Ξηλώστε τα καλώδια…


Tamilos‘Αλλο ένα περίεργο “ον” που επηρεάζει τις τύχες μας. Και δεν περιορίζεται στο να ακούει και άντε, να ψηφίζει στο κΥνοβούλιο. Παίρνει και τον λόγο και λέει ό,τι του κατέβει. Το κακό είναι ότι δεν ασχολήθηκε με το επάγγελμα που θα του ταίριαζε περισσότερο (όχι ότι είναι ντροπή η δουλειά του βοσκού, κάθε άλλο, αλλά δεν χρειάζεται να ξέρει γράμματα για να βοσκήσει τα πρόβατα …) και θέλει να το παίξει εθνοπατέρας! Η δημοκρατία, βέβαια, δεν βάζει περιορισμούς στο μορφωτικό υπόβαθρο, ούτε στη νοημοσύνη, του υποψηφίου. Αν σε ψηφίσουν γίνεσαι βουλευτής, άκόμη κι αν υπογράφεις με σταυρό! Βέβαια φέρεται ως πολιτικός μηχανικός, αλλά κι άλλοι είναι γιατροί με το ίδιο επίπεδο, άρα δεν είναι θέμα πτυχίων, αλλά κάτι περισσότερο. 

Ο εικονιζόμενος εθνοπατήρ (ονόματι Μιχάλης Ταμήλος), εκτός από την εγκεφαλική σύγχυση που τον κάνει να μπερδεύει την Πηνελόπη (σύζυγο του Οδυσσέα) με την Κλεοπάτρα, την περιώνυμη βασίλισσα της Αιγύπτου, μας εδήλωσε πρόσφατα ότι:

…μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σ’ ένα χωριό, μπορείς και να ζήσεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά. Δεν χρειάζεσαι το ρεύμα να τό ‘χεις…”  (επί λέξει η καταγραφή).

Το Blog “Μουνί” ασπάζεται πλήρως τη δήλωση αυτή του εθνοπατέρα μας. Και μπορεί να υπερθεματίσει κιόλας, συμβουλεύοντας τις χιλιάδες των επισκεπτών του να σταματήσουν να χρειάζονται και το νερό (μόνο για να πιούν, το …πλύσιμο περιττεύει), τα σπίτια (μπορούν να ζήσουν και σε σπηλιές), τα αυτοκίνητα (τα γαϊδουράκια εξυπηρετούν θαυμάσια και δεν τρακάρουν κιόλας…), τα ρούχα (τα τομάρια από ζώα είναι και οικολογικά), και άλλες ψευτοανέσεις. Φυσικά ούτε λόγος για ραδιόφωνο, τηλεόραση και υπολογιστές και άλλες συσκευές, που ήσαν είδη εντελώς άχρηστα στους μακρυνούς προγόνους μας των σπηλαίων.

Περισσότερα για το “ον” αυτό θα βρήτε εδώ.

Πού πας και τους βρίσκεις, ρε Σαμαρά;

Advertisements

8 Responses to “Ξηλώστε τα καλώδια…”

 1. menia Says:

  ααααχχ….δεν αντέχω άλλο…πόση βλακεία μπορεί να ανεχτεί αυτή η χώρα? και μετά μιλάμε για ανάπτυξη! τη στιγμή που οι βουλευτές μας υποστηρίζουν πως δεν χρειαζόμαστε καν ηλεκτρικό ρεύμα!αλλά το χειρότερο είναι ότι οι βουλευτές αυτοί από μας ψηφίστηκαν! πώς έφτασε αυτός ο άνθρωπος σ’αυτήν τη θέση, μου λέτε? τέρμα…έχω χάσει πλέον την πίστη μ στην ανθρωπότητα…(καλά, όχι σε όλη την ανθρωπότητα, στους Έλληνες κυρίως, που είναι αρκετά επιρρεπείς στη βλακεία, όπως αποδεικνύεται καθημερινά με περίτρανο τρόπο…)

 2. kostas australia Says:

  !!!!

 3. giorgos Says:

  Οταν τά ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν τέτοιους …επιστήμονες , ε τότε τί νά περιμένεις .

 4. nicolaos demonicos Says:

  Αυτό είναι το λάθος ΣΑΣ! Δεν μπορείτε να αντιληφθήτε το βάθος των δηλώσεων του Ταμήλου, εκείνα δηλαδή που κρύβονται πίσω από τις λέξεις, όπως ο κροκόδειλος, ο οποίος, κρυμμένος πίσω από βάτα και μέσα στις καλαμιές των ακροποταμιών, σκούζει και το σκούξιμό του ακούγεται σαν κλάμα νεογέννητου.
  Βέβαια τώρα θα με ρωτήσετε πώς και γιατί στην ευχή ο κροκόδειλος σκαρφίστηκε αυτό το συγκεκριμένο τέχνασμα προκειμένου να προσελκύση –σε τραπέζι ως γεύμα– τον μέγιστο των εχθρών του, μεγιστότερο (ΝΑΙ, το έχω ακούσει και αυτό, όθεν: μέγιστος, μεγιστότερος, μεγιστότατος!!!) ακόμη και από τον ιπποπόταμο.
  Τι λέγαμε; Α, για τον Ταμήλο τον Ευφραδή, τον νέο Δημοσθένη της πολιτικής ζωής του τόπου, και την Πηνελόπη, ή Κλεοπάτρα, ή Άτοσσα, ή Μήδεια (κάνε μύδια, θα σας γελάσω).
  Και τι έγινε, βρε παιδιά, που ο άνθρωπος μπέρδεψε (εκ περιδρομής – μη με δοορθώσετε, σωστό είναι– τα μούσκουλα με τα σέσκουλα; Άνθρωπος είναι… δεν είναι;
  Όσον αφορά στην ρήση (κάνε ρύση εγκεφαλική… ποιος ξέρει τάχα;) του…
  “Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σ’ ένα χωριό, μπορείς και να ζήσεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά. Δεν χρειάζεσαι το ρεύμα να τό ‘χεις…”,
  … δεν προσέξατε το δεύτερο ενικό.
  Δεν λέγει ο άνθρωπος –άνθρωπος είναι… δεν είναι;– “μπορούμε να ζήσουμε…” “Μπορείς να ζήσης” λέγει. Εγώ, εσύ, αυτός, εσείς, αυτό και, ίσως-ίσως, ΕΜΕΙΣ οι υπόλοιποι!
  Σοβαρά τώρα, όχι ότι όσα μέχρι τούδε έγραψα δεν είναι αστεία!!!
  Τι δεν καταλάβατε και τον… παρεξηγήσατε; Ότι επέρχονται δεινά δεινότερα των ήδη επελθόντων; Μα ξεκάθαρα το λέει ο άνθρωπος – άνθρωπος είναι… δεν είναι; Ποιος σας φταίει, αν δεν μπορήτε να διαβάζετε πίσω από τις γραμμές;
  Όθεν, ας βγάλουμε, όσοι από εμάς δεν το έχουμε πράξει (προσωπικώς το έχω ήδη κάμει), από τα σεντούκια των παππούδων τις φυλασσόμενες ως αντίκες λάμπες πετρελαίου (πετρέλαιο θα έχουμε;) και ας ετοιμαστούμε (οι παλαιότεροι εξ ημών) να νοιώσουμε εν τω πετσίω μας την αναβίωση των δεκαετιών του ’50 και ’60.
  Οι νεώτεροι… ε, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτά που οι γονείς σας σάς εδιηγούντο! Χαρά που θα κάνετε, ε;
  Στο κάτω-κάτω της γραφής, και τούτον εδώ και τους αποδέλοιπους στην Βολή των Ελλαδιτών της «Ελλάς Ελλήνων(;;;) Χριστιανών» εμείς τους στέλνουμε, ώστε να μπορούμε κατόπιν να τους βρίζουμε και ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ(!!!), ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ.
  Ελικρικά δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ παραπονιόμαστε…
  Μήπως στην Βολή των Ελλαδιτών στέλνουμε άλλους από εκείνους που οι ίδιοι μας επιλέγουμε να στείλουμε;
  ΡΕΕΕΕ! Μπας και γίνεται νοθεία στα ψηδέλτια και ενώ εμείς ψηφίζουμε ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ μας βγαίνει από την κάλπη Αντρίκος; Λέτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
  Δεν μπορεί, αυτό συμβαίνει και γι’ αυτό και με το δίκιο μας παραπονιόμαστε… από τον καναπέ μας!
  (Προς ενημέρωση, ήδη έχω φτύσει κατά πάνω, μια και δεν διαθέτω ολόσωμο καθρέφτη!)

 5. Ange TA Says:

  Το τραγικό και το δράμα είναι ότι έτσι όπως κυβερνιέται ο πλανήτης μας, από τους παραμορφωμένους και με άριστα δέκα αποφητήσαντες εκ Χάρβάρτιου και Οξφόρδιου Πανεπιστημίων, είναι πολύ πιθανόν να ξεμείνουμε – όσοι επιζήσουμε – σε κάποιο βουνό με λίχνο και ξερό ψωμί! Και θα λέμε και δόξα τω θεώ.

 6. Ange TA Says:

  Οχι βέβαια πως τρέφω κάποια εκτίμηση για τον εν λόγω πολιτικό………………

 7. fis Says:

  Ψυχίατρος ψυχοθεραπεύτρα στο Παλαιό Φάληρο που αν δεις το βιογραφικό της δεν έχε κάνει εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία αλλά μόνο μετά την Ιατρική πήρε ειδίκευση στην ψυχιατρική και τίποτα άλλο (δηλαδή φάρμακα μόνο). Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεύτρια στο Σύνταγμα που το μόνο που έμαθε είναι μερικά γνωσιακά λάθη τα οποία παπαγαλίζει και επαναλαμβάνει ιδεοληπτικά σε όποιο πελάτη συναντήσει προτού τον αφήσε να μιλήσει για τίποτα ο ίδιος σαν ενδιαφερόμενος. Και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Οποιοσδήποτε από αυτούς έχει το ελεύθερο να κάνε ό,τι θέλει, χωρίς περιορισμό. Ποτέ μα ποτέ δεν ακούσαμε ή διαβάσαμε να έχει τιμωρηθεί κάποιος από αυτούς τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας για παραβίαση της δεοντολογίας της ψυχοθεραπείας.

  Η δεοντολογία της ψυχοθεραπείας ερμηνεύεται στενά έτσι ώστε να μην επιτρέπεται να ανακοινώνει ένας ψυχοθεραπευτής φτηνότερη αμοιβή από το διπλανό του – με επίκληση τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και τα Μνημόνια – όπως επίσης και να διαστρεβλώνει ορισμένες διατάξεις ερμηνεύοντάς τις σαν να απαγορεύεται ο ένας να σχολιάζει τον άλλο αν διαπιστώνει ότι ο διπλανός του παραβιάζει κατάφωρα την δεοντολογία.

  Η Ελλάδα έχει γεμίσει από επικίνδυνες ψυχοθεραπεύτριες καμικάζι, οι οποίες χωρίς να έχουν λύσει τα προσωπικά τους ψυχολογικά προβλήματα ή τα ψυχιατρικά νοσήματά τους, παρακολουθώντας μια βοϊδοσχολή και αποστηθίζοντας μια φυλλάδα 70 σελίδων για την Ψυχοθεραπεία, παίρνουν την άδεια να ασκήσουν δημόσια το επάγγελμά τους προβάλλοντας και ξεσπώντας πάνω στον πρώτο τυχόντα που θα έχει την ατυχία να κλείσει ραντεβού τους για “συνεδρία με την ψυχοθεραπεύτρια” νομίζοντας ότι θα βρει συμπαράσταση για να ξεπεράσε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του (παίρνει διαζύγιο, χάνει επιμέλεια παιδιού, πέθανε ένας δικός του, έχασε τη δουλειά του κλπ).

  Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είχε ορίσει ότι για να γίνει κάποιος ψυχοθεραπευτής πρέπει προηγουμένως να έχει υποβληθεί ο ίδιος σε εκπαιδευτική ψυχανάλυση, ώστε να δει ο ίδιος τα ελαττώματά του, τα κόμπλεξ του, τις εμμονές του, τα λάθη του, ώστε πρώτα ο ίδιος να βελτιωθεί έτσι ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει και να βοηθήσει στην επίλυση των ψυχολογικών προβλημάτων των συνανθρώπων του των θεραπευόμενων όπως αποκαλούνται αυτοί.

