“Τραύμα στο κράτος δικαίου…!”


Με όλον τον σεβασμό στον Πρόεδρο Παπούλια, θα ήθελα να σχολιάσω την δήλωσή του ότι “η δολοφονία του παιδιού ήταν τραύμα στο κράτος δικαίου”.

Μα για να τραυματίσεις κάτι, πρέπει προηγουμένως αυτό να υπάρχει. Και κράτος δικαίου ΔΕΝ υπάρχει στην υπέροχη αλλά εντελώς μαλακισμένη χώρα μας. Ενδείξεις γι’ αυτό άφθονες. Ας αναφέρουμε μερικές:

  • Χρωστάς στο κράτος; Αν δεν πληρώσεις σε καταστρέφει. Σου βάζει εξοντωτικά πρόστιμα και τόκους, δεν σου δίνει φορολογική ενημερότητα (που χωρίς αυτή παύεις να λειτουργείς αν είσαι επιχειρηματίας) και τέλος πάς και φυλακή! Σου χρωστά το κράτος; Δεν πειράζει! Κανείς δεν συγκινείται. Σε πληρώνει (αν σε πληρώσει) με τεράστια καθυστέρηση, δεν σου πληρώνει τόκους, κανένα κρατικό αυτί δεν ιδρώνει από τις εκκλήσεις σου για πληρωμή, καμία αποζημίωση για τη ζημιά που μπορείς να πάθεις από την καθυστέρηση!
  • Σου χρωστάει το κράτος και ταυτόχρονα του χρωστάς; Κανένας συμψηφισμός. Εσύ πρέπει να πληρώσεις αμέσως. Αυτό δεν έχει καμία υποχρέωση. Χρωστάς ΦΠΑ στο δημόσιο ταμείο, αλλά ταυτόχνονα σου χρωστά το δημόσιο ΦΠΑ από απλήρωτα τιμολόγια. Εσύ πληρώνεις εντός της σύντομης προθεσμίας, αλλιώς βαρύτατα πρόστιμα και ποινές σε απειλούν. Το δημόσιο;  Καμμία υποχρέωση.
  • Εχεις αντιδικία με το δημόσιο και πας στα δικαστήρια; Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή σου. Αναβολή στην αναβολή, εμπόδια, παρατάσεις τεράστια τα έξοδα και ό,τι, γενικά, συμφέρει το δημόσιο. Εσύ έχεις δίκιο αλλά δεν σημαίνει πως θα το βρεις κιόλας!
  • Σε σκοτώνει το δημόσιο, από χέρι υπαλλήλου του; Εισπράττει συλλυπητήρια η οικογένειά σου.  Τι,  θέλει κι αποζημίωση; Ας γελάσουμε!
  • Από αμέλεια του κράτους και της αστυνομίας του,  σου καίνε/σπάνε/κλέβουν το μαγαζί σου το αυτοκίνητό σου ή το σπίτι σου.  Κανονικά θα έπρεπε να σε αποζημιώσει το κράτος γιατί από δική του αμέλεια ζημιώθηκες.  Πριτς!  Κάνεις εσύ μια μικροζημιά σε κρατική ιδιοκτησία: Θα στα πάρουν στο πολλαπλάσιο και γρήγορα!
  • Πέραν από τις προφανείς, τέτοιου είδους, περιπτώσεις ανισότητας, υπάρχει και ο αυταρχικός τρόπος λειτουργίας όλου του δημόσιου τομέα, όπου ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να ανέχεται αγόγγυστα την αναποτελεσματικότητα, τη βλακεία, την ατιμία, την τεμπελιά, τις ηλίθιες, επικίνδυνες ή καταστροφικές αποφάσεις της διοίκησης και των οργάνων της, χωρίς να έχει ΚΑΜΙΑ δυνατότητα προσφυγής για να βρει το δίκιο του. Καμιά ευθύνη από μέρους του κράτους!
  • Οι κρατικοί υπάλληλοι, μαζί με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, είναι παντελώς αυθαίρετοι και χωρίς να δίνουν, στην πράξη, λόγο για τον τρόπο που μεταχειρίζουνται τον πολίτη, για τον τρόπο που  νομοθετούν, για τις παραβάσεις των νόμων και του συντάγματος που οι ίδιοι εξακολουθητικά διαπράττουν. Ποιός πολιτικός ή κρατικός υπάλληλος έδωσε ποτέ λόγο για τις βλαπτικές για τον πολίτη αυθαιρεσίες ή παρανομίες που διέπραξε; Τους παρέχεται πλήρης και αλληλέγγυη προστασία από τις δίκαιες διεκδικήσεις του πολίτη. Το δίδυμο Πολιτικοί ηγέτες -κρατικοί υπάλληλοι, έχουν, στην πράξη, εγκαθιδρύσει την “κοινοβουλευτική δικτατορία” που καταταλαιπωρεί τον τόπο και τους πολίτες του.
  • Η γραφειοκρατία είναι από τις πιο μεγάλες δοκιμασίες στις οποίες το κράτος υποβάλλει τον πολίτη. Μέσω της γραφεικρατίας, ο πολίτης είναι όμηρος και υποτελής και του τελευταίου κλητήρα που κρατά σφραγίδα.  Όλοι οι πολιτικοί καταριούνται τη γρφειοκρατία, αλλά κανείς απ’ αυτούς δεν κάνει το παραμικρό για την μείωσή της. Αντιθέτως, κάθε τόσο προστίθενται νέες διαδικασίες και νέα πιστοποιητικά σε όλες τις πράξεις της διοίηκησης.

Αυτό είναι το κράτος δικαίου Πρόεδρε; Αυτό δέχτηκε τραύμα; Μα τι να φοβηθεί από τραύματα ο πεθαμένος;

6 Responses to ““Τραύμα στο κράτος δικαίου…!””

  1. exofthalmi Says:

    Σε εφιαλτη ζουμε και δε λεμε να ξυπνησουμε.

  2. artanis Says:

    Αυτή δυστυχώς είναι η παραγματικότητα σήμερα…

  3. Με νόημα Says:

    Πάλι θα συμφωνήσω, αφού δέν υπάρχει χώρος αγια σχόλια ή κριρτική. Είναι η ωμή πραγματικότητα. Δυστιχώς (θα το πω και πάλι) στον τομέα του κράτους – ληστή, δέν είμαστε “ανάδελφοι” έχουμε πολλές άλλες χώρες που έχουν τα ίδια και χειρότερα.

  4. heliotypon Says:

    >exofthalmi: Δεν υπάρχει ελπίς. Στην Ελλάδα ζεις! (Σαββόπουλος)

    >artanis: ‘Οχι μόνο σήμερα… Η σημερινή δημοκρατία ήταν έτσι και χτες!

    >Με νόημα: Πολύ πιθανό, αλλά εμείς νομίζουμε ότι δεν είμαστε τριτοκοσμικοί… Ενώ είμαστε ακόμη και ….τεταρτοκοσμικο (αν υπάρχει τέτοια κατάταξη!).

  5. ixis Says:

    -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
    -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
    -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
    -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
    Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

    Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
    Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

    http://www.equal-rights-greece.com

  6. ixis Says:

    Υπουργείο Εξωτερικών. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο επίδοξοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων, Πρέσβεις επί τιμή, γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις τους οποίους επαναδιορίζει στο ΥΠΕΞ η Ντόρα Μπακογιάννη, εν είδει χαρεμιού, σύμφωνα με διατάξεις που υπήρχαν στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και επαυξήθηκαν στο πολλαπλάσιο με το άσχετο νόμο 3712/2008. Στην ιστοσελίδα http://www.equal-rights-greece.com ετοιμάζεται η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ταυτόχρονα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας) για μαζική παραβίαση εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ που απαγορεύει διακρίσεις λόγω ηλικίας κλπ στην απασχόληση και εργασία.

    Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ κάνει μύριες όσες διακρίσεις στα όρια υποχρεωτικής εξόδου από την εργασία λόγω ορίου ηλικίας (για άλλους στο 60 έτος που τους έδιωξαν και αμέσως μετά κατάργησαν τη διάταξη, στους διπλωματικούς μέχρι το 65ο και σε άλλους στο 67ο), τώρα φέρνει από τα γηροκομεία υπέργηρους συνταξιούχους Πρέσβεις 80 χρονών, για να τους ταϊζει με χρυσά κουτάλια από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

    Στην προσφυγή, στην οποία επιτρέπεται και η τήρηση της εχεμύθειας ως προς το όνομα του καταγγέλλοντος, αφού θα κυνηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κράτος που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και πέσει «καμπάνα» και παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ενώ θα χάσουν τον ύπνο τους οι επαναδιοριζόμενοι μετά τη συνταξιοδότησή τους Πρέσβεις), έχουν δηλώσει συμμετοχή και υπάλληλοι τόσο του διπλωματικού κλάδου και λοιπών κλάδων του Υπουργείου Εξωτερικών και απλοί πολίτες που φυσικά και έχουν «έννομο συμφέρον» για να κάνουν την καταγγελία.

    Για δηλώσεις συμμετοχής στην υπογραφή του εντύπου της καταγγελίας, δηλώστε στο

    http://www.equal-rights-greece.com

Leave a comment