με ποιον τρόπο επέβαλε το Δημοκρατικό πολίτευμα για πρώτη φορά στην ιστορία.
  Αυτά και να είστε προσεκτικός, όταν μάλιστα επιδιώκετε να πολιτευθήτε.
  Υ.Γ.: Αυτήν την φορά χρησιμοποίησα πιο απλή γλώσσα, αν και η κεκτημένη πολλές φορές κάνει τα δικά της.

 16. nicolaos demonicos Says:

  Διόρθωσις: Τώρα ίσως καταλάβης γιατί τον Γεώργιο των Παπατζήδων ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ (όχι αποκαλούσα) «Γέρο της Δημοκρατίας».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: