“Αραία αραία, να φαινόμαστε καμμιά πενηνταρέα…”


PrecipiceΤη φράση του τίτλου έγραψε γελοιογράφος, δείχνοντας συγκέντρωση παλαιού πολιτικού από την Κρήτη που οι οπαδοί του είχαν αραιώσει πάαααααρα πολύ!

Μου κάνει εντύπωση η αφέλεια κάποιων πολιτικών που, ενώ δεν έχουν καμία πιθανότητα έστω και ελάχιστης επιτυχίας, πολλοί απ’ αυτούς χωρίς να είναι έστω και λίγο γνωστοί, φεύγουν από τα κομματά τους και ιδρύουν δικά τους κόμματα. Είναι τόση η φιλοδοξία και η ανόητη πίστη στην πολιτική τους ακτινοβολία, που δεν λυπούνται τα έξοδα (ή κάποιοι τους τα πληρώνουν) και τους κόπους, για να κάνουν ανεξάρτητη πολιτική καριέρα. Γνωστά ονόματα όπως ο, μετέπειτα, πρόεδρος της δημοκρατίας Στεφανόπουλος, ο Τσοβόλας, ο Παπαθεμελής, ο Μάνος, ο Αβραμόπουλος, ο Αρσένης, η Μπακογιάννη, ακόμη κι ο Σαμαράς και πολλοί άλλοι κάποτε ίδρυσαν δικά τους κόμματα με αποτέλεσμα να μαυριστούν εντελώς και να μην μπουν ούτε στη Βουλή. Ο μακαρίτης Αβέρωφ είχε πει ότι “το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος” κι αυτό επαληθεύτηκε πολλές φορές.

Ο γνωστός μας Πολύδωρας  αποφάσισε κι αυτός να κάνει δικό του κόμμα και δεν τον βλέπω βο(υ)λευτή στην επόμενη Βουλή. Ο Λοβέρδος το ίδιο και διάβασα και για την Κωνσταντοπούλου με την Μακρή, ακόμη και για τον Ψωμιάδη (τ. νομάρχη Θεσσαλονίκης). Τελικά, προβλέπω περισσότερα κόμματα από …ψηφοφόρους και αναρωτιέμαι τι είναι εκείνο που δίνει τόση αισιοδοξία στους ανθρώπους αυτούς, ώστε να νομίζουν ότι ο λαός θα σπεύσει να τους ψηφίσει, ειδικά αυτούς, αφού το παρελθόν έχει αποδείξει ότι τέτοιες προσπάθειες δεν ευδοκιμούν. Δεν κρίνω εδώ την ποιότητά τους,  αλλά την ανοησία τους και τον διακαή πόθο τους να “κυβερνήσουν” με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και που φτάνει μέχρι την απέλπιδα δημιουργία κόμματος.

‘Αντε παιδιά, όλοι μαζί, με τους κυνηγούς, τους ολυμπιστές τους χριστοπίστες, τους “Δεν πληρώνω”,  τους πειρατές, το ΠΑΕΚΕ (έλαβε μία ψήψο στις εκλογές!) και άλλους διάσημους υποψήφιους, να σώσετε το πλοίο που βυθίζεται γιατί τα μυαλά μας πετούν σε άλλες σφαίρες και όχι στην πεζή πραγματικότητα! Αλήθεια, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσα κόμμματα βάζουν υποψηφιότητα σε Ευρωπαϊκές χώρες… (θα το ψάξω).

Τώρα σ’ αυτούς προστέθηκε και ο Κατσανέβας, τέως γαμπρός του Α. Παπανδρέου, που νομίζει κι αυτός ότι δικαιούται, ως (έστω, τέως) μέλος της οικογένειας, να κυβερνήσει…  Είχε, ελέω πεθερού, διοικήσει το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν είδαμε καμία θεαματική βελτίωση της ποιότητας των οργανισμών αυτών.  Τώρα θέλει να διοικήσει και την Ελλάδα και μάλιστα να την πάει πίσω στη δραχμή, δηλαδή να συμπληρώσει το έργο της δυναστείας για την ολοκληρωτική καταστροφή της!

Φυσικά και ο …πρωταγωνιστής της προηγούμενης ανάρτησης Ν. Νικολόπουλος δικό του κόμμα κι αυτός! (Δεν ξέρω όνομα, αλλά “Κόμμα της Εθνικής Ευχής” θα του πήγαινε πολύ!).

Advertisements

3 Responses to ““Αραία αραία, να φαινόμαστε καμμιά πενηνταρέα…””

 1. Ψονθομφανήχ Says:

  Παίζουν πολλά με τους “φιλόδοξους αρχηγίσκους”!
  Δεν είναι όλοι τους Δελαπατρίδες και ψώνια!
  Π.χ., άλλο πράγμα να διαπραγματευτείς αργότερα ως μεμονομένος
  πολιτευτής, κι άλλο ως αρχηγός κόμματος…

 2. xristin Says:

  Στην Ελλάδα ισχύει το……κάνε και εσύ ένα κόμμα!Μπορείς!

 3. nicolaos demonicos Says:

  Πολύ μου άρεσε, Ηλιότυπον, η διατύπωσίς σου περί την συμβολή του ελέω σιδερένιου χρηματίσαντος διοικητού ΙΚΑ και ΟΑΕΔ Κατσαπλιά – ή κάπως έτσι: «αλλά δεν είδαμε καμία θεαματική βελτίωση της ποιότητας των οργανισμών αυτών»(!!!). Αβροφροσύνης ένεκα φαντάζομαι. Διότι προσωπικώς όχι μόνον «καμία θεαματική βελτίωση της ποιότητας των οργανισμών αυτών» δεν διαπιστώθηκε, τουναντίον κατακόρυφος καταβαράθρωσίς τους ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ. Επί σκοπώ.
  Όσον αφορά στην αρρωστημένη επιδίωξη κάποιων πολλών (ξε)πωλητικών –βολευτών, υπουργών και λοιπών παρασίτων–, ας μη σου διαφεύγη ότι οι Ελλαδίτες δεν έχουν την ανάγκη εξωτερικών παραγόντων για την εφαρμογή του περιφήμου «διαίρει και βασίλευε». Εμείς από παλαιοτάτων χρόνων αυτοδιαιρούμεθα (αν τα κόμματα, εκ του «κόπτω» δεν είναι τεμαχισμός, διαίρεσις, τότε τι στην ευχή είναι;), διότι ο καθένας από μας θέλει την δική του «καρέκλα», διότι μόνον ΑΥΤΟΣ (εγώ, εσύ, εκείνος) διαθέτει τις απαραίτητες κυβερνητικές ικανότητες.
  Τόσο αστείος λαός έχουμε καταντήσει (το αστείος ίνα μη χειροτέραν έκφρασιν χρησιμοποιήσω).
  Έρρωσο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: