Ομοφυλοφιλικές σχέσεις γυναικών – Πώς τις βλέπουν οι άντρες… (αντιγραφή από το Eyedoll)


LesbiansΑντιγράφω από το Eyedoll

Δεν είναι, ίσως, αναμενόμενο να γράφει άντρας για τις σχέσεις μεταξύ γυναικών, αλλά θέλω να παρουσιάσω τη δική μου άποψη, που έχω ανακαλύψει ότι είναι και η σύγχρονη άποψη πολλών άλλων αρσενικών.

Οι λεσβιακές σχέσεις δεν είναι κάτι νέο, αλλά σε παλιότερες εποχές, κρύβονταν επιμελώς από τις γυναίκες που την έβρισκαν ερωτικά με άλλες γυναίκες. Κάποτε ήταν φοβερό ταμπού. Θυμάμαι μιά περίπτωση που είχει δημοσιοποιηθεί ευρέως, όταν κάποιος (γνωστός στην λεγόμενη “Αθηναϊκή κοινωνία”) βρήκε τη γυναίκα στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα. ‘Εκανε φοβερό επεισόδιο, έδειρε χοντρά τη γυναίκα του (η άλλη την κοπάνισε γρήγορα…) και την έδιωξε από το σπίτι κάνοντας και αγωγή διαζυγίου! Μεγάλο κοινωνικό σκάνδαλο! ‘Ολοι έβριζαν τη γυναίκα και δικαιολογούσαν τον σύζυγο!

Από τότε “κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι” όπως λένε, και πολλά έχουν αλλάξει. Αν και η αντρική ομοφυλοφιλία έχει ακόμη πολλούς που σοκκάρονται ιδιαιτέρως μ’ αυτήν, η σχέση μεταξύ γυναικών έχει γίνει πολύ περισσότερο αποδεκτή μεταξύ των αρσενικών. Υπάρχουν αμέτρητοι άντρες που προσπαθούν να πείσουν τις συντρόφους τους, να ασχοληθούν ερωτικά και με άλλες γυναίκες. Και δεν είναι μόνο οι ανύπαντροι που απλώς θέλουν να κάνουν “μάτι” τη γκόμενα, αλλά και παντρεμένοι που τους αρέσει ιδιαιτέρως η ιδέα της δεύτερης γυναίκας στο κρεβάτι τους, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν πρόκειται να πάρουν “μεζέ” από τη φιλοξενούμενη!

Το ερώτημα είναι γιατί έχει αλλάξει η στάση των αντρών σ’ αυτό το θέμα. Η προσωπική μου άποψη (και θέση) είναι ότι καθώς πέφτουν τα ταμπού, όσο πιο πολύ “γυναικείο υλικό”, στο κρεβάτι μας τόσο καλλίτερα! Με την σημαντική άνοδο του swinging διεθνώς, αλλά ακόμη και στην κάπως πουριτανική Ελλάδα, οι σχέσεις μεταξύ γυναικών προσφέρονται και ζητούνται σε ποσοστό ίσως και κατά 99% των ζευγαριών swingers, όπως αναφέρουν τα ζευγάρια στις αγγελίες τους, στους σχετικούς ιστοτόπους.
Θα αναρωτηθούν οι αδαείς: “‘Εγιναν τόσο πολλές γυναίκες λεσβίες;” ‘Οχι. Άλλο “αμφί” και άλλο “λεσβία” γυναίκα (ο σωστός όρος είναι “λεσβιάζουσα”, αλλά ο αγγλικός “lesbian” μας το άλλαξε). Η λεσβία αρνείται κάθε ερωτική σχέση με αρσενικό και είναι προσηλωμένη στο γυναικείο φύλο. Η “αμφί” (ελληνικά: …”bi”) απολαμβάνει τόσο την αντρική όσο και την γυναικεία ερωτική επαφή. Και για τους περισσότερους άντρες δεν υπάρχει τίποτε καλλίτερο, πιο τρυφερό και πιο ερωτικό από το να παρατηρούν γυναίκες να “παίζουν” και αυτοί να μπαίνουν στο παιχνίδι και με τις δύο (ή και περισσότερες) γυναίκες.

Αυτή η απελευθέρωση από τα ταμπού των περασμένων αιώνων έχει ανοίξει πολλές πόρτες στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ζευγαριών και το σπάσιμο της ρουτίνας. Οι περισσότερες γυναίκες, απ’ ό,τι έχω καταλάβει, αρνούνται να ακολουθήσουν αυτή την αλλαγή στις ερωτικές συνήθειες, αλλά η αυξανόμενη συχνότητα τέτοιων “παιχνιδιών” δείχνει ότι η νέα τάση ήρθε για να μείνει!

Advertisements

16 Responses to “Ομοφυλοφιλικές σχέσεις γυναικών – Πώς τις βλέπουν οι άντρες… (αντιγραφή από το Eyedoll)”

 1. Άθη Says:

  Καλημέρα καλέ μου…ε,εμ..ενδιαφέρον το θέμα,σου δ εν λέω, (όπως και ό-λα τα θέματα), που ανεβάζεις άλλωστε,αλλά πρωσοπικά ΔΕΝ….ε, ΔΕΝ….ΔΕ Ν θα δεχόμουν ούτε,δεύτερο άντρα στο κρεββάτι που κοιμάμαι, με το σύντροφό μου, αλλά ούτε και θα έβαζα δεύτερη γυναίκα…έ, προτιμώ τις…’όμαλές’ σεξουαλικές σχέσεις όπως καταλαβαίνεις…κι φυσικά α υτή, η συνεχής ‘αλλαγή’ ερωτικών συντρόφων, και συνηθειών μπορεί να είναι και απίστευτα επικύνδυνη για την υγεία σου καθότι, μπορεί να κολλήσεις ότιδήποτε (AIDS,σύφηλη, και δε ν ξέρω κι εγώ τι άλλο)…τέσπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα…κι πιστέυω ότι όταν είσαι πραγματικά ευτιχισμένος με τον σύντροφό σου, και μό-νο με α υτόν, δ εν χρειαζεται να κάνεις ότιδήποτε άλλο…ακραίο και τραβηγμένο σεξουαλικά πάντα…απλώς δε ν τα έχεις ανάγκη ό-λα αυτά τα ‘έξεζητημένα’…γιανά νιώσεις καλύτερα α φού νιώθεις καλά με τον σύντροφό σου και μό-νο….πάντως το ποστάκι σου ήταν πολύ καλό…καλημέρες…

  • heliotypon Says:

   Αυτά είναι προσωπικά θέματα και ο/η καθένας/μία έχει τη δική του άποψη. πάρα πολλά ζευηάρια έχουν απελευθερωθεί από τα ταμπού της λεγόμενης “πίστης” και μαζί απολαμβάνουν ερωτικά παιχνίδια που εμπλουτίζουν, τονώνουν και βελτιώνουν τη σχέση τους. Όποιοι διαλέγουν το κλασσικό μοντέλο καλά κάνουν, αφού ετσι τους αρέσει.

 2. spacefreak Says:

  Η αποδοχή του πορνό από το mainstream, μου φαίνεται ότι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στην “φυσιολογικοποίηση” του λεσβιακού έρωτα στα μάτια των αρσενικών.

  • heliotypon Says:

   Αυτό είναι πολύ πιθανό. Πάντως από όποια αιτία κι αν προέρχεται η αποδοχή της ερωτικής σχέσης μεταξύ γυναικών, προσωπικά πιστεύω ότι είναι πρόοδος.

 3. Ηώς Ξανθιά Says:

  Αυτό το θέμα έχει τύχει να το ξανασυζητήσουμε αν δεν απατώμαι. Γνωστές πάντως μου είναι οι θέσεις σου, όπως και οι δικές μου σε εσέ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως βρε Ηλιότυπο, είναι πώς εσύ, που έχεις επανειλημμένα συμφωνήσει μαζί μου ότι η σύγχρονη κοινωνία πάσχει από κρίση αξιών, επιλέγεις να εξαιρείς τον σεξουαλικό τομέα από την εξίσωση.
  Τα σέβη μου.

  • heliotypon Says:

   Χαίρομαι που ξαναεπικοινωνούμε. Μα οι αξίες είναι εντελώς προσωπικό θέμα. Αν κάποιος έχει κάποιες προτιμήσεις, έστω κι αν αυτές δεν συμπίπτουν με αυτές των πολλών και ΕΦ’ ΟΣΟΝ δεν προκαλούν βλάβη ή δεν προσβάλλουν, κατά οιονδήποτε τρόπο, την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να τις βάζουμε στη μαύρη λίστα.

   Οι αρνητικές θέσεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία, στις περισσότερες περιπτώσεις, αντανακλούν τις επιταγές του θρησκευτικού/εξουσιαστικού κατεστημένου, που στόχο έχει τον έλεγχο ανθρώπων μέσω του ελέγχου των ενστίκτων και των ηδονών τους, των ισχυροτέρων, δηλαδή, κινήτρων για ζωή. Για μένα αυτές οι “αξίες” δεν μετρούν και προσπαθώ να υιοθετώ αξίες που προωθούν την ευτυχία των ανθρώπων και όχι την αποτροπή των από δραστηριότητες που τους δίνουν ευχαρίστηση, χωρίς να βλάπτουν τους άλλους. Με αυτά τα κριτήρια λειτουργώ.

   ‘Οσο για την ομοφυλοφιλία, η μεν μεταξύ ανδρών με ενοχλεί αισθητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την κατακρίνω, όταν δεν υποχρεώνομαι να παρακαλουθώ σχετικές σκηνές, την δε μεταξύ γυναικών την απολαμβάνω και αισθητικά, ιδίως αν συμμετέχω στο σκηνικό. Δική μου αισθητική και ερωτική επιλογή και δεν βλέπω γιατί και πώς αυτό προσκρούει σε αξίες. ‘Αλλωστε για τις αξίες του θρησκευτικού και εξουσιαστικού κατεστημένου δεν έχω καμία θέση στο …αξιολόγιό μου 🙂

 4. Τράπαλης Αθανάσιος Says:

  Οσον αφορά εμένα με ενοχλούν αφάνταστα οι σεξουαλικές σκηνές μεταξύ γυναικών(λεσβιών) καί προσβάλουν τήν αισθητική μου.Συμφωνώ ότι έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν τίς ερωτικές καί σεξουαλικές προτιμήσεις τίς οποίες έχουν, όμως εγώ τίς αντιπαθώ καί δέν θέλω καμιά παρτίδα μαζί τους,ακόμη καί σεξουαλικη διότι θα με έβλεπαν με μίσος.Εχουν μιά σκληράδα καί αποξένωση πρός οτιδήποτε δέν εμπίπτει στόν κύκλο τους τήν οποίαν έχουν σέ πολύ μικρότερο βαθμό οι ομοφυλοφιλοι άνδρες.
  Οσον αφορά τίς σεξουαλικές φαντασιώσεις τού ηλιότυπου με δυό γυναίκες συγχρόνως συμφωνώ απολύτως με μιά διαφορά.Οι δυό αυτές γυναίκες πρέπει να μήν είναι λεσβίες αλλά φυσιολογικέςδιότι εάν είναι λεσβίες όχι μόνον δέν θα σέ δεχτούν ΠΟΤΕ στό κρεββάτι τους αλλά καί κλωτσιές θα φάς αν επιχειρήσεις κάτι τέτοιο με εξαίρεση φυσικά άν τίς πληρώσεις.

  • heliotypon Says:

   Αδελφέ Αθανάσιε, οι hard core λεσβίες, είναι ακριβώς όπως λες και δεν θέλουν καμία σχέση με άντρες. ‘Ομως το θέαμα είναι πολύ ελκυστικό (για μένα και πολλούς άλλους), αν μας επιτρέψουν την παρουσία στο σκηνικό. Πάντως, πέραν της γενικότερης αποδοχήςπου έχουν και οι hard core λεσβίες από την ανδρική κοινότητα (ίσως είσαι από τις εξαιρέσεις), εγώ αναφερόμουν κυρίως στις αμφισεξουαλικές, που απολαμβάνουν και τα δύο φύλα. Και οι εμπειρίες μου σ’ αυτόν τον τομέα είναι πολύ ηδονικές και πάντα αναζητώ νέες… 🙂

 5. Τράπαλης Αθανάσιος Says:

  Εν τάξει ηλιότυπε,για τις αμφισεξουαλικές συμφωνώ καί εγώ διότι καί μπορούν να αγαπήσουν έναν άνδρα καί να τήν βρούν σεξουαλικά μαζί του.Εχω πάει με αμφισεξουαλικές καί έχω ωραίες αναμνήσεις.Αλλά οι άλλες οι hard core λεσβίες δέν παίζονται με τίποτα.Είναι σάν να κατέβηκαν από άλλον πλανήτη.Εσύ θα μπορούσες να πάς με μιά εξωγήινη?Θυμάσαι εκείνο το Χολλυγουντιανό σείριαλ πρίν μερικά χρόνια με κάποιους εξωγήινους πού αργηγός τους ηταν μιά κουκλάρα(τήν έχω δεί καί σε άλλα έργα) καί γιά τήν οποίαν σκεφτόσουν αμέσως ότι ” άν τήν είχα στό κρεββάτι μου θα έκανα ωραίες καταστάσεις μαζί της”.Αυτή η κουκλάρα η εξωγήινη γεννούσε αυγά.Τώρα θα μού πείς ότι οι λεσβίες δέν γεννάνε αυγά αλλά ανθρώπους.Αυττό το πλεονέκτημα το έχουνε.Πρέπει να τούς το αναγνωρίσουμε.Τώρα το αν γεννάνε η όχι ,είναι άλλο θέμα.

 6. armenaki Says:

  Ισως για τους αντρες όπως το θέτεις Ηλιότυπε να’ναι χάρμα οφθαλμών αν όχι και ηδονής αυτό το τρίο.Αλλά φαντάσου μηπως θέλει και η γυναίκα μια ανάλογη εναλλαγή των ρόλων δηλαδή ένα 3 σε 2άντρες ανάμεσα το’χεις σκεφτεί??

  • heliotypon Says:

   Και βέβαια το έχω σκεφτεί και το έχω εφαρμόσει να δώσω στη σύντροφο αυτή την ικανοποίηση. Βέβαια, χωρίς ανδρικές ομοφυλοφιλικές προεκτάσεις τις οποίες δεν συμπαθώ, σε αντίθεση με τις γυναικείες. Μπορεί να ακούγεται κάπως άνισο αυτό, αλλά έτσι νοιώθω. Χωρίς να κατακρίνω τους gay δεν μου αρέσει αυτό το lifestyle.

 7. Άθεος Says:

  Κρίμα armenaki που δεν μπορούμε να σου προσφέρουμε στην πραγματικότητα τις φαντασιώσεις σου. Συμφωνώ με τον παλιό μου φίλο, τον Ηλιότυπο, έτσι ακριβώς όπως τα είπε! Χαθήκαμε βρε!!!

  • heliotypon Says:

   Πράγματι χαθήκαμε… Φαίνεται ότι γενικά έχει πέσει σχετική αδράνεια στη Blogόσφαιρα και ακουλουθώ κι εγώ μιά και δεν βλέπω σχόλια (αν και οι επισκέψεις συνεχίζονται στις ~100-150/ημέρα). Η φίλη πίσω από το νικ “αρμενακι” μάλλον αναφέρεται στο ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν θα ήθελαν να προσφέρουν στις γυναίκες τους αυτό που ζητούν απ’ αυτές. Δεν φαίνεται να είναι δικό της όνειρο…

 8. bicpl Says:

  Παντως, η εμπειρια μας εχει δειξει πως, παρολο που το 99% των swingers ζητουν αμφι γυναικεια παιχνιδια, Οι πραγματικα αμφι γυναικες ειναι πολυ λιγοτερες. Παρεκτος που παρατηρειται το οξυμωρο. Στην πλειοψηφια τους οι γυναικες να γεννιουνται αμφισεξουαλικες αλλα οι αντρες straight παιδαραδες. Βιολογικον οξυμωρον. Υπαρχουν και αμφι ζευγαρια που απολαμβανουν εξισου το swinging με αλλα αμφι ζευγαρια και υπαρχουν γυναικες που απολαμβανουν αισθητικα το ερωτικο παιχνιδι δυο αντρων στο οποιο φυσιολογικα μετεχουν και εκεινες με ιδιαιτερο αισθησιασμο.

  • heliotypon Says:

   Ναι υπάρχουν, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν απολαμβάνουν ομοφυλοφιλικά παιχνίδια μεταξύ των ανδρών. Αντιθέτως οι περισσότεροι άνδρες επιθυμούν να είναι ανάμεσα σε δύο (ή περισσότερες) γυναίκες στο κρεβάτι και αυτές να παίζουν και μεταξύ τους.

 9. bicpl Says:

  Σιγουρα τα απολαμβανουν πολλες περισσοτερες απο οσες θα το ομολογουσαν ποτε ανοιχτα σε μια συζητηση ή ακομα και σε κατι πιο ανωδυνο, οπως μια δημοσκοπηση. Τα ταμπου κρατουν ακομα και κρατουν γερα. Η ευρεια χρηση του στραπον μεταξυ ζευγαριων δειχνει οτι υπαρχει εδαφος. Το της επιθυμιας των περισσοτερων ανδρων,στο οποιο θα συμφωνησουμε απολυτα μαζι σας, εχει να κανει με την φαντασιωση τους, περι ερωτικης συνυπαρξης με δυο γυναικες ταυτοχρονα. Ειναι πολυ πιο ευκολο να το “περασεις” στη συντροφο σου σαν δικη της επιλογη, αν υπαρχει η διαθεση της για αμφι παιχνιδια, παρα σαν επιθυμια σου να παιξεις με δυο γυναικες ταυτοχρονα, στο οποιο κατα πασα πιθανοτητα θα αντιδρασει αρνητικα. Αλλωστε ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιζονται οι λεσβιες γυναικες απο την πλειοψηφια των ανδρων, ειναι ενδεικτικος του αν και ποσο εχουν αλλαξει τα ηθη στην ελληνικη κοινωνια. Παρολα αυτα, οσα περισσοτερα ζευγαρια πειραματιζονται, τοσο περισσοτεροι ικανοποιημενοι και ευτυχισμενοι ανθρωποι κυκλοφορουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: