“Ιεροί” ναοί vs. νοσοκομεία…


Από περιέργεια έψαξα να βρω πόσες εκκλησίες υπάρχουν  στην υπέροχη, αλλά άκρως βλακώδη χώρα μας. Ακούστε λοιπόν, μιά πρόχειρη έρευνα σ’ αυτόν τον ιστότοπο τι απεκάλυψε: Μόνο στην Αττική έχουμε περ. 960 εκκλησίες! Δειγματοληπτικά έψαξα κι άλλες περιοχές και να τι βρήκα:

  • Περιοχή Θεσσαλονίκης: 47
  • Κέρκυρα: 19
  • Μαγνησία: 22
  • Ν. Ρεθύμνης: 25
  • Ν. Λασηθίου: 42
  • Ν. Κυκλάδων: 34
  • Ν. Χανίων: 33
  • Ν. Ηρακλείου: 50

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει όλους τους νομούς και δίνει αριθμό εκκλησιών ανά νομό και ανά περιοχή νομού. Δεν μέτρησα τον συνολικό αριθμό εκκλησιών σε όλη τη χώρα, αλλά με βάση τα παραπάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μέσος αριθμός ανά νομό (χωρίς την Αττική που σπάει χοντρό ρεκόρ) πρέπει να είναι γύρω στις 25. Με 50 νομούς μας κάνει 1.250 + 960 = 2.200. Κι αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα άπειρα μοναστήρια, τα παρεκκλήσια νοσοκομείων, πανεπιστημίων, στρατοπέδων και άλλων ιδρυμάτων, χωρίς τα νεκροταφεία, χωρίς των “ετεροδόξων” (50 τους αναφέρει) χωρίς της Αρμένικης κοινότητας (10), χωρίς τα τζαμιά της Θράκης, τις συναγωγές και άλλα παπαδίστικα ιδρύματα. Φυσικά δεν υπολογίζουμε και τα άπειρα ξωκλήσια, τάματα ναυτικών ή άλλων (αφελών πιστών) που, αν και γραφικά, δεν παύουν να είναι μονάδες κοροϊδίας και απάτης.

Δεν ξέρω πόσοι ρασοφόροι κάθε βαθμού “υπηρετούν” (“παρασιτούν” πιο σωστά) σε όλες αυτές τις εκκλησίες, αλλά  η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι χιλιάδες τόπων λατρείας του ανύπαρκτου καταναλίσκουν τεράστιους πόρους, που δεν προέρχονται μόνο από τις συνδρομές των (αφελών, κατ’ εμέ) πιστών, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό που πληρώνουμε όλοι μας, είτε πιστεύουμε είτε όχι. Ας σημειωθεί ότι, με απόφαση “Μπένυ” όταν ήταν υπουργός οικονομικών, καμία περικοπή μισθού δεν επιβλήθηκε στους μισθούς του παπαδαριού. Ούτε. φυσικά, καμία φορολογική υπηρεσία τους επέβαλε να κόβουν αποδείξεις για τα τεράστια ποσά που εισπράττουν ως “τυχερά”  σε γάμους, κηδείες, βαφτίσια, ευχέλαια, τρισάγια, αγιασμούς, και άλλες κοροϊδίστικες “εργασίες” των οποίων τα ονόματα αγνοώ. Πρέπει να τους δείτε πώς πηδούν από τάφο σε τάφο στα νεκροταφεία, για να μουρμουρίσουν διάφορα ακατάληπτα και να τσεπώσουν χοντρά χαρτονομίσματα. Μέσα σε μιά ώρα μπορεί να εισπράξουν μπαξίσια από 10-20 (αφελείς) συγγενείς που νομίζουν ότι θα βοηθήσουν την ψυχή του πεθαμένου να “αναπαυτεί” καλλίτερα με το  μουρμούρισμα διαφόρων ανοησιών από τους αγύρτες και αισχρούς φοροφυγάδες μαυροντυμένους κηφήνες!

Πάμε στην άλλη μεριά τώρα: 130 τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Κι αυτά ΠΡΙΝ από τη συρρίκνωσή τους. Τα περισσότερα επαρχιακά μικρά, χωρίς σπουδαίο εξοπλισμό, που στέλνουν τις κάπως σοβαρές περιπτώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, εκεί, δηλαδή που υπάρχουν τα πανεπιστημιακά. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλούνται στη δουλειά, με τραγικές υπερωρίες και εφημερίες, πληρώνονται (όταν έχουν τέτοια τύχη) με μισθούς κοροϊδίας, χωρίς επάρκεια υλικών και φαρμάκων, χωρίς τα τερατώδη “τυχερά” κι αν τύχει να δεχτούν κανά φακελάκι από άρρωστο τους περιμένει ο εισαγγελέας και τα κανάλια!

Αθάνατη Ελλάδα της βλακείας και της αφέλειας!

7 Responses to ““Ιεροί” ναοί vs. νοσοκομεία…”

  1. Astero Says:

    Δεν καταλαβαίνω πού το βλέπεις το περίεργο.
    Πατρίς-θρησκεία-ορθοδοξία είναι το σύνθημα της χώρας μας, σωστά? Εξ’ ου και τα πρωτόζωα στη Βουλή. Έχεις ακούσει ποτέ κανέναν να λέει πατρίς-θρησκεία-νοσοκομεία?

    Προτείνω να τα καταργήσουμε εντελώς και όταν αρρωσταίνουμε να προσευχόμαστε. Έτσι κι αλλιώς με την κατάσταση των νοσοκομείων δε διαφέρει και πολύ από αυτό που
    κάνουμε τώρα. Ε, ας γίνει και επίσημο να γλιτώσουμε και τη 12ωρη αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία.

    Διόλια με πιάσανε πρωί πρωί 😉

  2. Astero Says:

    χαχα διαόλια εννούσα, είδες ο εξαποδώ..!

  3. bremelaxrinaki-paliokoritso Says:

    Έχω εκφράσει την οργή μου και για τους μεν (εκκλησία) και για τους δε (νοσοκομεία)…Αυτά βλέπω και εξοργίζομαι…
    Την καλημέρα μου 🙂

  4. menia Says:

    είναι τραγικό…είναι τόσο λυπητερό να βλέπεις σε τι πράγματα δίνουμε σημασία, με αποτέλεσμα να παραμελούμε αυτά που είναι όντως σημαντικά…
    η εκκλησία έχει κάνει αηδιαστική χρήση της εξουσίας της…μου λες να μην είμαι άπληστη και να δίνω τα μισά μου αγαθά σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα και εσύ τι κάνεις? γλιτώνεις τους φόρους και πληρώνεσαι αδρά! μπράβο! ωραίο παράδειγμα! είμαι σίγουρη πως ο Χριστός που τόσο λατρεύεις θα το ενέκρινε…(αν υπήρχε…)
    Για την ακρίβεια…πρόσφατα είδα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που εξηγούσε πως κάθε θεότητα από την Αρχαία Αίγυπτο έως σήμερα είναι ουσιαστικά μια “αναπαράσταση” του ήλιου…ο οποίος, κατά την διάρκεια του χρόνου, ξεκινάει από ψηλά, κατεβαίνει, μένει στο ίδιο σημείο (έτσι φαίνεται, τουλάχιστον, στο ανθρώπινο μάτι) για 3 μέρες και στην συνέχεια αρχίζει να ανεβαίνει ξανά…εξ ου και ο τριήμερος θάνατος του Χριστού και η ανάσταση του…12 μήνες-12 μαθητές…η αναφορά στον Χριστό ως “Το Φως” και λοιπά λοιπά…άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση και είπα να το αναφέρω!

    αγαπητή Astero…με έκανες και λύθηκα πάλι! “Προτείνω να τα καταργήσουμε εντελώς και όταν αρρωσταίνουμε να προσευχόμαστε”!! χαχαχαχα!

  5. Δάφνη Χρονοπούλου Says:

    Ας ήταν ακόμα περισσότεροι, ας ήταν και ναοί κάθε πίστης μα να επιβάρυναν κάθε ναός τη Θρησκεία του και να ξέκοβε η Ορθοδοξία από την Πολιτεία.

  6. Μινώταυρος Says:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Μινώταυρος καὶ σχολίασε:
    Add your thoughts here… (optional)

Leave a comment