  Όμως στην Ελλάδα σχεδόν κανένας υποψήφιος ψυχοθεραπευτής δεν κάνει τίποτα για να πετύχε εκπαιδευτική ψυχανάλυση για τον ίδιο του τον εαυτό. Το διαπιστώνετε στα προγράμματα της εκπαίδευσης κάθε είδους θεραπευτικής σχολής ή κατεύθυνσης που διαφημίζονται στο διαδίκτυο. Ρωτώντας τους τηλεφωνικά όλοι σε διαβεβαιώνουν ότι έχουν υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία, την οποία όμως δεν μπορούν να αποδείξουν ούτε με χαρτιά ούτε στην πράξη στην πρώτη συνάντηση. Βλέπεις ψυχοθεραπεύτριες που τρώνε συνεχώς σοκολατάκια, που παίζουν συνεχώς τα μαλλιά τους, που συνεχώς μετακινούν τα πόδια τους δεξιά αριστερά κάθε 2 δευτερόλεπτα επειδή δεν βολεύονται σε καμία στάση, που κοιτάζουν πάνω κάτω, που σου μιλούν με κλειστά μάτια σαν να είσαι το φάντασμα που τις κυνηγάει, που σου λένε με δυνατή φωνή και κλειστά μάτια ανεβοκατεβάζοντας το κεφάλι τους “μα δεν σας άξιζε να έχετε παιδιά, κύριε”, “δεν με ακούτε κύριε, τόση ώρα μιλάτε εσείς και δεν αφήνετε να μιλήσω και εγώ”,που σε διακόπτουν προτού συμπληρώσεις τη φράση σου, λες και ξέρουν από την αρχή τι θα πεις και τη διάγνωση που σου αξίζει.

  Μία προσφιλής και επικερδής τακτική είναι να αφήνουν τον πελάτη να μιλήσει και 10 λεπτά πριν από το τέλος της συνεδρίας να του ανοίγουν το δικό τους ασυνείδητο (μη επεξεργασμένες σκέψεις και καταστάσεις ή κόμπλεξ που δεν έχουν σχέση με τον πελάτη αλλά μόνο με τις άρρωστες ψυχοθεραπεύτριες) και να το πετάνε στη μούρη του πελάτη, προτού εκείνος προφθάσει να αντιδράσει. Μετά ισχυρίζονται ότι ο χρόνος τελείωσε και επομένως ο πελάτης θα σηκωθεί να φύγει αφού προηγουμένως υποχρεωθεί να πληρώσει μια “τιμωρητική αμοιβή” 80 Ευρώ στην …. ψυχοθεραπεύτρια. Η αμοιβή δεν ανακοινώνεται ποτέ από το τηλέφωνο την ώρα που κλείνεται το ραντεβού όσο και αν τη ρωτάειι από το τηλέφωνο ο πελάτης. Ο σκοπός της είναι να πέφτει ξαφνικά σαν κεραυνός στο κεφάλι του πελάτη την ώρα που φεύγει ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει.

  Η ψυχοθεραπεύτρια έχει πετύχει το στόχο της. Πέταξε το ασυνείδητό της πάνω στα μούτρα του πελάτη και πήρε την αμοιβή που ήθελε. Δεν την ενδιαφέρει αν θα ξαναδεί τον πελάτη. Δεν είναι αυτό στις προτεραιότητές της. Προτεραιότητά της είναι να ξεσπάσει στη μούρη του πελάτη και να εισπράξει μια αμοιβή. Μετά θα πάει στο δωμάτιό της και θα φάει σοκολατάκια, θα κάνει συσπάσεις, θα νιώσει ολοκληρωμένη.

  Έχουν και άλλες ονομασίες οι ψυχοθεραπείες αυτές, όπως Γνωσιακή Θεραπεία, Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, Ανθρωποκεντρική Θεραπεία, Ραϊχινή Θεραπεία, Αρωματοθεραπεία κλπ.

  • heliotypon Says:

   Αδερφέ ή αδερφή δεν ξέρω τι σε έκανε να βάλεις ένα τέτοιο άσχετο με την ανάρτηση σχόλιο εδώ. Δεν το σβήνω, όπως κανονικά θα έπρεπε, γιατί κατανοώ ότι κάποιο πρόβλημα σου δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του είδους. ‘Ομως υπάρχουν και χειρότερα, γιατί τι πρέπει να πει κανείς για τους/τις αγύρτες “αστρολόγους” , καφετζούδες, μάγους κι άλλα παράσιτα κάθε είδους που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ανασφάλεια για να θησαυρίζουν; Και δεν ξέρω γιατί το περιορίζεις στις γυναίκες. ‘Ανδρες αντίστοιχοι δεν υπάρχουν;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: