Η Ξύλινη Γλώσσα…


Ξύλινη γλώσσα

Όλοι/ες έχετε ακούσει να μιλούν για “ξύλινη γλώσσα ” των πολιτικών. Συχνά μιλούν για ξύλινη γλώσσα και αυτοί ακριβώς που την χρησιμοποιούν κατά κόρον. Βέβαια των “άλλων” οι ασυναρτησίες είναι ξύλινη γλώσσα, αλλά οι δικές τους ασυναρτησίες είναι σοφά και εμπνευσμένα λόγια μεστά από …πολιτικά μηνύματα (τρομάρα τους).

Στο πινακάκι που βλέπετε επάνω υπάρχουν 4 στήλες. Διαλέγοντας οποιοδήποτε κείμενο από τις 4 στήλες και βάζοντάς τα 4 κείμενα στη σειρά φτιάχνετε ένα θαυμάσιο πολιτικό κείμενο, για να εκφωνήσετε από μπαλκόνια, εξέδρες, πεζούλια, σκαλωσιές, τραπέζια ή καρέκλες καφενείου. Ανακατεύοντας τα κείμενα αυξάνετε το μήκος του πολιτικού λόγου σας. Αν είστε υποψήφιοι θα κάνετε εντύπωση… Συντακτικώς είναι άψογα τα κείμενα. Αν καταλάβετε και τι λένε εξηγήστε μου και μένα!

Αν δεν διαβάζεται η εικόνα  κάντε κλικ επάνω της για να μεγαλώσει.

ΥΓ: Δεν θυμάμαι που το βρήκα, αλλά συγγρεαφέας είναι ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος. Δεν τον γνωρίζω, αλλά τον συγχαίρω για την δουλειά που έκανε.

Advertisements

One Response to “Η Ξύλινη Γλώσσα…”

  1. nicolaos demonicos Says:

    Πράγματι πολύ καλή δουλειά και, φαντάζομαι, χρονοβόρα, πέρα από τις απαραίτητες ικανότητες συνθέσεως.
    Βέβαια ο καθ’ όλα αξιόλογος κ. Αναγνωστόπουλος επειχειρεί να στοιχειοθετήση το ηλίου φαεινότερον, ότι δηλαδή η “πολιτική γλώσσα” είναι κενή περιεχομένου, και τα καταφέρνει εξαιρετικά.
    Θα ήθελα αυτός ο πίνακας να λέβη ευρύτερη δημοσιότητα από αυτήν ενός μπλογκ, αν και διατηρώ αμφιβολίες κατά πόσον ήθελε καταστή αντιληπτή η σημασία του από τον μέσο λαό, ένα λαό ο οποίος επιμένει να ξυπνά την επομένη των εκλογών μουτζώνοντας τα μούτρα του στον πρώτο καθρέπτη και, παρ’ όλα αυτά, να συνεχίζη να αιτιάται τους κακούς Αμερικανορωσογαλλοαγγλογερμανοϊταλοφινλανδολλανδούς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: