Ο μπαλαδώρος και ο σκυλάς στο ευρω-κοινοβούλιο;


EuroparliamentΑργά αλλά σταθερά, προχωρεί η διαδικασία συμπλήρωσης των ευρω-ψηφοδελτίων και των δημοτικών συνδυασμών. Κι εκεί βλέπουμε ανάγλυφη την εικόνα της μικροκομματικής νοοτροπίας που δεν άλλαξε καθόλου, παρά τις εξαγγελίες και τις …δηλώσεις μετανοίας των κομματικών αρχηγών και στελεχών. Ηθοποιοί και δημοσιογράφοι με φιλοδοξίες και ποδοσφαιριστές, μεταξύ των υποψηφίων. Σ’ αυτούς ήρθε να προστεθεί αυτή τη φορά και τραγουδιάρης σκυλάδικου (υποψήφιος του υποτυπώδους κόμματος Πολύδωρα)! Προφανώς αυτοί είναι τα δολώματα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί -τρομάρα τους- έχουν καταλαβει, παρ’ όλη τη βλακεία που τους δέρνει, ότι ο Ελληνικός λαός ψηφίζει “επώνυμους”. Επώνυμος είναι κάθ’ ένας που αποκτά δημοσιότητα το όνομά του. Και “επώνυμος” μπορεί να είναι κάποιος ακόμη και από τις παρανομίες που διέπραξε, αφού απ’ αυτές έγινε γνωστός. (Είμαι βέβαιος ότι ο ‘Ακης θα έπαιρνε αρκετές χιλιάδες ψήφους, λόγω “μαγκιάς”, αν είχε τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος).
Ο συνέλληνας, λοιπόν, θέλει να ψηφίζει γνωστούς. Κι αν γνωρίζει και τη φάτσα τους από τον τύπο ή την τηλεόραση ακόμα καλλίτερα.

‘Ετσι, κατά καιρούς, βγήκαν βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ευρωβουλευτές, πρόσωπα του θεάματος, της δημοσιογραφίας και του λεγόμενου “αθλητισμού”. Μερικοί/ες, οι περισσότεροι/ες, εξαφανίστηκαν μετά από μιά θητεία, κατά τη διάρκεια της οποίας ήσαν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι! Το περίεργο είναι ότι νέα ονόματα, άγνωστα, που μπορεί να είναι διαπρεπείς επιστήμονες ή επιτυχημένα στελέχη της ιδιωτικής οικονομίας, ο ψηφοφόρος τα προσπερνά αβασάνιστα, χωρίς την παραμικρή διάθεση να μάθει τι είναι αυτοί και πόσες πιθανότητες έχουν να ωφελήσουν από ένα δημόσιο πόστο.

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι θα λένε ο ποδοσφαιριστής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. και ο αγράμματος σκυλο-τραγουδιάρης, με τους άλλους ευρωβουλευτές, αν εκλεγούν, δεδομένου ότι οι σοβαροί άνθρωποι, στις ευρωπαϊκές χώρες, το ποδόσφαιρο το έχουν ως θέαμα και παιχνίδι και δεν το θεωρούν σημαντικό παράγοντα της ζωής τους. Και το στυλ μάγκα καψουροτραγουδιάρη δεν υφίσταται εκεί. Δεν μιλούν συνέχεια για μπάλα και δεν αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους για να συζητούν ή να καυγαδίζουν για τις ομάδες. (Λέω οι σοβαροί άνθρωποι, αλλά ούτε κι εδώ οι σοβαροί κάνουν κάτι τέτοιο. Απλώς, εδώ οι σοβαροί είναι πολύ λιγότεροι). Και βέβαια δεν διανοούνται να στείλουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αγράμματους σκυλάδες!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι ξέρουν ο …μπαλαδώρος και ο τραγουδιάρης των σκυλάδικων από διεθνή πολιτική, από οικονομία, από ευρωπαϊκή νομοθεσία, από λειτουργία του ερωκοινοβουλίου, από κοινοτικές υποθέσεις και από όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει ένας ευρωβουλευτής, αν θέλει να είναι ενεργό μέλος αυτού του σώματος. Αν δεν ξέρουν (που μάλλον δεν θα ξέρουν, γιατί ποδόσφαιρο, καψουροτράγουδα και γνώση τέτοιου είδους είναι, συνήθως ασυμβίβαστα), απλώς θα έχουν δώσει στο κόμμα τους από μιά έδρα και στον εαυτόν τους όλα τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η θέση, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα…

Είπατε κάτι για ντροπή;

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι, ως χώρα!!!

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

6 Responses to “Ο μπαλαδώρος και ο σκυλάς στο ευρω-κοινοβούλιο;”

 1. kostas australia Says:

  ντροπή ειναι λιγο για να εκφράσει το πως νοιωθω… Οσο και να λατρευω την χωρα μου –και το ξερεις εσυ– εδω που ειμαι θα σηκώσω μια Αυστραλιανή σημαια.. Ωραια που γεννήθηκα Ελληνας αλλα καλύτερα να πεθανω σαν …Αυστραλος!! φιλια και την αγαπη μου..

 2. nicolaos demonicos Says:

  Ρε συ, Ηλιότυπον, άκουσες τις δηλώσεις του απορούντος με την καρδιά του –ήτις αντέχει να πονά, διότι πρώτη της φορά φαίνεται πως αγαπά αληθινά– άμα τη ανακοινώσει της υποψοφιότητός του (δεν έκαμα λάθος!);
  «Εγώ δεν ξέρω από πολιτική, ό,τι με πει ο αρχηγός… αν με πη εκεί, εκεί ο Μάκης… θα κάνω ό,τι μπορώ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Άντε τώρα εσύ, Ηλιότυπον, να διαπιστώσης πολιτική σκέψη πίσω από την απόφαση επιλογής του ευχομένου όπως οι καρδιές είχαν αμπάρες ως υποψηφίου εν τω Ευρωκοινοβουλίω.
  Σκέφτομαι όμως πάλι μπας και ο Πόλυ τελικά συμφώνησε ότι –εθνικό ή ευρωπαϊκό– περί ΚΥΝΟβουλίου πρόκειται και απεφάσισε να τους αποστείλη τον βασιλέα των σκύλων;
  Λες;

 3. ria Says:

  προσυπογράφω!
  τι άλλο θα δουν τα μάτια μας…

 4. TheTeteel Says:

  Ελληνικό αθάνατο Μπάχαλο!

 5. Ψονθομφανήχ Says:

  Φίλε, εμείς οι ψηφοφόροι φταίμε! Όταν είναι να αγοράσουμε ένα χαζοκινητό ψάχνουμε και ρωτάμε για τα πάντα. Όταν είναι να ψηφίσουμε δεν μας απασχολεί καθόλου. Όταν βλέπουμε κάποιον μη τηλεοπτικό αστέρα λέμε… “σιγά μην τον ψηφίσω, αυτόν δεν τον ξέρει ούτ’ η μάνα του”!
  Οπότε … ψηφίζουμε ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και μαϊντανούς της τηλεόρασης

 6. Astero Says:

  Καλά χάνω τα καλύτερα η ξενιτεμένη! Επειδή είχα πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ τελευταίως (ψέμα κατάφωρο) δεν έχω παρακολουθήσει την επικαιρότητα στη Φρουτοπία. Πολιτεύεται ο Μάκης? Πολύ καλή κίνηση, έχετε όλοι άδικο που ειρωνεύεστε. Ο Μάκης μιλάει στην καρδιά του ελληνικού λαού. Τώρα, αν εσείς δεν συμβαδίζετε με το ελληνικό πνεύμα δικό σας πρόβλημα, ελάτε προς τα δω, έχουμε ωραιότατες καμήλες, αμμοθύελλες, ουρανοξύστες, ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Α, και μην ξανακούσω βλακείες ότι η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία, σαφώς και έχει δημοκρατία, απλά ο δήμος είναι για το πέος.

  Επίσης, μέσα στη γενικότερη γελοιότητα των ημερών, φαίνεται πως πολιτεύεται και η κουτσή Μαρία: έμαθα πρόσφατα ότι κατεβαίνουν για υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μια αγαπημένη φίλη (η οποία αν και την αγαπώ, κοπρόσκυλο από τα λίγα), ένας φίλος (ιδιοκτήτης μπαρ) και μια πρώην ολυμπιακή πρωταθλήτρια -και εννοείται μετέπειτα δημόσια υπάλληλος που πάταγε στη δουλειά της μια φορά τη βδομάδα και αν- που είχα την ατυχία να γνωρίσω (μια μέρα θύμισέ μου να αφιερώσω ένα ποστ στους Ολυμπιακούς αγώνες, το επίπεδο των αθλητών και γενικότερα το ξεφτιλίκι του όλου πράγματος), της οποίας η ποιότητα θα την έκανε καλύτερη υποψήφια για την Πάνια -αλλά θα μου πεις οι καλεσμένοι της Πάνια έχουν υψηλότερο επίπεδο από τους πολιτκούς, οπότε τώρα που το σκέφτομαι γάντι της ταιριάζει (στο μεταξύ, πλήρωνε μαλάκα Έλληνα τους μισθούς της κάθε βδέλλας). Όσο για τους δύο πρώτους, οπου είναι και φίλοι μου, εννοείται ότι είμαι εντελώς αντίθετη και το θεωρώ καραγκιοζιλίκι και η θέση μου είναι σαφής -άλλωστε τα πιστεύω μου ισχύουν για όλους, όχι μόνο όταν και όπου με συμφέρει ή δεν με αγγίζει.

  Αμπού Ντάμπι και πάλι Αμπού Ντάμπι λέμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: